Skocz do zawartości

What if? czyli F-15E Strike Eagle "Kościuszkowski" (1:144)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od jakiegoś czasu leżały u mnie w szafie kalki do Miga 29 "kościuszkowskiego" czekając na w miarę poprawny model tego samolotu w nikczemnej skali. Niestety nie zapowiada się aby takowy pojawił się w najbliższym czasie więc zainspirowany Woit'owym super husarzem postanowiłem wykorzystać je w podobny sposób. Na ochotnika zgłosił się zestaw F-15E revella - kandydatura została zaakceptowana bo: a) samolot jest bardzo "zgrabny" b) kalki pasują na niego idealnie.

Schemat malowania zapożyczony z JASDF Aggressor, zbiorniki zewnętrzne pomalowane na biało-czerwono tak samo jak i hełmy pilotów. Dysze wylotowe trochę podrasowałem bo te zestawowe to kompletna porażka. Uzbrojenie podwieszane AIM-9, AIM-7 i bomby Mk-20.

DSC_4344_zps89233716.jpg

DSC_4347_zps8e60a766.jpg

Napisano

Ciekawe potrafią być te what-ify. Podoba mi się wykonanie i dobór kolorów. Podobają mi się szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł, nie podobają na dolnych i statecznikach.

Napisano

Dzięki Panowie za opinie.

...Gdzie kupujesz te akrylowe pręty?

Na Allegro sprzedają pręty plexi w różnych średnicach. Ale w tutaj zastosowałem resztki ramek po oszkleniu ze starego zestawu hasegawy (akurat pasowała średnica).

Nużek, właśnie miałem zamiar tak zrobić, znajdę chwilę czasu to popróbuję.

Napisano

Bardzo ładny modelik.

__________________________________________________________________________________________

Na warsztacie:

Lancaster Mk.I - Revell + Kalki Techmod + lufy km - Aires 1/72

Samochód Pancerny WZ. 34 - Ftf 1/72 - Ukończony

Napisano

Model fajowy, świetny pomysł i malowanie. Tylko trzeba było zdecydować się na jednakowe ułożenie szachownic na modelu. ;)

Napisano

Więcej fotek wrzucę po weekendzie.

Pilotów lepiłeś czy jacyś zestawowi?

Tułowia wykorzystałem z figurek preisera hełmy ulepiłem z masy dwuskładnikowej gunze a przewody tlenowe z drucika ołowianego.

Napisano

Kapitalne są te prace w nikczemnej skali

Mam pytanie do autora watku albo kogoś kto "siedzi" w temacie 144.Jakie odrzutowce są godne uwagi np czy Phanton Academi ,jaka jest jakość wypustów firmy Attack itp itd.

Chyba zacznę ten romans z nikczemną tylko nie wiem jeszcze z którą firmą