Czesio Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam Skończyłem. Zdjęć trochę mało bo mi baterie padły, a już nie chciałem dłużej czekać bo parę osób się już denerwuje i walą mi pw Jutro obcykam detale i spróbuję porobić jakieś fotomontaże itp. Enjoy. Na koniec podstawka, jak widać drzewko demontowalne Edit: gdzieś zgubiłem pierścień wlotowy, na następnych fotkach już będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Coś pięknego super Ci wyszło malowanie gratulacje ! . No i podstawka bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Malowanie super i takie drobne spostrzeżenie tego listowia można by trochę rzucić na stery wysokości,tak dla smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 No Czesław , jest klimat jak w Mierzęcicach w połowie lat 90 tych. Swietne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Czesiu...szokujesz tym co zrobiłes...twoje 16 lat i taki model...jakoś nie mogę tego do ciebie dopasować ...strach się bać co będziesz tworzył w przyszłości ...Naprawdę niesamowity model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Model , podstawka , atmosfera-naprawdę piekne. Ale zasugerowałbym jednak narzucenie na to "rozebrane "skrzydło, kawałka pokrowca. Sorry , po prostu widzę co tam jest skopane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Bardzo ciekawa koncepcja pokazania scenki. Ciekawie zrobione malowanie, podobają mi się te zacieki. Troszeczkę w kilku miejscach przesadziłeś z przecieraniem farby bo przebija plastik. Trochę nie pasuje mi do całości podwozie. Jest zbyt czyste w porównaniu z resztą. Podoba mi się pomysł i wykonanie podstawki. Podsumowując. Można tylko pogratulować udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Podstawka przeznakomita Nie wypowiadam się o technicznej stronie realizmu wykonania tego czy innego elementu samolotu, bo specjalista od Migów ze mnie żaden, ale niesamowicie mi się podoba model i jego postarzenie. Walające się liście dodają klimatu opuszczenia i zapomnienia samolotu na jakimś krańcu lotniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Oj robi piorunujące wrażenie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Świetnie wykonany model i podstawka. Gratuluję. __________________________________________________________________________ Na warsztacie B-17G - Academy + blaszki Eduard + lufy karabinów Aires 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Czadersko wyszedł. Sceneria powala, tylko gdzie lusterko wsteczne i skrzydełka na OCP Jak na swój wiek naprawdę jedziesz z tematem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Łał, nie sądziłem że aż tak się spodoba... Dzięki wielkie ! Dziś dodałem trochę listków,szmatę na żebra, brakujące lusterko i łopatki ocp, oraz syf na podwozie. Stuningowałem też koła wklejając w nie od spodu druty które wchodzą w podstawkę dzięki czemu model nie jeździ po niej co lubił robić (niestety fotograf ze mnie marny.. ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Już całkiem przyjemnie wygląda z tą "szmatą " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Dla mnie genialny pomysł na model i super wykonanie. Możesz napisać coś więcej o tym jak robiłeś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Dobra praca a nawet b. dobra. Świetny pomysł i wykonanie. Czubek pojazdu i resztę tych techno-zieleni trochę mógłbyś przygasić bo odstają deczko od reszty. Gratuluję udanego projektu w dobrym guście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Dzięki podstawka to spienione pcv, długopisem zrobiłem linie podziału, pomalowałem i wash. Trawa klejona na wikol, "trawnik" z pokruszonych w palcach grudek trawki a kępki robiłem tak że wzdłuż łączenia kładłem 2karty telefoniczne pomiędzy nimi była linia którą smarowałem klejem ze strzykawki i sypałem trawę. Potem karty do pionu, docisk i po chwili trawka już sama stała pionowo. Drzewko to kawałek jakiegoś jałowca, a liście to naturex od Polaka, klejony na mocnorozcieńczony wodą mat pactry, i dodatkowo puszczałem na nie losowo z pipety brązowy wash coby je zróżnicować. Pobawiłem się też troszkę pigmentami, a syf pod samolotem to olejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Dzięki za odp. Świetny model, jaki będzie następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Już się robi Anakonda na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Kapitalna praca. Zaskoczyła mnie. Bardzo dojrzały i realistyczny malunek. Świetne smaczki w postaci listków i tego pyły liściowego. Fantastyczne zbiorniki zapasowe lezące obok. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 Dziękowałem już na pw, ale podziękuję jeszcze raz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Fajny pomysł Piękny Garbusek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Czesio -zbierasz zasłużenie same pochwały. Bierz się za następny taki ładny model , oczywiście 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Na razie pracuję nad dioramą której warsztat zresztą już zamieściłem, 21 na razie żadnej w planach brak, ale na następny rok planuję w podobnych klimatach 29, tylko bardziej hardkorowo, no i może w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi