Constructor Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Też mam MA, ale chyba ten starszy i jesli chodzi o malowanie to jest git (odpukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Ja chciałem się pochwali, że nie montując butli gaśnicy montaż już ukończony działa wprost idealnie jak bede miał dostęp do aparatu to wrzuce zdjęcia. Pozdrawiam lodówkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 ee to jeżeli nie dawałeś zbiornika wyrównawczego to co dałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Nic, nie miałem gaśnicy a wylot rurki do zbiornika wyrownawczego poprostu zatkałem:P ciśnienie mi powoli spada ale co prawda po chwiloi mi wraca do normy. Dzisiaj już mam wszystko i montuje butle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Udało mi się skompletować elementy do budowy porządnego kompresora. Dzisiaj w nocy będę montował, jak wrócę na stancję do Gdańska - wrzucę fotki co mi się udało wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Reggy a pokażesz krok po kroku jak go składałeś bo mam już dość pędzli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jasne, przy pomyślnych wiatrach, czyli zakładając że mamy od taty, sąsiada, znajomego stary kompresor lodówkowy i starą butlę gazową turystyczną, można się zmieścić w 160 zł budując całkiem funkcjonalny sprzęt. Podobne konstrukcje pokazywał tu już Słomek i paru innych, dobry przykład można znaleźć też na starym PWMie, czyli modelarstwo.org.pl, tam Rafhart pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Dajesz, dajesz Reggy z tym kompresorkiem i mam nadzieję ,że zaraz potem nowego aerka odpalisz i jakiś test zrobisz i podzielisz się z publiką. Ciekawi mnie jak to ustrojstwo się sprawuję w boju (być może sam sobie takie coś sprawię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 a można wiedziec ile ma litrów twoja butla do tego nowego kompresorka?? Ja ocecnie robie z 2x ok.3,5l i jednym agregatem. Pozostało mi jeszcze podłączyc wyłącznik, manometr i podpiac reduktor. Juz nawet obudowe mam prawie gotowa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 viewtopic.php?p=230382#230382 O tu pokazałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Witam, Pojawił się nowszy, ulepszony kompresor MA-3000 (przynajmniej tak podają) i tutaj moje pytanie. Kupić ten nowy, ale w dodatku z aerografem czy stary, sprawdzony MA-2000? Czy ktoś miał styczność z tym wynalazkiem? Tutaj link do tego nowego modelu: http://www.allegro.pl/item634721572_ma3000_zastepuje_mini_kompresor_ma2000_i_aerograf.html Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Podłączam się do pytania 93mati... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 hmm, ja Ci moge powiedzieć tak, kup, przetesuj i wystaw opinie ale to jest z strony normalnego forumowicza. Ja jako człowiek myślący i nie wydający kasy gdzie popadnie powiedziałbym żebyś nie kupował bo pierwsze modele zawsze nie sa idealne a poza tym to kompresor lodówkowy jest dużo lepszy:D Wszystko zależy od Ciebie (WAS):P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Witam Chciałem się dowiedzieć czy coś takiego da rady napędzić aerograf http://www.allegro.pl/item630555274_mini_kompresor_sprezarka_pompka_samochodowa_fv.html pozdrawiam i liczę na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Dać rade powinno dać rade. Ale jest strasznie głośne i się szybko psuje bo to bubel. Jak ciśnienie ma większe niż ok 5-6 atmosfer to i tak reduktor musisz kupić, a jak kupisz już reduktor to najbardziej opłaca się zrobić kompresor z lodówkowego agregatu. Taka samochodowa pompka to dość zły wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Nie nadaje się to do niczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Zrobiłem takie cos sobie kiedys sam. I kompresorek bardzo szybko sie przegrzewał i nie działa więc lepiej jak juz kompresor lodówkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 A ja jestem jeszcze ciekaw ile razy ten temat będzie wałkowany-10?100?1000?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 A ja jestem jeszcze ciekaw ile razy ten temat będzie wałkowany-10?100?1000?... Neutral już można usunąć, tylko chcę się dowiedzieć jeszcze jaką alternatywę na kompesor który kosztuje 3 modele czyli 300 zeta :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Kompresor kosztuje przy dobrych wiatrach 60 zł.... W to wliczam filtr do malucha kilka przewodów i trzy piwa dla gościa ze skupu złomu za agregat od lodówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Nie polecam, mam ten niby kopresor. Z aero 0,3 radzi sobie dobrze, tylko -bardzo szybko się przegrzewa -trzeba mieć jakiś prostownik,zasilacz na 12v -bardzo ale to bardzo głośny (trzeba trzymac w kolanach żeby nigdzie nie odleciał (tak się trzesie ) nie ma co działać półsrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 A ja jestem jeszcze ciekaw ile razy ten temat będzie wałkowany-10?100?1000?... Neutral już można usunąć, tylko chcę się dowiedzieć jeszcze jaką alternatywę na kompesor który kosztuje 3 modele czyli 300 zeta :| Jeśli jesteś leniwy to zapłacisz te 300zł,ale jak wykazałbyś się odrobiną dobrej chęci to w granicach 100zł masz kompresor jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 DerPanzersoldat95 napisał: Filip napisał: A ja jestem jeszcze ciekaw ile razy ten temat będzie wałkowany-10?100?1000?... Neutral już można usunąć, tylko chcę się dowiedzieć jeszcze jaką alternatywę na kompesor który kosztuje 3 modele czyli 300 zeta :| Jeśli jesteś leniwy to zapłacisz te 300zł,ale jak wykazałbyś się odrobiną dobrej chęci to w granicach 100zł masz kompresor jak ta lala. nierozumiem, jak? z mechaniki jestem zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Pytasz jak? viewtopic.php?t=12046 viewtopic.php?t=2218 Opisy jakie dali koledzy słomek i reggy są tak zrozumiałe i dobrze opisane, że nic więcej w tej materii szukać nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 aha dzięki, TEMAT DO USUNIĘCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi