Woit Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Chciałbym zaprezentować Wam mój ostatnio ukończony model. Tym razem jest to płatowiec z zestawu firmy Dragon - EA-18G Growler - jaki to trafił do mnie od Giuseppe (jeszcze raz dzięki). Do oznakowania wykorzystałem wyśmienite kalki White Eagle Decals dedykowane do modelu MiGa-29. W modelu zwaloryzowałem wnętrze kokpitu (nowe tablice), fotele, wnękę przedniego podwozia, przewody na głównych goleniach. Otworzyłem drabinkę wejściową dla załogi oraz wykorzystałem częściowo uzbrojenie z zestawu F/A-18E Revella. Osłona kabiny była tłoczona na gorąca w oparciu o żywiczne kopyto (dzięki Rizzi) oraz wzbogacona drobnymi elementami z polistyrenu i blaszki. Model pomalowałem lakierami Gunze. Krótkie wprowadzenie. Mamy ciepły, czerwcowy weekend 2020 roku. Gościmy w 23 Bazie Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim na kolejnym dniu otwartym. Na stojance mamy przyjemność przyjrzeć się malowaniu w stylu retro, upamiętniającym nieodżałowane MiGi-29, przekazane wcześniej do jednostki w Malborku w związku z planowanym przezbrojeniem na F-35. Dostawa tychże znacznie się przesunęła w czasie w wyniku niespodziewanych problemów z wytrzymałością struktury kadłuba i skrzydeł. W zamian, Polska otrzymała Super Hornety do czasu rozwikłania problemów z Lightingami II. W uzupełnieniu powyższego, pragnę nadmienić, że 1 Eskadra Lotnictwa Taktycznego miała zaszczyt przez blisko 15 miesięcy uczestniczyć w misji stabilizacyjnej na Ukrainie, stąd to spore wypłowienie powłoki malarskiej jak i sympatyczny akcent w postaci haka do lin hamujących pomalowanego w barwy ukraińskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Karwasz twarz, zakochałem się! <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Poprostu przepiekny...taka mała skala a tak cudnie pomalowany i zdetalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Niezłe !! Lubie takie dojechane modele !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Świetny pomysł i realizacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Śliczne maleństwo, pogratulować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 13 Marca 2014 Doskonała egzekucja - przy takiej skali na prawdę podziwiam, przecież to jest liliput. Czekam na więcej! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Bardzo ładne maleństwo. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 13 Marca 2014 Autor Share Napisano 13 Marca 2014 Dziękuję za miłe przyjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Bardzo ciekawy pomysł i świetne wykonanie. Też mam u siebie te kalki i jak naiwny czekam aż ktoś wypuści porządny model fulcruma w 1/144. Chyba lepiej je wykorzystać w taki sposób jak Ty - zrobić ciekawe SF. Pasowałyby na F-15E, ewentualnie Su-34 lub Su-47. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Su-34 - to te egzemplarze, ktorymi IV Rzeczpospolita Trojga Narodów zaopiekowala sie po dekapitacji cara Rosji i ustaniu władzy państwowej na obszarze od granicy Rzplitej do Jenisjeju (na obszarze od Jenisjeju do Władywostoku opiekę roztoczyly Mongolia i Chiny) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Su-34 - to te egzemplarze, ktorymi IV Rzeczpospolita Trojga Narodów zaopiekowala sie po dekapitacji cara Rosji i ustaniu władzy państwowej na obszarze od granicy Rzplitej do Jenisjeju (na obszarze od Jenisjeju do Władywostoku opiekę roztoczyly Mongolia i Chiny) ;) a gdzie tam Mongolię i Chiny też przejmiemy w końcu to 64 x F-35 to nie przelewki ,taki jakiś dziwny ten model ,technicznie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Polskie "Co by było gdyby..." - moje ulubione klimaty. Świetny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Gdybym mógł zrobić CTRL+Z to anulowałbym rdzawe zacieki i lepiej bym zamaskował kabinę. Reszta z pomysłem na czele...rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Co by nie mówić, to "nowy" kamuflaż naszych 29-tych dobrze wygląda na wszystkim co ma skrzydła. Fajnie wyszedł ten Mini-Husarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzemi Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Super wygląda, ale chyba do tego czasu szachownice będą chyba w kolorach szaro-szarych jak amerykańskie gwiazdy.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Fajny, zwrócił moją uwagę w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Przepiękny, aż trudno oderwać oczy! Świetny, oryginalny pomysł i realizacja. Moim skromnym zdaniem, maleństwo wykonane w takiej jakości robi większe wrażenie niż większy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalla Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Piekny, skala spowodowalalby natychmiastowe zgubienie na dywanie (w moim wypadku) a tu nie dosyc ze maly to jeszcze piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Woit-a gdzie i za ile te kalki kupiłeś? Bo mam podobny pomysł, acz ciut bardziej pasujący do "planów" MON (kupna 64 F-35 w cenie 21 1/3)... I-jest dostępny w Polsce F-35A w 1:144? Bo widziałem tylko B... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Dziękuję za wszystkie miłe komentarze. Tromp - kalki kupiłem bezpośrednio u wydawcy: ipmsswidnica.pl. Widziałem je też w Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 O widzisz-podziękował Jakby jeszcze L2A się gdzieś jakiś znalazł w niegłupiej cenie... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi