ariel007 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Witam wszystkich. Dzisiaj trochę klasyki odrzutowców. Model ten to przepak modelu japońskiej firmy Hasegawa. Detale ładne, spasowanie dobre, jedynym minusem jest to że cały był z białego plastiku (lekki koszmar przy szpachlowaniu). opis samolotu: po polsku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Saab_J35_Draken , po angielsku: http://en.wikipedia.org/wiki/Saab_35_Draken Dodatki do modelu: żywiczny kokpit Aires (dość dobrze pasujący), 2 druciki jako symulacja przewodów hydraulicznych, rurka pitota z 2 igieł, rakiety ze złomu (brak w zestawie choć są pylony). Zrezygnowałem z otwartego RAT-a i zbiorników paliwa bo zaburzały linię płatowca. Model był pomalowany emaliami olejnymi MM, podkład na całość to Mr Surfacer 1000 Gunze, potem na całość Gunze C 08 (faktycznie ta farba to poezja), maskowanie el. metalowych (wloty do silnika, krawędzie natarcia skrzydeł i statecznika, dół kadłuba) i lekki preshading metodą KFS-a (ciemny szary i clear blue Tamki). Dół (oprócz el. srebrnych) to Light Gray 36495. Góra to Dark Ghost Gray 36320. Dysza to mieszanka Steel, Bronze i Gun Metal z MM. Emalie i kalki zabezpieczane Future. Wash to mieszanka Cold Grey MiG-a i Wash for Grey Decks AK Interactive góra a dół to mieszanka Neutral MiG-a i Engine oil AK Interactive. Podkreślenie linii górnych paneli to Smoke Gray Gunze, okopcenia i różne wycieki to cienie Tamiyi. Na koniec na wszystko lakier satynowy Mikroscale (chyba za bardzo błyszczy). Zapraszam do galerii: pudełko: model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Co tu dużo mówić . Cud miód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Piękny samolot i świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Noo,mi też się podoba-świetne wykonanie...gdy jeżdziłem do Szwecji w latach 90-tych...widywałem je często w locie i obiecałem sobie,że wykonam model tej maszyny...ale póki co szachownice biorą górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Bardzo ładny. __________________________________________________________________________ Na warsztacie: B-17G - Academy + blaszki Eduard + lufy Aires - 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 jak patrzę na swój wyrób z firmy Aero to załamka bierze. Świetne wykonanie pięknego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Chylę czoła... spodobał mi się już, gdy go zobaczyłem w Składnicy Harcerskiej z VEB Plasticard w skali 1:100... Wspomnienia wracają... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Przecudną jest ponadczasowa linia Drakena. Jeden z kilku tematów, które leżą w moich planach jako wyjątki od lotnictwa z szachownicą (względnie SP-...) Model bardzo mi się podoba . Pytanie - cyfry na skrzydłach są z kalkomanii czy malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Chylę czoła...spodobał mi się już, gdy go zobaczyłem w Składnicy Harcerskiej z VEB Plasticard w skali 1:100... Wspomnienia wracają... Pozdrawiam! Aj, ja właśnie oglądając tę galerię przypomniałem sobie, że gdzieś w głębokich latach 80 robiłem takiego maleńkiego modela i to był chyba właśnie ten Saab... A więc to była skala 1:00... A ten tutaj: po prostu genialna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Piękny model. Mam go i jak patrzę na Twój, to nie wiem, czemu mój leży ciągle w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Pytanie - cyfry na skrzydłach są z kalkomanii czy malowane? Cyfry są z kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Zawsze podobał mi się J35 chyba przez to że jako szczenię lepiłem go z Plasticartu (coś koło 1:100), tyle że mnie nie wyszedł tak dobrze. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Bardzo, ale to bardzo, ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biver Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Coś mi nie pasowało i znalazłem. Chyba złe rakietki, bo po przejrzeniu zdjęć nie znalazłem podwieszonych AIM-9L/M pod tym typem. Na bank były przenoszone AIM-9J. Taki niuans :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Coś mi nie pasowało i znalazłem. Chyba złe rakietki, bo po przejrzeniu zdjęć nie znalazłem podwieszonych AIM-9L/M pod tym typem. Na bank były przenoszone AIM-9J.Taki niuans :P Brawo za celne oko! Napisałem, że rakiety brane ze "złomu" (i się nie wstrzeliłem w typ), w zestawie są tylko zbiorniki paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Jeden z najładniejszych Drakenów jakie widziałem.szkoda że nie w pudełkowym malowaniu:)Kiedyś miałem świra na ten samolot mam nawet zakupilem Drakena Hasegawy w 1/48 i leży sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zs Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Bardzo zacnie nałożyłeś metalizery. Ogólnie bardzo dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi