qalimar Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Żaden problem, jutro spytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Dzięki za fotki stakor1 , całkiem ładne malowania ale jak na moje możliwości trochę chyba za trudne w odtworzeniu więc pozostanę przy tym co już wybrałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 HGW... Zdjęcia są z książki Jakuba Fojlika zrobione przez Miłosza Rusieckiego. Szło by Miłosza podpytać... Jeden w Łodzi, drugi we Władysławowie ok. 1994-1995r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Dotarły do mnie dwa plemniczki w barwach Lotnictwa Marynarki Wojennej oraz Czajnik z Dęblina. Jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 "Obgląd" modelu na rosyjskim forum: http://scalemodels.ru/articles/6433-obzor-AeroPlast-1-48-mi-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Hej "plemnikomaniacy" kupował ktos z was ten zestaw blaszek do mi-2 w 48 - może cos o nim napisac, powiedziec, ocenic etc etc... ja zamówiłem,myślałem,że dzisiaj dojdzie,ale narazie CICHO-SZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 No i ja nabyłem dzisiaj "czajniczek" , a wszedłem tylko po farbkę do Martoli . Planuje może ktoś zrobić kalki do wersji cywilnych ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 "Zaraza" się szerzy ... i wcale mnie to nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Czy ma ktoś dostep do zdjęć wnętrza "50 lat czajnika" ? Są jakies pogłoski o blachach ? Part ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_chacewicz Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Są jakies pogłoski o blachach ? Part ? napisane 1 lipca: "Pod koniec tego tygodnia, lub na początku przyszłego ujrzy światło dzienne PARTowska blacha. Na początek wersja podstawowa, czyli Mi-2T, Mi-2P itd." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Są już blaszki do ,,czajniczka,, http://www.jadarhobby.pl/part-s48160-mi2t-mi2p-mi2sz-148-p-35167.html Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zs Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Super im wyszła dziewiąta wręga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 CIRO Models właśnie wypuścił na rynek taką kolorowaną blaszkę (producent EDUARD, oczywiście!) do Mi-2 w 1/48, czyli Aeroplastu. Nie buduję 1/48, ale korzystam z kolorowanych blaszek zawsze, kiedy się takie ukażą - to doskonały pomysł i duże ułatwienie modelowania dla kolekcjonerów i budowniczych dużych ilości modeli. Niestety kasy też trzeba mieć dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Kolorowe blaszki są fajne do momentu, gdy się nie okaże, że któryś kolor jest przesunięty względem pozostałych (na kilku kupionych przeze mnie blaszkach zauważyłem przesunięcia czarnego koloru na obwódkach zegarów, przy znacznych przesunięciach nie wygląda to dobrze). Druga sprawa, na drukowanych blaszkach widać niekiedy raster. I trzecie rzecz, kolorowe blaszki najczęściej są płaskie. Wiadomo, jak to jest, coś za coś, efekt finalny i tak jest ładny, jak ktoś klei dużo modeli to takie blaszki są dla niego w sam raz, bo wybitnie ułatwiają życie. Ja do swojego modelu kupiłem "zwykłe" blaszki Parta, bo są 3D, będę miał zabawę z malowaniem, ale ja to lubię I żeby nie było, ze marudzę, im większy wybór na rynku tym lepiej, bo każdy znajdzie wtedy coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Ja kiedyś miałem blaszkę kolorową, która musiała ulec uszkodzeniu przed nadrukowywaniem. Jeden z elementów został przypadkowo wyrwany z kołeczków trzymajacych i obrócony, przez co nadruk był na połowie blaszki. Lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Malowane blaszki Eduarda wszystkie, które miałem dotychczas to kupa i tyle. Musiałem je przemalowywać bo raster walił po oczach. Naprawdę nie rozumiem zachwytów nad tym, jak przedmówcy wyżej wielki minus to blacha drukowana jest płaska jak deska.......... W moim Mi-2 stokroć wolę panel górny z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Też tak myślę. Nawet jak się dobierze odcień farby idealnie do tego drukowanego, to i tak blaszka i elementy pomalowane aero wyglądają inaczej. Mnie to razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Z utęsknieniem czekam na więcej warsztatów ...bo materiałów jest i smutno nam się z Raptorem zaczyna robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Oj tam. Model jak wino - musi swoje odleżeć w szafie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Oj tam. Model jak wino - musi swoje odleżeć w szafie ;P dooobre...dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Oj tam. Model jak wino - musi swoje odleżeć w szafie ;P Prawda. Nawet jak kupiłem Puszczyka w 48 w momencie premiery, to dalej "leżakuje" na szczycie szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Gdyby ktokolwiek z Kolegòw dysponował fotkami 5245 (innymi, niż te dostępne na aviateam.pl i te wklejone przez qualimara), to bardzo proszę o podzielenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Co Cię Manas interesuje? Lewe kółko? Prawe kółko? Która śrubka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Qalimar:) Chodzi mi o foto obydwu stron dla dokladnego ustalenia schematu malowania, wnętrze plus najważniejsze elementy zewnętrzne (kola, anteny itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Prawdę rzecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi