johnrambo Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Będziecie sklejać wszystkie 3 ? mój doszedł - chyba ok, zauważyłem u siebie, że plastikowa lufa (ten grubszy odcinek) jest krzywa. Ciekawe czy aluminiowa będzie zawsze w zestawie... Edytowane 20 Lutego przez johnrambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Takom jedzie z koksem , załadowane jak talala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca W dniu 16.02.2024 o 19:19, meser262 napisał: Kopuła D-cy na modelu późnym - uważać przy montażu - źle ustawione wcięcia. Ta sama sytuacja przy wersji/ach - średnich - Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Pytanie o Tygrysa, jeżeli ktoś już zaczął go składać. Na Track-Linku Byrden zwrócił uwagę, że wydaje się istnieć problem ze spasowaniem boków i tyłu kadłuba, jakby albo tylna płyta była za wysoka albo bok za niski. Przejrzałem relacje z budowy dostępne w necie i rzeczywiście się to w nich powtarza w różnym stopniu. Czy ktoś miał okazję przeanalizować to zagadnienie na własnym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) W dniu 12.03.2024 o 14:31, AchtungCancer napisał: Pytanie o Tygrysa, jeżeli ktoś już zaczął go składać. Na Track-Linku Byrden zwrócił uwagę, że wydaje się istnieć problem ze spasowaniem boków i tyłu kadłuba, jakby albo tylna płyta była za wysoka albo bok za niski. Przejrzałem relacje z budowy dostępne w necie i rzeczywiście się to w nich powtarza w różnym stopniu. Czy ktoś miał okazję przeanalizować to zagadnienie na własnym modelu? Na razie taki policzek wyszedł: To coś co naklejamy na zbiorniki paliwa jest za wysokie. A to coś to ma chyba imitować drewnianą osłonę zbiorników. Nie wklejajcie tego bo i tak nie będzie tego widać, a jeden kłopot z głowy. Piny bocznego panelu nie pasują do otworów, ale tylko lewego. Ciekawostka że taki problem też występuje u Dragona. Zaraz sprawdzę co z tym tyłem. Edit. Obalam teorię Byrdena, wszystko pasuje, ale podobnie jak u Dragona czy RFM trzeba zachować uwagę przy montażu i sprawdzić najpierw na sucho. Zalecam najpierw wklejenie tylnej płyty, a potem dopasowanie boków kadłuba. Zawsze można rozwiercić otwory ustalające na bokach, wtedy mamy możliwość niewielkiego ruchu bocznymi panelami. Ciekawy jestem czy u Takoma da radę zamknąć bez kombinowania tyle klapy nad wentylatorami. Dragonowi i RFM to się nie udało co niestety u wielu współmodelarzy widać. Edytowane 30 Marca przez Seb 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca W dniu 30.03.2024 o 12:32, Seb napisał: Na razie taki policzek wyszedł: To coś co naklejamy na zbiorniki paliwa jest za wysokie. A to coś to ma chyba imitować drewnianą osłonę zbiorników. Nie wklejajcie tego bo i tak nie będzie tego widać, a jeden kłopot z głowy. Piny bocznego panelu nie pasują do otworów, ale tylko lewego. Ciekawostka że taki problem też występuje u Dragona. Zaraz sprawdzę co z tym tyłem. Edit. Obalam teorię Byrdena, wszystko pasuje, ale podobnie jak u Dragona czy RFM trzeba zachować uwagę przy montażu i sprawdzić najpierw na sucho. Zalecam najpierw wklejenie tylnej płyty, a potem dopasowanie boków kadłuba. Zawsze można rozwiercić otwory ustalające na bokach, wtedy mamy możliwość niewielkiego ruchu bocznymi panelami. Ciekawy jestem czy u Takoma da radę zamknąć bez kombinowania tyle klapy nad wentylatorami. Dragonowi i RFM to się nie udało co niestety u wielu współmodelarzy widać. Dziękuję za weryfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Już się ślinię na samą zapowiedź: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia No.2201 https://www.facebook.com/photo/?fbid=862099445719841&set=pcb.862099955719790 No.2202 https://www.facebook.com/photo/?fbid=862100159053103&set=pcb.862100372386415 Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Super sprawa. Mam nadzieję, że cena będzie taka jak wcześniejszych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Ciekawe jaki będzie trzeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia No.2203 sam Wittman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia 41 minut temu, _LazyMan_ napisał: Super sprawa. Mam nadzieję, że cena będzie taka jak wcześniejszych wersji. Jeśli już to tylko na początku - na pierwszy rzut tygrysów Takom dawał dodatkowy rabat dystrybutorom, uzupełnienia są/będą już droższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia 1 godzinę temu, _LazyMan_ napisał: Super sprawa. Mam nadzieję, że cena będzie taka jak wcześniejszych wersji. E tam, nic ciekawego. Ale jakby poszli prawem serii i wydali "Knispela" to byłaby ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia 52 minuty temu, Seb napisał: E tam, nic ciekawego. Ale jakby poszli prawem serii i wydali "Knispela" to byłaby ciekawostka. Dlaczego uważasz że nic ciekawego ? Nie są warte swojej ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia 12 minut temu, _LazyMan_ napisał: Dlaczego uważasz że nic ciekawego ? Nie są warte swojej ceny ? Nie no dla nowicjuszy w temacie jak najbardziej są warte ceny, ale dla mnie to nic nowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Uff, bo już myślałem, że znowu wtopiłem. Bo ja jestem wysokiej klasy specjalistą od podejmowania złych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia 13 minut temu, _LazyMan_ napisał: Uff, bo już myślałem, że znowu wtopiłem. Bo ja jestem wysokiej klasy specjalistą od podejmowania złych decyzji. Seb zwyczajnie jest już zblazowanym tygrysofilem, na niejednym już zęby połamał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia To tak na dokladke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia Opakowania - https://www.facebook.com/photo?fbid=863177332278719&set=pcb.863177465612039 Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia Nie znam się na tygrysach. Ten właz to się dało tak otworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia Tygrys nr F01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Jeszcze jedno opakowanie - Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, johnrambo napisał: Tygrys nr F01 Ciekawa sprawa z tym włazem kopułki dowódcy, ale jest kwit. Wygląda na to że ten nietypowy składak też miał nietypową modyfikacje. Z tego co mi właśnie w głowie świtało to był tam standardowo przyspawany taki ogranicznik otwarcia stąd moje pytanie. Druga sprawa na zdjęciu oryginału nie widać elementu zaznaczonego na czerwono, a na modelu widzę że jest. Gdyby był, też nie otworzono by tak włazu na 180 stopni. Edytowane 5 Kwietnia przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi