Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Galeria końcowa/warsztatowa.

DSC04939_zps65lxwtgq.jpg

DSC04941_zpsj9fknb4h.jpg

DSC04942_zpsjeipnucq.jpg

DSC04945_zpsg5nmrops.jpg

DSC04949_zps9wb4p9ir.jpg

DSC04950_zpsf84rjchs.jpg

DSC04951_zpsvvg3lvun.jpg

DSC04952_zpstighalrs.jpg

DSC04953_zpsj8zrypxu.jpg

DSC04954_zpsqlvvrm5m.jpg

DSC04955_zpsybuydjle.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Na początku miałem mieszane uczucia co do stylu malowania, ale podobało mi się. Teraz jako ukończony model prezentuje się jeszcze lepiej. Dobra robota.

• Super Moderator
Napisano

Malowanie ok ale za mało model " scalony" z podłożem widać że jest postawiony, spróbuj go lepiej "wcisnąć" w tą ściółkę i będzie ok.

Napisano

I model i jego prezentacja z najwyższej półki Bardzo mi się podoba efekt rozjaśnień na kamuflażu i pozwolę go sobie podebrać przy jakimś modelu w niemieckim kamo z końca wojny gratulacje!

Napisano

Wzór kamuflażu miejscami dziwnie się kończy według mnie, cała reszta bardzo fajnie, modulacja poszczególnych kolorów fajnie wyszła i ludzik opierający się o pojazd jest super.

Napisano

Smoker, czy chodzi ci o kształt plam, czy też o barwę na krawędziach?

Jeśli to pierwsz, to malowanie pudełkowe:

01_zpsxc8easor.jpg

Jeśli to drugie, to kwestia za lekkiego malowania jaśniejszymi kolorami tuż przy maskującej plastelinie.

Napisano

Nie wiem co oceniać skoro to dział "pojazdy"

W takim razie ocenie całość:

Pojazd świetny.

Reszta:

Ramka drewniana fajnie się prezentuję. Ziemia ,liście itd. też ciekawe. Sam będę robił niedługo dioramę jesienna i na razie nie mam pomysłu na krajobraz.

Figurki super pomalowane. Ten po lewej ma głowę jednolitą nie wiem dlaczego.

Zastanawiam się skoro malujesz tak dobrze figurki/pojazdy to czemu nie zrobisz ciekawej dioramy która przykuję większą uwagę. ...Wiem ,wiem czasami w takiej prostocie jest to coś.

Albo się nie chce!

Napisano

Model, podstawka jak i figurka "Hubera" na wysokim poziomie. Bardzo mi się podoba. Tego drugiego gostka zupełnie nie łapię? Jak dla mnie powinieneś go wywalić bo psuje odbiór całości.

Napisano

W kolejce kolejne "niemce", więc pewnie z kamuflażami się będę bawił.

Dzięki za pozytywny odbiór mojej pracy.

Najszybciej model na żywo do zobaczenia we wrześniu na festiwalu w Jaworznie.

• 3 months later...
Napisano

Witam.

Dzięki uprzejmości Tomka Hejmo mogę pokazać zdjęcia HD mojego modelu. Myślę, że teraz dużo więcej widać.

DSC00221_zpsk5p36qzn.jpg

DSC00222_zps3yg6wx7k.jpg

DSC00222_zps3yg6wx7k.jpg

DSC00223_zpsrvt4huys.jpg

DSC00225_zpsb5mzl2xp.jpg

DSC00226_zpsurc9ol8r.jpg

DSC00227_zpsybxadm35.jpg

DSC00231_zpsl1popxsj.jpg

DSC00232_zpsc4jtjtio.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Lubię to! wg mnie Jgdpanzer IV to kwintesencja niszczyciela czołgów-niski(180cm!),efektywna armata,pochyłe płyty pancerza,same plusy! Model extraśny! facet w czarnym ubranku mi się nie widzi..niech fachowcy się wypowiedzą ale chyba załogi dział pancernych ubierano w inne uniformy niż załogi panzerów??

Napisano

To jest wóz z (jeżeli dobrze pamiętam) 7 Panzer Division z Pomorza Gdańskiego, prawdopodobniw wiosna 1945. Pułk pancerny tej dywizji otrzymał "Langi" zamiast czołgów (jeszcze w czasie ostatnich walk o Elbląg, czyli grudzień, styczeń), więc załogi stanowiły byłe załogi czołgów. Jak najbardziej czarne mundury (są tutaj inne, nazwijmy to, "fantazje" i bylo o tym w warsztacie). Uzbrajanie kompani pancernych w niszczyciele czołgów lub artylerię szturmową w ostatnich miesiącach wojny było bardzo częste, jeżeli nie nagminne.

Napisano
Uzbrajanie kompani pancernych w niszczyciele czołgów lub artylerię szturmową w ostatnich miesiącach wojny było bardzo częste, jeżeli nie nagminne.

Ojejku. Temat wałkowany był już na forum w ta i z powrotem i jako, że uznano, że się czepiam, toteż odpuściłem.

A tymczasem, to nie jest żaden tam "Jagdpanzer", tylko czołg.

Konkretnie PzKpfw IV/70.

I nie przypadkowo trafiał do pułków pancernych. Był następcą PzKpfw IV.

Bez względu jak głupie się to może komuś wydać, tak go oficjalnie klasyfikowali Niemcy i nie występował w zestawieniach dywizji pancernych wśród niszczycieli czołgów. W przeciwieństwie do Jagpanzerów IV.

chyba załogi dział pancernych ubierano w inne uniformy niż załogi panzerów??

Niekoniecznie. Gdyby to było "działo pancerne" należące do artylerii, czyli np. PzHaub, czy StuG, to tak.

Ale artyleria przeciwpancerna (także ta holowana) wchodziła, tak jak i czołgi w skład Panzertruppen.

A co do zachwytów, że "same plusy", to jednak... Nie za bardzo.

Napisano

Co do oznaczenia (nazwy) pojazdu zgadzam się ale... Pojazd zbudowany był w związku z zamówieniem na nowy niszczyciel czolgow, to raz, założenie było (wiadomo że pod koniec wojny wiele rzeczy istniało tylko na papierze i w teorii) że w pierwszej kolejności będą w niego uzbrajane jednostki niszczycieli czołgów to dwa. To byłby chyba jedyny przypadek gdy uzbrajano by pododdziały ppanc w czołgi. I na koniec taka uwaga, nazwa faktycznie "Panzer" nie "jsgdpanzer" ale też i nie "panzerkampfwagen". A na koniec poprosze o linka do tego wątku gdzie było walkowane bo chętnie sobie poczytam.

Napisano
A co do zachwytów, że "same plusy", to jednak... Nie za bardzo.

Odnosisz się do mojej pracy i modelu, czy merytoryki?

Napisano

No tak, jak zwykle się zagalopowałem z tym "Kpfw", a to był "Panzer" i już.

@Stojkovic

No i to powinienem był napisać na początku: jeden z najładniej wykonanych modeli jakie widziałem.

Serio!

A negując plusy miałem na myśli oryginał a nie jakość modelu czy pracy.

Napisano

Dzięki za miłe słowa - doping do dalszych warsztatów.

Forum niestety nie daje często pełnego kontekstu wypowiedzi, dlatego zawsze dopytuję jak nie rozumiem.

Merytorycznie jeszcze jestem za "mały" by się wypowiadać.

Napisano

Już to o tym modelu mówiłem, ale powiem jeszcze raz: Świetny.

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka