sinus Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Witajcie, Zapraszam na relację z budowy modelu traktora MTZ-80, wyprodukowanego przez węgierski Balaton Modell. Tematyka rolnicza stosunkowo rzadko używana w modelarstwie jest świetna do prób (i błędów) wielu technik modelarskich. Miłośnikom tematów wojskowych zapewne wiadomo, że traktory były i są również używane przez wojsko. Mój jednak planuję w malowaniu cywilnym, np ferrari rosso Model jest odlany z żywicy a w komplecie znajdują się dodatki fototrawione. Odlewy są bardzo wysokiej jakości. Jednak wiele drobnych elementów należy sobie dorobić. Model w przyszłości stanie na dioramie. prace rozpocząłem od okablowania silnika Tak prezentuje się złożony na sucho Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Niestety obrazki nie wyświetlają się :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 U mnie widać. Zapowiada się kolejny fajny model, a traktory widzę że są coraz bardziej trendy =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Modelarze na traktory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 A czemu nie walec?? zrób błekitno-białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Zaczyna mi sie ta żywica podobać. Chyba też trzeba będzie sobie coś takiego kupić. Szkoda tylko, że te modele są tak pierońsko drogie. Będę z zaciekawieniem obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 sinus - cacuszko jest w planach jakiś figurant czy wykopkowa dioramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 jest w planach jakiś figurant czy wykopkowa dioramka? Wstaw tego z ToRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 jest w planach jakiś figurant czy wykopkowa dioramka? Wstaw tego z ToRo Mam w planach figurki, i mam jeszcze kilka główek z ToRo, więc kto wie Koncepcja dioramy jest jeszcze nieukształtowana, a ponieważ model wymaga jeszcze wiele pracy to chyba mam jeszcze trochę czasu. Na razie krótki rzut oka na to co się zmieniło Dziękuję wszystkim za komentarze. Wkrótce ciąg dalszy relacji... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Świetnie wygląda Nawet na cegiełkach podparty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 jeep był świetny to widzę ,że traktor również dobrze się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 to widzę że malowanie "pudełkowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 niezupełnie Wybaczcie że "wrzucam" po jednym zdjęciu ale wciąż walczę z detalami. Jak wygram to mam nadzieję że będzie coś więcej do pokazania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Trochę mi to zajęło i umęczyłem znaczy się ukończyłem tyle: Bardzo proszę wszelkie komentarze i uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Superancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 W takim maleństwie, tyle szczegółów. Fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 To cudo przypomina północnokoreańskie traktory bojowe o takie: http://www.wykop.pl/link/1462493/zderzenie-dwoch-swiatow-jak-naprawde-wygladaja-wojska-obu-korei-galeria/ Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Michelin i "Trybuna Ludu" żondzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Traktorek bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Szacunek. Podoba sie! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra001 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Ta "Trybuna Ludu" za szybą mnie rozwaliła. Super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję za miłe słowa. Do traktora dołączyła cysterna MIRROR Models Po pomalowaniu, prezentuje się mniej więcej tak: Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi