moralezz Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Model składak z dwóch zestawów (Italeri + Academy - wiem jedno: taka zabawa pierwszy i ostatni raz) plus żywice Airesa i sporo swoich dodatków. Malowany emaliami Model Mastera. Kalki CAM Decals. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Bardzo ładny...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Czad !! i wcale nie chodzi mi o CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Model "I LIGA"!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Kociarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Dla mnie to modelarskie Kung-Fu, do którego dążę. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Miło patrzeć, bardzo miło patrzeć na tak wykonany model. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Mnie również się bardzo podoba. A te dysze w jaki sposób pomalowałeś? Fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Piękny. I bardzo realistycznie pomalowany. Super brudzenia. Czad ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Bardzo ładny kotek. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Wyjątkowo mi się podoba - działalność waszej grupy skłoniła mnie do zakupu dwóch zestawów tego modelu i niebawem zaprezentuje pierwszy warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Dzięki wszystkim za pozytywne przyjecie tego modelu. Bardzo mi miło, że się podoba ...A te dysze w jaki sposób pomalowałeś? Fajnie wyszło Dysze malowałem tym co miałem, czyli metalizerami Model Mastera - Burnt Metal, Magnesium i Stainless Steel. Na początek czarny błyszczący podkład w postaci takowej farby Humbrola. Na to sidolux. Dysze podzieliłem sobie na 3 "sekcje" - przednia, środkowa i wydech. Przednia została pomalowana Magnesium, środkowa Burnt Metalem, a ostatnia mieszanką "na oko" wszystkich trzech. Wszystko malowałem z ręki, bez żadnych szablonów. Po każdej farbie polerowanko na "gorąco", tak że w niektórych miejscach metalizer delikatnie wytarł się aż do podkładu. Na tak przygotowane dysze nakładałem suche pastele w różnych odcieniach, aczkolwiek niewiele ich widać. Na sam koniec końcówki dysz potraktowałem Tamiya Smoke oraz transparentnym roztworem Bronze Metalic Humbrol 55 Wyjątkowo mi się podoba - działalność waszej grupy skłoniła mnie do zakupu dwóch zestawów tego modelu i niebawem zaprezentuje pierwszy warsztat Pięknie - Kocurków nigdy nie za dużo Na pewno możesz liczyć na naszą pomoc przy ich budowie PS: Możesz zdradzić jakie zestawy kupiłeś i w jakiej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 jasne że mogę się pochwalić - wszytko w 1:48 tak więc Hobby Boss i Academy zdjęcia nie ciekawe (przepraszam) 'prosto z szafy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Sorry, bo mam dużą przerwę w lepieniu. Ten Tamiya smoke to pigment, czy coś w rodzaju filtra? Jeśli pigment, to jak go wetrzeć na gładkiej powierzchni? A tym bronzem na końcu jechałeś po całości, czy jakoś wyrywkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 ... i Academy Jakbym mógł Ci coś doradzić - pozbądź się tego modelu, jeśli zależy Ci na właściwej właściwej bryle samolotu. Academy ma przede wszystkim jedną poważną wadę - kompletnie "skopaną" przednią cześć kadłuba (od rurki Pitota po wiatrochron, który notabene też jest do poprawy). Jednego Tomcata już mam z tej firmy, i z takim dziobem wygląda pokracznie. Chyba że pokusisz się o zrobienie modelu z podniesiona osłoną radaru, to wtedy nie będzie tak rzucało się to w oczy. Sorry, bo mam dużą przerwę w lepieniu. Ten Tamiya smoke to pigment, czy coś w rodzaju filtra? Jeśli pigment, to jak go wetrzeć na gładkiej powierzchni? A tym bronzem na końcu jechałeś po całości, czy jakoś wyrywkowo? Coś w rodzaju filtra: transparentna farba akrylowa - błyszcząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas69 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Bardzo fajny na żywo jeszcze ciekawiej wygląda,szkoda tylko że nie doceniony na Festiwalu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Bardzo fajny na żywo jeszcze ciekawiej wygląda,szkoda tylko że nie doceniony na Festiwalu . Zgadzam się - bardzo fajny Osobiście autorowi gratulowałem modelu Ale nie zgadzam, się że niedoceniony • Nagrodę ufundowaną przez sklep Arma Hobby: Za najlepszy model lotnictwa morskiego USA (Navy/Marines) - nagroda model Bearcat, decyzją Prezydium Komisji Sędziowskiej przyznano Marcinowi Mora za model F-14A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2014 Potwierdzam i jeszcze raz dziękuje za wyróżnienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Tak, model przepiękny i sam nabrałem ochoty na F-14, a mam Italerke. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 ... sam nabrałem ochoty na F-14, a mam Italerke. A więc do roboty Tym bardziej że awatar zobowiązuje Fear the bones! PS.: Oczywiście w miarę możliwości służę pomocą, jak i zapewne reszta członków Grupy Tomcatsky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Jak już dojdzie do budowy, an pewno przeczytam jeszcze raz tę relację. Niestety nie będzie to szybko, bo na warsztat czekają już inne samoloty morskie, ale spod znaku płótna, sklejki i tłoków wylatujących z silnika w locie - rzecz niemożliwa na F-14 Ale z Waszej pomocy na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi