Solo Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Hmm, sorry że nie na temat, ale tutaj jakie piękne zdjęcie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Solo , piękna pani pilot !! To straszne że TAKA kobieta lata na takiej strasznej maszynie do zabijania !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Też się ucieszyłem, ale niestety to nie pilotka tylko aktorka: Moon Bloodgood, przygotowująca się do roli pilota A-10 w filmie "Terminator: Salvation". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ta brzydsza pani to zdaje się pilotka prawdziwa - kapitan Jennie Schoeck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 A co to wnosi do tematu??? Podeślij mi na priv maila podeśle stosowne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Piękna kobieta zawsze wiele wnosi do tematu. A zdjęciami to byś się podzielił na forum, pewnie nie tylko Nużkowi by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dokleiłem pokrywę na gondoli podwozia, dokleiłem drabinkę, dokleiłem na skrzydłach.... hmmm zapomniałem jak to się nazywa, ale takie rozwarte coś. Trochę umazałem elektronikę we wnęce, znalazłem inne foto niż te co Solo podesłał. Ze zdjecia Solo zapożycze sposób zamocowania pokrywy, ładnie wisi a miałem ją do modelu równiutko obok wnęki doklejać. Coś tam może jeszcze tą elektronikę maznę. Doklejone są jeszcze osłony kół/podwozia ale widoczne będą już w galerii. Model popsikałem bezbarwnym matem, jutro prysnę jeszcze drugi raz żeby było porządnie zrobione. Zostanie mi jeszcze prysnąć matem spód modelu, dwa razy. Na koniec dokleję wszelkie oszklenie i drobne antenki/czujniki (jak zwał tak zwał) itd. Będę tylko czekał na uzbrojenie od Solo i Dorotki i model będzie ukończony. Na ostatnim zdjęciu widać jakąś kaszkę, na żywo nie jest tak tragicznie, wygląda bardziej naturalnie. No ale to taki błąd bo już wcześniej powierzchnia nie była idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ależ to piękny model wychodzi. Nie powiem, ma swoje wady, niedoskonałości, w końcu to debiut, ale wygląda pięknie. Jutro wysyłam Ci rakiety, obiecaj że zestrzelisz nimi jakiegoś ruska. No, chyba że poczta będzie nieczynna, bo kto ich tam wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Zanim dojdzie do mnie uzbrojenie może zacznę znów dłubać F-15 i rozpocznę Mig'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Zanim dojdzie do mnie uzbrojenie może zacznę znów dłubać F-15 i rozpocznę Mig'a. Ja niestety wyślę Ci w poniedziałek, bo nie chce mi się jutro na pocztę latać... Te "rozwarte" jak to nazwałeś być może trochę pocieniował, bo zieleń nieco za bardzo po oczach bije (o ile "rozwarcie" zielone jest faktycznie)... Mam nadzieję, że niczego nie zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Nie zapomnij o klakomanii i szklanych oczkach do mavericków oraz o mocowaniu do Mk 82, bo jeśłi mają wisieć trzy to tam gdzieś musi być element pozwalający podwiesić je razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Wszystko przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Nie zapomnij o klakomanii i szklanych oczkach do mavericków. Kalkomanie to Ci całe wyślę, bo mi się wycinać nie chce ... O szkle... Zapomniałem... Z tego co widzę teraz jest tylko do dwóch ... DOPISANE Ups... Sorry pomyłka... Te oczka są do GBU-8, natomiast Mavericki w tym modelu nie mają szklanych oczek (Dziady!). Co do podwieszeń to nie ma sprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Dobra, wyślesz co masz, ja będę kombinował z zestawu Solo i Twojego, może coś samemu dorobie jakieś oczka. Widziałem nawet na jakimś zdjęciu że jedne oczka są przeźroczyste inne matowe wiec zawsze coś wykombinuje. Były nawet podwieszone Mavericki w dwóch różnych kolorach, białym i zielonym. Więc coś tam zawsze możńa zaimprowizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Takie oczka łatwo dorobić z kleju epoksydowego. Ja używam UHU Plus - jest gęsty, łatwo daje się formować z niego kuliste kształty, a jak zaschnie jest idealnie przejrzysty i bardzo twardy. W wielu modelach zrobiłem w ten sposób szklane osłonki głowic w rakietach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 O, chyba znalazłem zdjęcie tej komory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Kolego to nie ta wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Możliwe, ale wnęka wygląda podobnie, więc można się wzorować. Lepsze to niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Właściciel A-10 podjechał do ASO, podpięli go pod komputer i sprawdzają błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Oszklenie zamontowane ] Pokrywa elektroniki i wnęki drabiny w trakcie malowania. Chodzi mi po głowie aby wykonać podstawkę w stylu płyty lotniska. Ktoś, coś może pomóc? Nie mam kompletnie bladego pojęcia na ten temat, nawet nie wiem od czego zacząć, co potrzebne będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Chodzi mi po głowie aby wykonać podstawkę w stylu płyty lotniska. Ktoś, coś może pomóc? Nie mam kompletnie bladego pojęcia na ten temat, nawet nie wiem od czego zacząć, co potrzebne będzie. Ze 30 zł powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Pytanie jakie to ma być lotnisko. Jeśli zwykłe betonowe, to po prostu na kawałku płaskiej powierzchni szary kolor i łączenia płyt czarnym kolorem, żeby zasymulować lepik/smołę. Można tez kupić gotowca, coś w tym stylu jak poniżej, ale nie polecam. Kupiłem sobie kiedyś coś takiego symulującego płytę lotniskowca i użyłem bodaj raz, jako podstawkę do zdjęć. Marniutki produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 Panowie jestem zmuszony dokupić farbę ale nie wiem jaki odcień będzie najlepszy do GBU-8. W oryginale wygląda to tak Chodzi mi o ten złotawy kolor. Mam do wyboru trzy kolory Alcalda Pale Burnt Metal Pale Gold Gold Titanium Dla pogladu zdjecia z mojehobbby Ja obstawiam za Pale Burnt Metal. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Pale Burnt Metal na moje oko jest najbliżej tego, co chcesz uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Z tego co widziałem na innych zdjęciach to raczej będzie miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi