Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od razu lepiej się prezentuje z tymi minigunami kamuflaż wyszedł bardzo fajnie choć chyba wolę tą maszynę w jednobarwnym malowaniu. Oglądałem kiedyś film dokumentalny o bojowym ratownictwie w afganistanie gdzie ichniejsze Pave Hawki miały wymalowany z przodu kadłuba gustowny wąsik Czy będziesz mocno brudził model?

Pozdrawiam

Hej, jeszcze nie jestem pewien co do brudzenia i jaka droge wybrac.

Przejrzalem ostanio moje modele i 95% to albo kolor szary albo piaskowy, wiec czas na cos nowego.

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Adam, wszystkie Twoje modele wychodzą REWELACYJNIE!!! i widać już że ten też do nich dołączy Nie mogę się doczekać efektu końcowego

Napisano

Świetnie wykonana robota! Ciekawy kamuflaż, aczkowiek, ja wolałbym w jednym kolorze, ale to już kwestia gustu, o którym nie powinno się dyskutować

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Kalki, wash i jakies tam slady eksploatacji.

Kolejny raz nie dalem rady z oszkleniem, zaczynam mnie to powoli irytowac.

Cos nie tak poszlo z okopceniem od wydechu, zawsze uzywalem Tamiya smoke z kropla brazu i baza matowa, tym razem sie swieci jak psu jaja i nie chce zmatowiec.

Kalki rowniez wyszly losowo, pomimo podkladu z sidoluxu.

Nie jestem pewien czy dam rade zrobic tasme z amunicja, kupilem produkt live resin, ale nie bardzo sie gnie w moich paluchach (nawet pod goraca woda) i pare polamalem.

Na raze sie wyzyje na glowicy i lopatach.

Tym czasem:

DSC_1183_zps128cb015.jpg

DSC_1185_zps8b710374.jpg

DSC_1186_zps9ae26fe9.jpg

DSC_1189_zps459d271a.jpg

DSC_1190_zps569dd5c0.jpg

DSC_1193_zps880fe7e1.jpg

Napisano

Ten zestaw kolorów w kamuflażu coś w sobie ma Ładnie to wygląda

Nie jestem pewien czy dam rade zrobic tasme z amunicja, kupilem produkt live resin, ale nie bardzo sie gnie w moich paluchach (nawet pod goraca woda) i pare polamalem.

Mnie się też nie udało, w tym modelu Zupełnie nie reagujące na temperaturę tworzywo Taśmę pociąłem na małe odcineczki, szlifowałem miejscami i sklejałem już w odpowiedni kształt. Tylko odcinek bez osłony udało się jako tako wygiąć.

Napisano
Ten zestaw kolorów w kamuflażu coś w sobie ma Ładnie to wygląda

Mnie się też nie udało, w tym modelu Zupełnie nie reagujące na temperaturę tworzywo Taśmę pociąłem na małe odcineczki, szlifowałem miejscami i sklejałem już w odpowiedni kształt. Tylko odcinek bez osłony udało się jako tako wygiąć.

Dzięki, już myślałem że ze mną coś nie tak jako że nie mam dużego doświadczenia z żywicą.

Spróbuje coś pokombinować z fototrawionką, ale może się skończyć bez sukcesu.

Napisano

Wygląda to świetnie . Czy musiałeś modyfikować lub dorobić samemu elementy wirników w porównaniu z zestawowymi?

Pozdrawiam

Napisano
Wygląda to świetnie . Czy musiałeś modyfikować lub dorobić samemu elementy wirników w porównaniu z zestawowymi?

Pozdrawiam

Hej, ten na dupie dostal elementy z zestawu Edka, pare drucikow ktore w zasadzie mozna wykonac samemu, ale ze byly w zestawie ktory dokupilem to uzylem.

Wiatrak glowny w zasadzie jest dobrze zdetalowany, mozna dodac pare srub itd, cztery przewody I to w zasadzie wszystko.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam towarzycho.

Więc na ten moment zawieszam dalsze działania w tym projekcie, co się go dotkne to coś urwe, coś odpadnie. Nie mówiąc że nie mam pomysłu na dokończenie dupereli.

Więc pare fotek na tymczasowe zakończenie:

DSC_1201_zps94747c10.jpg

DSC_1203_zps882a06f8.jpg

DSC_1204_zps819f363e.jpg

DSC_1207_zps24849139.jpg

DSC_1208_zps5e8b5756.jpg

DSC_1210_zps164ebf44.jpg

DSC_1213_zps7abdcd1c.jpg

DSC_1215_zps1dff4386.jpg

Napisano

Miałem nadzieję, że już szybko dobrniesz do końca ale nic na siłę, pewnie za niedługo go skończysz Tak czy owak wygląda pięknie! Szkoda, że nie ma tej wersji black hawka w 1:72 :/

Napisano

Trochę chyba niektóre kalkomanie nie siadły, ale ogólnie bardzo dobrze jest Piękna sylwetka, ładnie pomalowany kamuflaż, no i te działka Choć widzę, że chyba poddałeś sprawę taśm amunicyjnych do nich?

Napisano
Trochę chyba niektóre kalkomanie nie siadły, ale ogólnie bardzo dobrze jest Piękna sylwetka, ładnie pomalowany kamuflaż, no i te działka Choć widzę, że chyba poddałeś sprawę taśm amunicyjnych do nich?

Musze od niego odetchnac, wyglada to juz bardziej nie zmieni. Jak cos sensownego wymysle to wtedy wstawie koncowa galerie.

• 2 months later...
Napisano

Tyle że to nie jest Pedro smialus tylko Blackhawk dla SOAR

Napisano

Rozumiem, ale jeśli chodzi o malowanie jest i te same, wersja wiem, że nie ta, ale do przeróbki chyba się nada??