gorlock Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Witam! Model skończony. Link do warsztatu:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=40963 Teraz robi się podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Piękny model i świetne zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Piękny. Znowu poprzeczkę dałeś do góry. Brudzenie i zużycie na najwyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 To lubię, -ciekawa modulacja koloru Panzergrau i -ładnie umocowane "paprochy" na kołach i gąsienicach. Gratuluję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Świetna robota Podoba mi się bardzo zwłaszcza brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Fantastyczny! Brudzenie ze smakiem, świetne obicia, praca z pigmentami także na bardzo wysokim poziomie - właściwie to nie ma się do czego przyczepić Gratuluję! Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 I znowu sukces na całej linii. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Wspaniałe brudzenie i modulacja kolorów. W dodatku nietuzinkowy model.Czym robisz zdjęcia, bo są znakomite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Plastycznie i kolorystycznie świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Dla mnie wzór do naśladowania! Śliczne wykonanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Pięknie wyszedł. Efekt końcowy powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Czym robisz zdjęcia, bo są znakomite? Fotki robię zwykłym, niedrogim aparatem cyfrowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Czym robisz zdjęcia, bo są znakomite? Fotki robię zwykłym, niedrogim aparatem cyfrowym Niedrogi to pojęcie względne . Doprecyzuję pytanie: w jakich to nazwijmy okolicznościach przyrody tworzysz tak wspaniałe zdjęcia ( jakie oświetlenie, jak skierowane, jakie ustawienia aparatu, jaki program do obróbki zdjęć etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Jako że mój aparat to najzwyklejszy Sony DSC-W520, nie mam za wielu możliwości ustawień. Fotki robię na białym tle, w trybie wysokiej czułości ISO i balansem bieli ustawionym na światło świetlówek o bieli dziennej. Model oświetlam 3 lampami 5500K (boki 2 x 65w + góra 36w). Do korekcji kontrastu bądź ostrości używam Photoshopa. Nie jest to jakaś sprawdzona skuteczna metoda fotografowania, po prostu tylko w/w sprzętem dysponuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Mistrzostwo - czapki z głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 Witam! Doszła podstawka, tym samym projekt zakończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Bomba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 i model i podstawka znakomite, jak zwykle przy Twoich pracach chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Rewelacyjnie wygląd , woda z czego robiona była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 woda z czego robiona była? Woda to Vallejo Still Water. nie polecam do głębszych sadzawek. Umęczyłem się z nią strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Wszystko świetne!!! Zwłaszcza czołg. Mi czołgi nie wychodzą. Bardzo dobry klimat na dioramie. Całość pasuje do siebie. Też używam Vallejo Still Water tylko mi strasznie pęka. Nie wiem jakim cudem Ci to wyszło (możliwe ,że moja jest przeterminowana) Drzewo jest super. Ja akurat swoją kłodę przetarłem suchym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Nie wiem jakim cudem Ci to wyszło (możliwe ,że moja jest przeterminowana) Być może za cienkie warstwy wylewasz co przy 50 % skurczu cieczy po wyschnięciu powoduje, że pęka. Ja z tym problemu nie miałem tylko z odrywaniem się wody od podłoża. Do uzyskania bajorka o głębokości 1 cm wylałem min. 10 warstw co trwało tydzień. Swojego drzewka nie malowałem, jest w kolorze jaki dała mu natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Wykonanie rewelacyjne. To ten czołg nazywano "Małym Tygrysem", czy Pz.II "Luchs"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi