Skocz do zawartości

Mig-21SMT Eduard Weekend 1:48

Czesio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Skończyłem. Zdjęć trochę mało bo mi baterie padły, a już nie chciałem dłużej czekać bo parę osób się już denerwuje i walą mi pw Jutro obcykam detale i spróbuję porobić jakieś fotomontaże itp.

Enjoy.

0ge5.jpg

v8le.jpg

1kip.jpg

qdf9.jpg

3owk.JPG

rlbd.jpg

4qoa.jpg

cob6.jpg

w1sp.jpg

htnl.jpg

t5g7.jpg

kpfa.jpg

t928.jpg

Na koniec podstawka, jak widać drzewko demontowalne

qnvv.jpg

Edit: gdzieś zgubiłem pierścień wlotowy, na następnych fotkach już będzie

Bardzo ciekawa koncepcja pokazania scenki. Ciekawie zrobione malowanie, podobają mi się te zacieki. Troszeczkę w kilku miejscach przesadziłeś z przecieraniem farby bo przebija plastik. Trochę nie pasuje mi do całości podwozie. Jest zbyt czyste w porównaniu z resztą. Podoba mi się pomysł i wykonanie podstawki. Podsumowując. Można tylko pogratulować udanego modelu.

Podstawka przeznakomita Nie wypowiadam się o technicznej stronie realizmu wykonania tego czy innego elementu samolotu, bo specjalista od Migów ze mnie żaden, ale niesamowicie mi się podoba model i jego postarzenie. Walające się liście dodają klimatu opuszczenia i zapomnienia samolotu na jakimś krańcu lotniska

Łał, nie sądziłem że aż tak się spodoba... Dzięki wielkie ! Dziś dodałem trochę listków,szmatę na żebra, brakujące lusterko i łopatki ocp, oraz syf na podwozie. Stuningowałem też koła wklejając w nie od spodu druty które wchodzą w podstawkę dzięki czemu model nie jeździ po niej co lubił robić (niestety fotograf ze mnie marny.. )

65jn.jpg

y8wg.jpg

0zer.jpg

ku0m.jpg

bm08.jpg

44z1.jpg

xaj7.jpg

1ur8.jpg

sgyf.jpg

2mip.jpg

epwf.jpg

Pozdrawiam

Dobra praca a nawet b. dobra. Świetny pomysł i wykonanie. Czubek pojazdu i resztę tych techno-zieleni trochę mógłbyś przygasić bo odstają deczko od reszty. Gratuluję udanego projektu w dobrym guście.

Dzięki podstawka to spienione pcv, długopisem zrobiłem linie podziału, pomalowałem i wash. Trawa klejona na wikol, "trawnik" z pokruszonych w palcach grudek trawki a kępki robiłem tak że wzdłuż łączenia kładłem 2karty telefoniczne pomiędzy nimi była linia którą smarowałem klejem ze strzykawki i sypałem trawę. Potem karty do pionu, docisk i po chwili trawka już sama stała pionowo. Drzewko to kawałek jakiegoś jałowca, a liście to naturex od Polaka, klejony na mocnorozcieńczony wodą mat pactry, i dodatkowo puszczałem na nie losowo z pipety brązowy wash coby je zróżnicować. Pobawiłem się też troszkę pigmentami, a syf pod samolotem to olejna.

• 1 month later...

Kapitalna praca. Zaskoczyła mnie. Bardzo dojrzały i realistyczny malunek. Świetne smaczki w postaci listków i tego pyły liściowego. Fantastyczne zbiorniki zapasowe lezące obok. Gratulacje