SebastianC. Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Od jakiegoś czasu leżały u mnie w szafie kalki do Miga 29 "kościuszkowskiego" czekając na w miarę poprawny model tego samolotu w nikczemnej skali. Niestety nie zapowiada się aby takowy pojawił się w najbliższym czasie więc zainspirowany Woit'owym super husarzem postanowiłem wykorzystać je w podobny sposób. Na ochotnika zgłosił się zestaw F-15E revella - kandydatura została zaakceptowana bo: a) samolot jest bardzo "zgrabny" b) kalki pasują na niego idealnie. Schemat malowania zapożyczony z JASDF Aggressor, zbiorniki zewnętrzne pomalowane na biało-czerwono tak samo jak i hełmy pilotów. Dysze wylotowe trochę podrasowałem bo te zestawowe to kompletna porażka. Uzbrojenie podwieszane AIM-9, AIM-7 i bomby Mk-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Ciekawe potrafią być te what-ify. Podoba mi się wykonanie i dobór kolorów. Podobają mi się szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł, nie podobają na dolnych i statecznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Extra! Takie hip-hop'owe barwy Jedno mi sie nie podoba - za malo zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Bardzo fajny model Gdzie kupujesz te akrylowe pręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Może być pokombinował i pomalował te pręciki przezroczyste na imitację ognia z dysz przy dopalaczu. Może by to fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 Dzięki Panowie za opinie. ...Gdzie kupujesz te akrylowe pręty? Na Allegro sprzedają pręty plexi w różnych średnicach. Ale w tutaj zastosowałem resztki ramek po oszkleniu ze starego zestawu hasegawy (akurat pasowała średnica). Nużek, właśnie miałem zamiar tak zrobić, znajdę chwilę czasu to popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Bardzo ładny modelik. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revell + Kalki Techmod + lufy km - Aires 1/72 Samochód Pancerny WZ. 34 - Ftf 1/72 - Ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Teraz dopiero zauważyłem, że dałeś też pilotów na statecznikach. Na prawdę mógłbyś wrzucić więcej zdjęć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Dokładnie. Model niezwykle ciekawy i chyba świetnie zrobiony, ale zdjęcia nie pozwalają zbyt dokładnie to ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 WIĘCEJ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Model fajowy, świetny pomysł i malowanie. Tylko trzeba było zdecydować się na jednakowe ułożenie szachownic na modelu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Pilotów lepiłeś czy jacyś zestawowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 12 Września 2014 Autor Share Napisano 12 Września 2014 Więcej fotek wrzucę po weekendzie. Pilotów lepiłeś czy jacyś zestawowi? Tułowia wykorzystałem z figurek preisera hełmy ulepiłem z masy dwuskładnikowej gunze a przewody tlenowe z drucika ołowianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Kapitalne są te prace w nikczemnej skali Mam pytanie do autora watku albo kogoś kto "siedzi" w temacie 144.Jakie odrzutowce są godne uwagi np czy Phanton Academi ,jaka jest jakość wypustów firmy Attack itp itd. Chyba zacznę ten romans z nikczemną tylko nie wiem jeszcze z którą firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Gdyby był to C, to miał by oparcie w literaturze ("Kocioł" - Larry Bond) . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi