GIUSEPPE Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 F-14 A TOMCAT w skali 1:48 firmy ITALERI z kalkami FIGHTERTOWN. Wyjaśniam dlaczego owiewka jest zamalowana, kotek został zaczęty jakieś dwa lata temu, potem przerwałem pracę i wszystko trafiło do jednego worka. Przez rok albo więcej był przekładany z szafki do szafki i z półki na półkę, z tego wszystkiego pękła owiewka. Pisałem do Italerki listownie, mailem i na ich stronie, prosząc o nową, niestety się nie doczekałem. Dlatego postanowiłem skleić, zaszpachlować, oszlifować i pomalować owiewkę na czarno. Chciałem uzyskać efekt mocno zmęczonej maszyny z operacji "Pustynna Burza". Zdjęcie rodzinne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Bardzo przekonujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Że się zapytam, czy aby oszklenie "szoferki" nie za ciemne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Kolega tylko obrazki ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Dobry jest, a nawet bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Piękny flejtuch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Jaką techniką malowałeś przebarwienia? Nie wygląda na sól, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Malowanie "zmęczone" wyszło Ci kapitalnie! a zdradź mi tylko skąd te podstawki - kupne czy robione? Pytam, bo szukam podstawek do kilku samolotów drugowojennych, które chcę pokazać w locie, a najlepiej by podstawki były jednakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Świętnie zmęczony model, cała trójka bardzo mi się podoba, napisz jak uzyskałeś taki efekt. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Malowanie w pytę. Jakoś tak napisów eksploatacyjnych mało chyba Też spytam się jak robiłeś te efekty przebarwień: czy to po prostu bardzo gęsty i intensywny pre-shading? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Z tego co tu widzę to jest to zajebisty model. Boli ta szoferka. pozdro i gratuluje udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Jak widać i Italerkę można fajnie zrobić, a już się bałem że gniota jakiegoś w szafie przechowuję. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Października 2013 Autor Share Napisano 16 Października 2013 Dzięki za opinie. a zdradź mi tylko skąd te podstawki - kupne czy robione? Podstawki robię sam, potrzebny jest kawałek deski, bejca i pręty z pleksi kupione na allegro. Jakoś tak napisów eksploatacyjnych mało chyba Na F-14 ogólnie jest mało napisów a na tym typie malowania bardzo mało. Brudzenie to mieszanina technik, pre-shading, post-shading, technika "solna", oleje dla artystów, suche pastele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 16 Października 2013 technika "solna" Na czym ta technika polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 Na czym ta technika polega? Daje link do "krok po kroku" tej techniki. http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/57027-salt-weathering-techniques/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 27 Października 2013 Dziękuję bardzo. Ciekawy efekt można uzyskać, "soląc model". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Adrian...pierwsza klasa efekt...ustawimy się na małe "warsztaty" z malunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Turecki, Ty to chociaż do bazowego lakieru dobrnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Model Adriana GISEPPE Wolnickiego doczekał się nowych zdjęć Dodam, że model będzie można podziwiać na stoisku Grupy TOMCATSKY podczas Festiwalu w Bytomiu. Zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Marcin wielkie dzięki za zdjęcia TENKJU WERY MACZ, TENKJU WERY MACZ (Turecki wie o co chodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Rewelka. Malowanie F A N T A S T Y C Z N E ! ! ! Faktycznie, ta owiewka trochę psuje odbiór ale reszta.... MIODZIO. Ja też tak chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Malowanie bardzo dobre. Robie ten model w 72. Tyle, ze z kołami. I sie bardzo nad malowanie zastanawiałem. Tak, ze doceniam to co zrobiłeś bo jest bliskie prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi