Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam. Adams M1A1 napisał: Narobiłeś smaka. Ja też se takiego kupię i zrobię, tylko w jedynym słusznym malowaniu z SB WOP a nie z jakiejś Zomozy . Spokojnie ,w temacie ludków, nic się nie martw tylko napisz PW.Pozdrawiam M1A1(HA) Dzisiaj marnie, tylko przyklejone fotele przednie, oparcia na pace, kierownica oraz nałożony sidolux. I przymiarka na koguta. Panowie czy posiada ktoś dokładniejsze zdjęcia "Wyrzutni samochodowej granatów łzawiących WŁ-1"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 http://grhsojusz.pl/?instrukcja-wyrzutni-wl-1,127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Byłem na tej stronie, a tego nie znalazłem. Kapitanie Bomba wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Nie ma za co. A tak przy okazji, na tylnej burcie nie będzie białego pasa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Dzisiaj marnie, tylko przyklejone fotele przednie, oparcia na pace, kierownica oraz nałożony sidolux. Z czasem dojdziesz do takiej wprawy jak oni : Nieustająco kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Nie ma za co. A tak przy okazji, na tylnej burcie nie będzie białego pasa ? Nie będzie. Mam 2 zdjęcia, na których burta jest bez białego pasa. Na innych zdjęciach jakie posiadam, nie widać dokładnie. Z czasem dojdziesz do takiej wprawy jak oni Zobaczcie jaka prostota, a rozłóżcie tak współczesny samochód terenowy, to zajmie to pół dnia, albo i dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 W WOP-e tylna otwierana burta też nie była malowana w kolorze pasa identyfikacyjnego, ale pas był mniejszy nie sięgał do tych górnych ściąganych części drzwi ( jak u Ciebie) , za to pod plandeką był malowany do samej góry. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam. Adams M1A1 napisał: W WOP-e tylna otwierana burta też nie była malowana w kolorze pasa identyfikacyjnego, ale pas był mniejszy nie sięgał do tych górnych ściąganych części drzwi ( jak u Ciebie) , za to pod plandeką był malowany do samej góry. Pozdrawiam M1A1(HA) U mnie pas na drzwiach jest poniżej, ściąganych ram szyb. Widać to nawet na zdjęciach. Specjalnie naklejałem tam pasek taśmy maskującej by nie domalowywać do góry. Jak widać chyba nie było ustawy co do malowania pojazdów, albo nie wszyscy się tego trzymali. Na zdjęciach poniżej widać, że każdy jest malowany inaczej. W tym po prawej stronie z nałożoną plandeką widać, pasek pod plandeką jest do samej góry. Natomiast po lewej, z zsuniętą plandeką, można się dopatrzyć że chyba nie ma paska do samej góry. Choć mogę się mylić. Robiąc ten model, korzystam właśnie z tego zdjęcia. Zbliżenie na pasek. W tym znowu paski są aż do ściąganych ramek. Brak pomalowanej tylnej burty i pasek aż do ściąganych ramek. Tylny pasek, na równo z paskami na drzwiach, oraz brak pomalowanej tylnej burty. Tu tak samo, tylny pasek na równo z paskami na drzwiach. Zdjęcia z internetu I jak to było? Moim zdaniem, jak by ktoś nie pomalował, to będzie dobrze. Tylny pasek, zawsze mogę pociągnąć do samej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam. Dzisiaj nałożyłem kalkomanie. Kalkomania firmy "Toro Model", praktycznie sama spłynęła na swoje miejsce. A oto efekt dzisiejszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Jaki masz pomysł na plandekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Jaki masz pomysł na plandekę? Planuję zrobić plandekę do połowy zwiniętą, a na pace wrzutnia granatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
troy Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 mam nadzieje że też będę takie sklejał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Świetnie wygląda, zwłaszcza na zdjęciach z boków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia 2016 mam nadzieje że też będę takie sklejał Słuchaj rad starszych kolegów z forum i wdrażaj ich rady w swoje prace. To kiedyś na pewno będziesz budował takie modele, jak chłopaki na tym forum. Świetnie wygląda, zwłaszcza na zdjęciach z boków Dzięki. Zapomniałem dodać, że na zaokrąglenia modelu, prysnąłem rozjaśniony kolor olive drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Dziwisz się że nie ma dwóch takich samych malowań, jak byłem w wojsku w mojej kompanii nie było 2 takich samych UAZ-ów, a było ich 8-10 szt. Zasadniczo były 2 rodzaje: wojskowe - malowane matowo, kolory różne, różniste od prawie czarnego do jasnozielonego coś jak OliveDrab, miały też uchwyty na reflektorach do podczerwieni, chociaż nie wszystkie ,jeden mojego faluni Dobroszka miał tylko jeden uchwyt . Były też milicyjne zasadniczo były jaśniejsze, malowane półmatem i miały normalne reflektory u mnie w kompanii był tylko jeden taki ( był to wóz d-cy kompanii ) zielone pasy i literki WOP też były różne dopiero pod sam koniec jak weszła Straż Graniczna , napisy i pasy ujednolicono ( bo były malowanie w tym samym czasie ) i taka mała dygresja wyjeździłem się UAZ-em (jako pasażer i dysponent) ale nigdy nie zwróciłem uwagi jaki miał stelaż do plandeki, dzięki Ci o panie za te oświecenie , wiem tylko że w zimie na desancie to tam z samego tyłu ( jechałem coś ze 2 razy)to łeb chciało urwać i człowiek o mało nie zamarzł bo ogrzewanie to było raczej symboliczne. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niebieski Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 nawet w czasach MO takich parchów na powierzchni lakierniczej nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 nawet w czasach MO takich parchów na powierzchni lakierniczej nie było Pan mistrz niebieski w 14 postach na forum zawarł krytykę prac, materiałów i technik w 11 wypowiedziach, a w pozostałych polecił produkty i dał "dobre rady" . Imponujący początek, ale zaczekamy na modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Pasowałoby go trochę przeszlifować po całości i na przejściu kolorów biały - zielony pod oknami na drzwiach, bo chyba dość grubo położyłeś białej i jest "schodek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam. nawet w czasach MO takich parchów na powierzchni lakierniczej nie było Jeżeli chodzi o te włoski, to przylgnęły do powierzchni suchego lakieru. Wystarczy dmuchnąć by je usunąć. A jeżeli chodzi o jakieś inne "parchy" to po dalszych zabiegach znikną, Panie Niebieski. Kolega widział z bliska powłokę lakierniczą, to może kolega coś więcej nam opowie, czego jeszcze nie wiemy o Uazach z czasów MO Pasowałoby go trochę przeszlifować po całości i na przejściu kolorów biały - zielony pod oknami na drzwiach, bo chyba dość grubo położyłeś białej i jest "schodek" Przeglądnąłem cały model z ciekawości i nie ma schodka na przejściu białego z zielonym. Nawet sprawdziłem paznokciem i nie wyczuwam uskoku. Na zdjęciach wyszły jakieś nierówności, których na modelu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Pojazd spoko nie przejmuj się, działaj dalej. A syrenki będą MOP 0495 ma .Celna uwaga Piotrze .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Pojazd spoko nie przejmuj się, działaj dalej. A syrenki będą MOP 0495 ma .Celna uwaga Piotrze .Pozdrawiam M1A1(HA) Dzięki Tak syrenki jak najbardziej będą. Cały czas myślę, jak je zrobić. Jak się nie uda, to może by je wydrukować na drukarce Ale syrenki i plandekę dopiero będę robił, jak będę na urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 jest dobrze mi się model podoba dajesz dalej z tym warsztatem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niebieski Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 A jeżeli chodzi o jakieś inne "parchy" to po dalszych zabiegach znikną, Panie Niebieski.. tak z ciekawości :po jakich zabiegach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2016 tak z ciekawości :po jakich zabiegach ? Zabiegi jakie będę wykonywał na modelu, by nie wyglądał jak by co dopiero wyjechał z "Uljanowskij Awtomobilnyj Zawod", to: - wash - Dust efects - może Kursk earth - jakieś pigmenty - matowy lakier Chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 niebieskiemu pewnie chodzi o jakieś szlifowanie czy inne dopieszczanie powierzchni modelu, coby parchy usunąć ja używam do tego takiej zielonej gąbki ściernej, nie pamiętam gradacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi