Marudek Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 Dzieki Stilgar! Gdyby nie licznik wyswietlen - myslalbym, ze nikogo nie interesuje moj maly projekt. Tylko komentowac nie ma za bardzo czego... Wczorajsze zmagania z modelem przyniosly takie oto efekty: siodelka i tablice rejestracyjne. Pokusilem sie tez o wyzlobienie tych podluznych wglebien w siodelkach. Ale zobaczcie sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 A co tu komentować jak przyczepić nie ma się do czego?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Marudek fotografuj go zawsze w towarzystwie złotówki :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Będziesz go robił z wózkiem?? Jak tak to mam dlaciebie taką małą informacje. Koło wózka było również napędzane, za pomocą wałka połączonego z tylnym kołem motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Koło wózka było również napędzane, za pomocą wałka połączonego z tylnym kołem motocyklaNo tak, teraz sobie przypomnialem, ze kiedys siedzialem na takim motorze z koszem z czasow wojny... Nie pamietam, czy byl to akurat BMW (chociaz wcale nie wykluczone). Jego wlasciciel trocho o nim poopowiadal. Generalnue sprzet byl odrestaurowany, na chodzie i ciagle uzywany w celach rekreacyjnych. Sobie chlopaki pomykali nim po roznych lasach, nie lasach, tak dla frajdy... Wlasnie kolo w koszu bylo tam napedzane. Byl normalnie mechanizm roznicowy wraz z blokada dyferencjalu. gdzies w okoiach baku byla dzwignia do blokowania dyfra... Gosc mowil, ze nie ma dolu i wertepu, z ktorego by nie wyjechal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Jakby miał R75 na chodzie to raczej nie sprawdzałby, czu są takie doły, z których nie wyjedzie. Może to był jakiś rusek (Ural, emka?)? (Sorry za OT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Byc moze... Chodzilo mi bardziej o to, ze motor, ktory widzialem mial napedzane kolo w wozku i caly uklad przeniesienia tego napedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2007 Witam wszystkich! A co tu komentować jak przyczepić nie ma się do czego?;> Jak to nie ma, a te babole po super glue? Choc upapranie ramy klejem wcale nie bylo zamierzone - moze okazac sie pozyteczne. Miejsca na ktorych jest klej machne washem i sprobuje w ten sposob imitowac grudki piachu i blota przylepione do ramy/blotnikow. Marudek fotografuj go zawsze w towarzystwie złotówki :-)) No dobra moze gdzies znajde jednego zeta... Będziesz go robił z wózkiem?? Jak tak to mam dla ciebie taką małą informacje. Koło wózka było również napędzane, za pomocą wałka połączonego z tylnym kołem motocykla czolgista55, moj motor bedzie taki sam jak ten na box-arcie ITALERI. czolgista55, Majek - dzieki za podpowiedz. Odrobilem zadanie domowe i mam dyferencjal i naped wozka: A to udalo mi sie wczoraj wyskrobac (siodelko kierowcy z mocowaniem i amortyzacja): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Siedzenie jest sopko, ale musisz troszkę dopieścić przedni widelec bo jest tam troszeczkę nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2007 Hej czolgista55! Wiem, ten widelec przesladuje mnie od poczatku. Teraz zauwazylem ze czarna farba sie sciera i tego kleju jest troche za duzo. Szczegulnie przy podstawie kierownicy. Po weekendzie wezme sie za tylny bagaznik z siedzeniem pasazera. spiton, pare postow wyzej sa zdjecia motoru przy zapalce i farbce Humbrol (to tak dla porownania wielkosci dopuki nie znajde tej zlotowki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2007 Witam! Specjalnie na zyczenie kolegi spitona model w "towarzystwie" zlotowki Nie wiele udalo mi sie wczoraj wyrzezbic - tylko podstawe bagaznika... Teraz juz pojdzie z gorki. Jeszcze tylko 9 czesci i siedzenie pasazera bede mial z glowy. Jak dotad model skalda sie z 36 czesci (nie liczac tych jeszcze nie przyklejonych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Oj, jo, jo... Teraz widać jakie to jest maleństwo. O kurka wodna no to jest po prostu PRO... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2007 jest po prostu PRO... A co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2007 Chyba chodzi mu o "Profesjonalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2007 Nieeee, do profesjonalizmu jeszcze mi daleko... Ja jestem zwyklym samoukiem, ktory tak sobie amatorsko dlubie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Hej! "Przylepilem" pare nowych dupereli i chcialbym Wam to pokazac. Wczoraj skonczylem siedzenie pasazera. To kolejnych 10 czesci. W tym momencie model sklada sie z 46 czesci . Nareszcie zaczyna nabierac ksztaltu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Jedna uwaga tylko. Ten palak - uchwyt dla pasazera. Nie jest on za gruby troche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Hej Majek! Dzieki, sluszna uwaga - ten uchwyt jest za gruby. Uzylem drutu 0.5 mm tak jak w Zundappie i chyba drugi raz popelnilem ten sam blad. Ze zdjec wynika, ze uchwyt ten ugiety byl z rurki o srednicy zblizonej do tej, z ktorej wykonana jest kierownica. Wymienie go na inny tym razem cos w okolicach 0.3 mm, z ktorego ugniote kierownice (drucik ten biore z takich "wiazadel" oblanych plastikiem, ktore sa sprzedawane w komplecie z workami sniadaniowymi). Tak to wyglada w oryginale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Motorek nabiera kształtów. Świetnie! Z ciekawością czekam na etap wykonywania szprych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 To juz niedlugo Material na szprychy juz kupilem - ostrzegam to dosc oryginalny pomysl i moze Was zaskoczyc . W kazdym razie technika wykonania szprych, wlasciwie calych kol bardzo sie rozni od technik zastosowanych przy Zundappie. Kola, ktore widac na poprzednich zdjeciach (bez bieznika i szprych) to proby, ktore wykonalem jeszcze przed konkursem dla przetestowania "jigow". Ale najpierw skoncze zbiornik paliwa i rame kosza... Potem bede mogl postawic go na kolach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Witam! Wprawdzie motory nie interesują mnie wogóle, ale to co tutaj wyprawiasz to poprostu modelarska poezja w wykonaniu zegarmistrzowskim (ale mi się napisało ). Aż się nie mogę doczekać zapowiadanych przez Ciebie szprych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Dzieki Łukasz! Modelarska poezja z zegarmistrzoskim wykonaniem? Ale mnie to polaskotalo Eeee, chyba troche przesadziles - ja widze tylko bledy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2007 Witam! Czas na moja codzienna relacje. Udalo mi sie poprawic uchwyt przy siedzeniu pasazera: Wydaje mi sie, ze tak jest duzo lepiej... Poza tym skonczylem bak. No moze nie skonczylem, bo jedna z czesci chyba jest troche za duza (wysokosc) i bedzie wymagac poprawy. Chodzi mi o czesc pomiedzy siedzeniem kierowcy a wlewem paliwa (to chyba oslona jakiegos filtra). Zreszta sami zobaczcie: Przepraszam za bylejakosc ostatniego zdjecia, ale o 2:00 nad ranem wszystko jakos mi sie tak zlewa Jutro bedzie lepsze zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Hmmmm jestem pod stolem i nie moge wstac po tym jak spadlem z wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Fajnie to wygląda Takie maluśkie .. z moim parkinsonem to bym tam nic nie skleił ... takie modele to w 1:35 i mniej ;) 1:9 odpowiednia skala jak na motorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi