Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 765
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W życiu nie kleiłem ICMa - czego spodziewać się w tym pudełku, jak to sie może mieć do Kitty Hawka?

Na początek ceny o ok 100 PLN niższej. Resztę się zobaczy...

Napisano
Nowe ICMy są ładne.

Ale i tak widzę, że mojej ulubionej wersji nie będzie z tego szło zrobić lekkim sumptem, mimo wszystko nosy w RBT trochę sie różni od BMa :(

W życiu nie kleiłem ICMa - czego spodziewać się w tym pudełku, jak to sie może mieć do Kitty Hawka?

Na początek ceny o ok 100 PLN niższej. Resztę się zobaczy...

Bez względu na cenę nie ma co porównywać wersji myśliwskiej i rozpoznawczej ;)

Napisano

Dzisiaj widziałem. Fajnie, że dali birdslicer. Nie bardzo tylko wiem, co jest na tej blaszce? Te duże to może wzmocnienia na skrzydła, widzę chyba też montaż do GPSa za fotelem, a reszta zagadka

Napisano

Napewno są tam wszelkiego typu anteny i podstawy pod nie, z tym ze nie ma tam nigdzie (bynajmniej ja nie widzę )stozkowego zakonczenia tam gdzie na stateczniku pionowym była antena RSBN, a antena RSBNu jest

Napisano
Prototyp Tamiyowskiej czternastki był obecny w niedzielę na lokalnej mikrowystawie modelarskiej poświęconej lotnictwu.

Całkiem sympatyczny detal i precyzja wyprasek (nawet po niemal wsadzeniu nosa w model):

Recenzji tego modelu i warsztatów testowych jest już całkiem sporo.

Wszyscy jak jeden mąż piszą o tym modelu że detale ma fantastyczne, a spasowanie jest genialne.

Napisano
Wszyscy jak jeden mąż piszą o tym modelu że detale ma fantastyczne, a spasowanie jest genialne.

Czyli aftermarketowcy nic nie zarobią.

Napisano

Oczywiście może być sztuka dla sztuki. Jeśli jak piszesz detale są fantastyczne, a spasowanie perfekt to pole do popisu pozostaje tylko w kwestii mechanizacji skrzydła i wnętrza (działko, luki awioniki, silniki) oraz jakiegoś osprzętu lotniskowcowego.

Osobiście czekam dalej na AMK.

Napisano

Raczej nigdy detale z plastiku nie dorównywały dobrym dodatkom żywicznym.

Dlatego dobrze wykonana kabina Airesa jest chyba zawsze lepsza od najlepszej kabiny z plastiku.

Tak samo jest z wnękami podwozia czy dyszami.

I czego by Tamka nie zrobiła w tym zestawie, to przynajmniej te elementy warto wymienić, jeśli Aires się postara.

Ja osobiście mam nadzieję, że Quickboost wypuści te wszystkie światełka, które Tamka zwyczajnie olała i zrobiła ze zwykłego plastiku.

Tak więc kabina, wnęki, dysze i światełka to takie moje minimalne oczekiwana.

Koła Wheelianta są raczej uniwersalne, więc nowych nie trzeba, ale reszta przydałaby się.

Napisano

Na eModels Tamkowy Tomcat w pre orderze 67,49£ z Vat (dla mnie bez Vat 56£). Ja w sumie caly czas czekam na D z AMK, ale coraz bardziej mnie nachodzi zeby kupic tez A z Tamki, zrobilbym sobie persa z okresu wojny Iracko-Iranskiej

Cena za Su-34 faktycznie z czapy, poczekam sobie z zakupem do czasu az wyjdzie Kitty Hawk, wtedy wybiore model, ktory okaze sie lepszy.