maszynista93 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Wieki cię to nie było. Może byś jednak powrócił do działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 hehe no fakt chyba ze dwa lata już... działać działam cały czas, z tym ze nie za bardzo jest się czym chwalić, są lepsi ale jak tak patrzę na tego twojego teta to nie powiem, kusi ;) co do modelu to podoba mi się ten kolorek, fajny, żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Dziś dzień "łosia". Rafał w swoim Shermanie zrobił, to i ja Teciaka wymaziałem. Ciężko zrobić dobre fotki bo po sido to się świeci jak psu ... i mi się refleksy robią. Kolor modelu to coś pomiędzy dwoma pierwszymi a ostatnim zdjęciem. Na pewno za szybko go nie skończę bo lada chwila konkurs rusza, ale może przynajmniej mi się uda obicia mu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Fajowo Najbardziej mi się w nim podobają te małe uciekające białe czołgusie w stronę wylotu lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Jest BARDZO dobrze. Czekam na final. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Wiem, że trochę późno ale na przyszłość może ktoś będzie potrzebował to wrzucam sekretny hiszpański przepis na Russian Green z farbek Tamiya: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Ciekawy przepis, ale i tak lepiej będzie malować model z grubsza pasującą zielenią, a nie bawić się w takie cyrki z mieszaniem dziesiątek farb, bo dla mnie to trochę groteska jest Nie było jednego przyjętego koloru w armii rosyjskiej, choć regulaminy taki kolor podawały, pod oznaczeniem 4BO, jako farba ogólnego stosowania. Natomiast, to co było w fabrykach lub warsztatach polowych to już inna historia. Zresztą skoro nawet w amii niemieckiej, tak mocno trzymającej się regulaminów, można znaleźć na ich sprzęcie kilkanaście odcieni Feldgrau czy Dunkelgelb, to co dopiero można powiedzieć o wojskach rosyjskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 W tym WM z którego jest ten przepis, są pokazane dwa T-34 malowane 4BO setem od AK i wyglądają jeszcze inaczej. Dla mnie ten wymaga zbyt wiele odmierzania i mieszania =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 W tym WM z którego jest ten przepis, są pokazane dwa T-34 malowane 4BO setem od AK i wyglądają jeszcze inaczej. Dla mnie ten wymaga zbyt wiele odmierzania i mieszania =P Kupa roboty 5 strzykawek z igłami za 2 zł i 2 minuty roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 5 słoiczków! Z moim tempem gdybym odlewał z ostatniego to te pierwsze by już zasychały =P Sorry za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Dokładnie tak jak napisał Rafał - 2 minuty roboty. Wystarczy podzielić procenty przez 5 i mamy liczbę kropel z każdej farbki: 11 kropli XF-61 4 krople XF-5 4 krople XF-8 1 kropla XF-13 + kilka kropli X-22 a jak potrzebna większa ilość to mnożysz razy 2 albo 3 i masz gotowy słoiczek na kilka modeli. Zależy co kto lubi ja tam lubię "miksturki" robić i eksperymentować. Skończmy ten temat farby bo zaśmiecamy Krzychowi warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Spoko, każda informacja na temat koloru jest interesująca szczególnie jeżeli chodzi o farby Tamiya. Szkoda że nie chcą zrobić koloru i byłoby z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Na tej focie jest recepta na idealna Rosyjska zielen Czy to MiG-a, Tamki, Vallejo ,itp i tak kazda jest dobra. Zasada jest prosta: wez zielona farbe i rozjasniaj ja zolta ochra do cieniowania. Proporcje "na oko" bo i tak beda dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2016 Autor Share Napisano 6 Września 2016 Dzieciaki wróciły do szkoły, trochę więcej czasu wieczorem się zrobiło. No to próbuję zacząć działać. Na początek obicia. W następnej kolejności pójdą olejne. Druga sprawa. Widzę że Google coś pochrzaniło z Picasą i nie wiem czy fotki będą dla was widoczne. W dalszym ciągu chciałbym używać ich serwisu, wiec jakby ktoś miał problem a ktoś znał rozwiązanie to proszę o instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Ładniutki. Ja fotki też widzę, a użytkownikiem ich nie jest więc jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Druga sprawa. Widzę że Google coś pochrzaniło z Picasą i nie wiem czy fotki będą dla was widoczne. W dalszym ciągu chciałbym używać ich serwisu, wiec jakby ktoś miał problem a ktoś znał rozwiązanie to proszę o instrukcje. GOOGLE nie będzie wspierać już Picassy. Więc spierdzielaj na jakiś inny serwer/hosting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Baaardzo fajny. Podobają mi się te otarcia i obicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Dzięki za opinie. Można lecieć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Zacnie wygląda, trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Jest fajnie. Bardzo mi sie podoba. Dopiero teraz zauważyłem że zgubiłeś uchwyty na piłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Widzę że Google coś pochrzaniło z Picasą i nie wiem czy fotki będą dla was widoczne. W dalszym ciągu chciałbym używać ich serwisu, wiec jakby ktoś miał problem a ktoś znał rozwiązanie to proszę o instrukcje. U mnie działa po staremu, normalnie dodaję fotki na Picasę, wrzucam w neta i bez problemu można wklejać na forum. Różnica jest tylko taka, że zdjęcia zamiast do web album trafiają do archiwum, a z niego przez Picasa html.com bez zmian. Oczywiście te fotki są też na Google Photos w albumach. Pozdrawiam Edytowane 7 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Jak widzicie fotki do dobrze. Marcin piła jest, tylko maluje się osobno. Pod koniec ją przykleję. A teraz takie pytanie. Jak widzicie brak u mnie błotników. Raczej wątpię że malowali wszystko osobno a potem przykręcali błotniki. Podejrzewam że pod blotnikami był kolor podkładu a może wręcz czysta stal. Kolega na innym forum malował w kolorze powiedzmy mini. Co sugerujecie, jaki kolor zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi