Tazman79 Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Tara http://www.martola.com.pl/pl307/produkty67469/mcdonnell_douglas_f_a_18c_hornet__us_navy_swiss_ai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Witam Kineticowy Szerszeń już w preorderze w Martoli cena smakowita 210 PLN zwałaszcza że ja płaciłem 272 PLN w LUCKIMODEL. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Dla zaostrzenia apetytu: dwa arkusze kalkomanii jakie znajdą się w zestawie TT. Jak widać malowanie klasyczne: Jolly Rogers, Bounty Hunters i Irańczyk. Ponoć w zestawie mają być dodane maski na owiewkę. Sporo napisów eksploatacyjnych i obfitość kalkomanii na uzbrojenie. Pytanie tylko czy te kalkomanie nie są takim szajsem jak te z zestawów F-16C jeśli chodzi o kładzenie i reagowanie na płyny zmiękczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Długo wyczekiwane zdjęcie wypraski z przednią i górną częścią kadłuba. Niezrozumiały jest dla mnie podział tylnej części tegoż na dwie części. Po wejściu na konto Photobucket autora, można znaleźć znacznie więcej zdjęć wyprasek tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Niezrozumiały jest dla mnie podział tylnej części tegoż na dwie części. A dokładnie to które części Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Chodzi mi o górny tył - pierwszy raz widzę podział tego na dwie części. To te dwie duże części na przeciwnych krańcach wypraski, pośrodku jej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Teraz już widzę. Jest to w modelach F-14 nowość. Myślę, że nie będzie sprawiało kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Teraz tak się zastanawiam, możliwe że chodzi o różne osłony dyszy silników, różne w A i B/D. Wydaje mi się że łatwiej byłoby po prostu wydzielić te osłony, tak jak widać Tamka wydzieliła beaver tail jako oddzielną część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Raczej chyba chodzi o możliwość- łatwość montażu "fartuchów", przyskrzydłowych zewnętrznych części kadłuba dla opcji złożone- rozłożone skrzydła, elementy na górze i dole ramki po prawej stronie. Jak by nie było, myślę że można spać spokojnie, wszystko będzie idealnie spasowane, jak to w Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Możliwe że chodzi o fartuchy. Tak czy inaczej nie podoba mi się to, bo nawet w F-16 te idealnie spasowane elementy (np. panele inspekcyjne które trzeba było wklejać w kilku miejscach) po sklejeniu zostawiały jednak delikatny ślad łączenia i czasami trzeba to szpachlować albo przynajmniej szlifować. A w takich miejscach jak grzbiet Tomcata, to elementów do zniszczenia podczas takiego procesu jest sporo. Edit: Co ciekawe (pokazano mi to na forum ARC), takie łączenie na kadłubie Tomcata faktycznie miało miejsce, więc od biedy taki szew może tam być. Nie zmienia to faktu, że lepiej było tego nie robić. W końcu Fine Molds w swoim Tomcacie też zrobił dwa rodzaje poduszek do wyboru, a nie pociął tak strasznie kadłuba, czyli da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 http://www.armahobby.pl/an-ale-47-countermeasure-dispenser-30pcs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Pierwsze zdjęcia z budowy TT: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Nowym modelom z Tamiyi nie sposób odmówić dobrego poziomu wykonania, dbałości o merytoryczną zgodność z oryginałem itd. Jednak takie rozczłonkowywanie bryły zasadne w przypadku planowanych innych wersji płatowca z punktu widzenia modelarza nie jest bynajmniej udogodnieniem. Przykład? Chociażby spasowanie paneli części nosowej w F-16. To samo tyczy się montażu kanału dolotowego który w sekwencji proponowanej w instrukcji montażu skutkuje mozolną obróbką wnętrza. O innych detalach napisał Solo Patrząc na wypraski Tomcata z mocno poszatkowanym kadłubem oczekuję podobnych problemów. W końcu Fine Molds w swoim Tomcacie też zrobił dwa rodzaje poduszek do wyboru, a nie pociął tak strasznie kadłuba, czyli da się. Tak samo dało się w F-14 Hasegawy. A tak nawiasem to kiedyś myślałem że te poduchy można by spróbować wykonać z jakiejś gęstej i miękkiej pianki tak by mogła dopasować się do odpowiedniego skosu skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 To prawda. Te panele na nosie, ale także i na tylnej części kadłuba, niby perfekcyjnie dopasowane, a jednak nie jest tak łatwo je idealnie wkleić. Podział kadłuba Tomcata jest dla mnie wciąż niezrozumiały. Na plus warto zauważyć dwa rodzaje airbagów, oddzielne panele z kratkami wentylacyjnymi działka i oddzielne ogonki bobra, odlana jako całość (!) drabinka pilota. Co do plotek, to jeszcze obiło mi się o uszy, że airbagi mogą być mocowane magnetycznie, tak więc można by je dopasowywać do aktualnej pozycji skrzydeł modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Od kilku dni zdjęcia Banshee od Kitty Hawka są już w sieci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Od kilku dni zdjęcia Banshee od Kitty Hawka są już w sieci: Noo i cud. Zakup konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Ktoś ostro klei tego TT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Witam Taka ciekawostka testshoty MIG-31 i SU-34: http://www.filscalemodels.ph/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Chińska wojna domowa To Su-34 zapowiada się przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Za to Su-27 wygląda niewiele lepiej od Academy. Taki przeskalowany z 1:72 ze wszystkimi jego błędami. Szkoda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Pytanie też, czy (i jeśli jak to jakie) chińscy konstruktorzy wprowadzili zmiany w J-11 w stosunku do oryginału, i czy są one uwzględnione w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Kształtu wnęk i oszklenia raczej nie zmienili... J-11 ma inne dysze i osłonę radaru i to w zestawie HB jest odwzorowane. Ale dla mnie to najmniej interesująca wersja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Czołem Waszmościom. Kokpit Kocura Tamki prezentuje się więcej niż dobrze bez żadnych blach i żywic, szkoda, że foteli nie ma pokazanych. Co do Migosława 31, to linie podziału delikatniejsza niż w AMK, ale obawiam się o zgodność z oryginałem, jak to u Hobby Szefa bywa. Co i potwierdza Su-27, a szkoda, bo miałem chrapkę na Ich zapowiadanego Su-30. Szkoda, znów szkoda. Ohhhhh.....już mam dość tych szkoda co do Hobby Szefa i Trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Czyli z Su-27 nie ma sensu się spinać i można spokojnie zostać przy Academy; to samo przy MiGu-31, AMK wydaje się, że pozostaje niepokonane. Mnie tam nie rażą tak bardzo te linie podziału. Za to Su-34, to pozycja obowiązkowa i zamawiam w ciemno jak tylko się pojawi w zapowiedziach u mojego krajowego dostawcy nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi