Markuz Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Krzysiek wymiatasz tym warsztatem. Czekam na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Krzysztof, jak zwykle najwyższy poziom prac i zdjęć. Są wspaniałe . W pełni doceniam także presję czasową w Twoich okolicznościach, doświadczam podobnego ograniczenia, ale mnie tak dobrze nie idzie . Za efekt końcowy jestem zupełnie spokojny, gwarantujesz High-End . Warsztat bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 Dzięki za dobre słowo i wiarę. Chwilowy brak zdjęć bo podstawka w trakcie i zacząłem malować figsy. Jak im mordki skończę to foty wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Zaladuj foty z malowania, bedzie kompletny warsztat. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Niektórzy mnie tu o fotki nagabują - tak Marcin do ciebie piję - z etapu malowania figurek. Powiem wam że jak im fotki zrobiłem to stwierdziłem że ich nie pokażę. Ale stwierdziłem że każdy ma prawo do chwili radości i zabawy z dołożenia innemu i nie mam prawa wam tego odbierać. Ci którzy mnie znają to wiedzą że figurek malować nie umiem, i jak wyjdą kiepsko to włazy zamknę na głucho i kukiełek wraz z czołgiem nie będzie. I wiedz Marcin że do twojego Kuby to im tak dużo brakuje, że jest to dla mnie nie osiągalne do osiągnięcia. Tak więc macie co chcecie i używajcie sobie. A na swoja obronę dodam że tak mminej więcej w rzeczywistości je widać: I nie piszcie proszę popraw to, popraw tamto bo jak bym umiał to bym w innym dziale występował, he, he. Możecie pisac że są tragiczne bo to akurat jest prawda. Nie oszukujmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 No nie jest to produkt naszych dwoch wiodacych, forumowych figurarzy ale musze Ci Krzychu napisac ze nie jest zle. Wierze ze jak skonczysz mundury itd. bedzie jeszcze lepiej a w polaczeniu z Twoim czolgiem beda naprawde dobrzy. Ja w kazdym razie gdy zobaczylem fotke, usmiechnalem sie szeroko i nie z checi wysmiania tylko z uczucia satysfakcji. Bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Jest super jak na początek ( malujesz figurki na bardzo dobrym poziomie - gębę Jakuba przemolowywalem 3x ). Musisz pamiętać jak pada główne światło na model , i rozjaśniać figurki stosownie do tego jak sobie upatrzyłeś. Malujesz świetnie tylko zacznij je traktować jak tanki które lepisz ( sorry paczam i podziwiam każdy model co zrobiłeś) i będą perfekcyjne! Przy tej skali pamietaj o mocnych cieniach w załamaniach czapek i mundurów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Moim zdaniem Krzysiek osiągnąłeś dobrą bazę do dalszego cieniowania twarzy i dłoni. Zrób tak jak pisze Marcin, postępuj z nimi jak z czołgami (które malujesz rewelacyjne). Ja robię to tak, że rozjaśniam miejsca które są najbardziej oświetlone a potem zapuszczam na twarz i dłonie łosza po całości, następnie wycieram nadmiar. Co prawda maluję w większości figurki w 1:48 więc i detal mniejszy ale myślę, że można spróbować i na 1:35. Osobiście zrezygnował bym z malowania źrenic a jedynie zastosował cień w miejscach oczu, tak jak to wyszło u tego po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 W końcu udało się siąść i zacząć malowanie. Jest już baza pod zimowy płaszczyk. i cała masa duperelków do przyklejenia potem gąsienice gotowe, na końcu jeszcze tylko pigment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Jaką techniką Krzysiu będziesz ciurał kamuflaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Tak jak na Shermanie. Żadnych lakierów i innych siuwaksów. Tylko aero a potem lekko gąbeczką w niektórych miejscach. Na koniec sprawę załatwią oleje. Plan ambitny, zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Tak jak na Shermanie. Żadnych lakierów i innych siuwaksów. Tylko aero a potem lekko gąbeczką w niektórych miejscach. Na koniec sprawę załatwią oleje. Plan ambitny, zobaczymy co wyjdzie. Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy i oczywiście na efekt końcowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 No to jedziemy dalej. Model dostał zimowy płaszczyk, trochę obić do koloru bazowego, filtr i sido. Tak się teraz prezentuje - taką miałem mniej więcej wizję. Czy wam się też podoba? Zobaczymy. Tutaj macie ogromny zoomik na jedno z kółek: A teraz kilka pytań do znawców. Jak pomalować nastepujące elementy ze zdjęcia poniżej: - gaśnicę przemalować czy zostawić jak jest, - elementy wycioru - stal czy drewno, i co z pokrowcem na koncówce, - korba rozruchowa (tak mi się wydaje) - fragment bliżej gaśnicy metalowy, reszta drewniana, - to zgrubienie na początku łoma to jego konstrukcja czy uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Na razie mnie się podobywuje ale to chyba nie koniec. :-) Gaśnicę bym zostawił, a o pozostałych się nie wypowiadam, bo nie pamiętam jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Bardzo ladnie to wszystko wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 20 Listopada 2015 Czołem Łom i korba metalowa, gaśnica może zostać, pokrowiec na wyciorze może być brąz lub czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Znalazłem takie coś i myślę że na tym się oprę przy malowaniu narzędzi http://www.ccbuckeye.com/pztools_a.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Gaśnice mocowane na zewnątrz pojazdów i w otwartych przedziałach bojowych (pojazdów) malowane na kolor bazowy kamuflażu. http://smg.photobucket.com/user/jaszczolt/media/varia/72802769.jpg.html - wersja późna Gaśnice mocowane w zamkniętych przedziałach bojowych bywały w różnych kolorach (srebrny,zielony,czerwony). Kolor czerwony sprzętu gaśniczego to współczesne standardy. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Dzięki, gaśnice zostaje tak jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Tym razem w wolnej chwili udało się położyć kalki. Aby jednak nie było tak różowo to obiena bokach wieży nie wyszły mi najlepiej. w paru miejscach się błyszczą. Ale wiem co zrobiłem inaczej niż zawsze. Z reguły takie numery kładłem na noerównej powierzchni więc je rozcinałęm na poszczególne cyfry. Tym razem kleiłem całą na raz. Nastepnym razem będe rozcinał. Ale na zdjęciach postarałem się aby tego nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Pryśnij może bazowym kolorem z daleka. Tak by była tylko słaba mgiełka. Ja tak próbowałem na Stugu i efekt zadowalający, kalki "zmatowiały". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Pomaluj kalki i okolice lakierem bezbarwnym, a po wyschnieciu delikatnie papierem siciernym 1200 - 2000 zetrzyj film z kalkomani. Pozostana same numery. Opcja druga delikanie potraktuj klejem Tamki ( zielony the best ) blyszczace miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2015 Autor Share Napisano 24 Listopada 2015 Wygląda na to że w paru miejscach jakby powietrze zostało. Ale może to być też spotęgowane nałożeniem sido. Zobaczymy co będzie po nałożeniu matowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Paczę, paczę i znalazłem coś pod Twoją tezę można podciągnąć ale po zakończeniu prac równie łatwo obalić czyli ślad jakby zacieku w brzuszku cyfry 5 po lewej stronie wieży. O to chodzi? Bo jeżeli tak to odpuść albo natnij skalpelem i wpuścisz tam olej żeby zrobił się zaciek od trafienia pociskiem 7.62 z Digitariewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2015 Autor Share Napisano 24 Listopada 2015 Jeszcze będę maział olejami i wash będzie. Skoro wy nie widzicie to nie jest tak źle, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi