Dorotka Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 ...że to trochę przerost formy nad treścią.... A to zabawne stwierdzenie, bo wszystkich tych technik malarskich używasz Te nazwy są dla mnie bardziej modelarskie niż malarskie... I na dodatek w języku angielskim... Ale jak ktoś lubi to nie mam nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 I w tym się cała wielce tajemnica kryje, że to angielskie nazwy na cieniowanie przed i po lakierowaniu itp. A ludziska jakieś teorie do tego dorabiają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 Mam wrażenie, że po dodaniu nitów, pomalowaniu i przecierkach powinno być w sam raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Tak to będzie docelowo wygląło (pomijam nity i malowanie, chodzi o ułożenie tego materiału)? Co to za folia/cokolwiek to jest? Nie wiem co masz na myśli mówiąc docelowo? To nie jest przyklejone tylko włożone.... Ułożenie materiału trochę się pewnie zmieni.... Ta "folia" to taśma klejąca.... Dziś postaram się to "zapodkładować" i zobaczymy jaki będzie efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Zawróć Dorotka z niewłaściwej drogi. Zamiast skupiać się na bagsach, które już w zestawie są dość OK, popraw lepiej ten kołnierz przykrywający skrzydło. Warto go wymienić na jakąś blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Marcinku... Z drogi nie zawrócę.... Wszystko w swoim czasie... Bagsy to jeden z wielu robionych elementów... A blaszki kołnierzy już u ruskich zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Jakie to blaszki do F-14 u ruskich można zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 No dobra... Niestety Ci Źli od Tomcatów powiedzieli, że tak jak było, być nie może... Grozili mi i straszyli! Nie miałem wyjścia... Idę drogą na lewo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Jakie to blaszki do F-14 u ruskich można zamówić? A.M.U.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Dorotka narazasz sie na wizyte smutnych panow w ortalionach z A..B... ta trzecia literka nie chce wskoczyc Dzisiaj ogladalem fotki z budowy modelu F 14D, gosc sie postaral o budowe wzmocnienie przedniej czesci kabiny pilota,wygladalo dosc ciekawie Jestem przebiegły... Będzie to reeksport z Australi.. Jaką budowę? Jakie wzmocnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Dorotka jestem teraz w pracy ale wieczorem posle ci namiary na te Forum moze cos tam podpatrzysz dla ciebie Dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Piękna Żółta droga prosto do piek... znaczy się do Krainy Oz Teraz z linią przejścia i nitami ... Wszystko na sucho... Chyba zaczyna to jakoś wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To jest chyba dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Patrząc na zdjęcia, wydaje mi się, że lepiej byłoby zaznaczać nity obciętą igłą o odpowiedniej średnicy. Możesz te naklejane zeszlifować, ale pójdzie się ciąć faktura tych poduszek. Hm... Ja do tej faktury to wcale nie jestem przekonany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Nieźle czarujesz z tym kocurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Dorotka tu masz namiary na duzego kotka-Aviation in Scale , Zone Five .net 1/32 Tamiya F 14D AJ-100 VF-31 Last Tomcat Cruise Tego ptaszka to ja znam Ale dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Ale Edka do 32 czy do 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Do 48 oczywiscie, ale zemnie ..... No to jeszcze wersja i firma, by się przydała.... Zresztą możesz przecież sam zobaczyć co jest w czym: http://www.eduard.com/store/index.php? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Nie ma to jak błyskotliwa puenta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Nie ma to jak błyskotliwa puenta ... Sie Solo rozgadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Przez pomyłkę w tym wątku wpisałem mój komentarz do niesamowitego modelu Tomcata GEMa, tak więc wykasowałem treść gdy zorientowałem się że zaszła pomyłka. Stąd prawie pusty post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Z przykrością stwierdzam, że lepsiejszej kratki z tyłu nie jestem w stanie "wyprodukować" ... Czekam na w pełni zasłużoną krytykę i wykluczenie towarzyskie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 No cóż, ujdzie A poważnie, to dałeś za duże powiększenie które "zabija" efekt tego drobnego elementu, wszak ta kratka to ma jakieś 4x2mm... to jeszcze druga strona A kokpit już skończyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 No cóż, ujdzie A poważnie, to dałeś za duże powiększenie które "zabija" efekt tego drobnego elementu, wszak ta kratka to ma jakieś 4x2mm... to jeszcze druga strona A kokpit już skończyłeś? Z drugą stroną jeszcze walczę... Co do kabiny, to jest zbudowane rusztowanie pod te wszystkie szmaty co po bokach były kładzione... Jak wymyślę z czego je zrobić, to będę mógł powiesić wszystkie szpeje i zamknąć przód... Reszta kabiny będzie montowana "od góry" po pomalowaniu całości... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi