Skocz do zawartości

Sowiecki spychacz DT-74 1:35

bożo wpożo

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator

Witam.

Pamiętam te spychacze. U mnie taki lata temu wyrównywał teren, tylko był koloru czerwonego. Zawsze podobał mi się ten taki "kapturek" na wydechu który się podnosił i opadał i tak w kółko.

Witam.

Pamiętam te spychacze. U mnie taki lata temu wyrównywał teren, tylko był koloru czerwonego. Zawsze podobał mi się ten taki "kapturek" na wydechu który się podnosił i opadał i tak w kółko.

W pamięci siedzi mi niebieski... Ten "kapturek" był fajny!

Oryginalnie!

Pozdrawiam i kibicuję!

U mnie na betoniarni były dwa, russian armor green i oranżowy. Jeśli już mowa o kapturku, kierownik mówił operatorowi, że każde klapnięcie to jedna złotówka, więc "... panie Zbychu, zgaś go pan jak już podepchałeś."

Szykuje się kolejne cudeńko na forumie ...

A tak bajdzełej Balaton Modell to chyba jedyna firma modelarska na świecie, która ma na opakowaniu brzydszy rysunek niż model jest w rzeczywistości. Ale to chyba wpożo, co nie, Bożo?

Dziękuję koledzy za doping i cieszę się , że traktór przywoluje wspomnienia z dzieciństwa

Betoniarki nie przewiduję , jedynie pewnie jakiś mały displej w postaci kawałka .... bruku albo czegoś takiego .

Też mu będzie z bloku olej cieknął?

Będę kombinował , ale tu jest sprawa bardziej utrudniona , bo dużo więcej przewodów drucianych jest i silnik mniejszy niż w przypadku silnika w katerpilarze przez co łatwiej jest uszkodzić tą " infrastrukturę " przy mocniejszym ciuraniu .

to chyba jedyna firma modelarska na świecie, która ma na opakowaniu brzydszy rysunek niż model jest w rzeczywistości.

Zgadza się w 100 procentach

Natomiast trzeba powiedzieć , że odlewy są bardzo porządne , składa się bardzo przyjemnie i ktoś kto robił ten model myślał . Jest parę pułapek , ale jak się do nich dojdzie to są proste do rozwiązania .Nie będę o nich wspominał , bo i tak pewnie niestety nikt tego modelu nie będzie tu ulepiał

ps. Szkoda , że nie 1/72 ...

Widzę że tradycyjny komentarz pod tytułem ''szkoda że nie...'' już padł wielokrotnie, ale za to nikt nie zadał równie tradycyjnego pytania ''zdążysz na Bytom?''. Tak więc zadaję pytanie, zdążysz na Bytom?

Widzę że tradycyjny komentarz pod tytułem ''szkoda że nie...'' już padł wielokrotnie, ale za to nikt nie zadał równie tradycyjnego pytania ''zdążysz na Bytom?''. Tak więc zadaję pytanie, zdążysz na Bytom?

co Ty ---spychaczem --- no chyba że przez las siadam i podziwiam. pozdrówka

''zdążysz na Bytom?''. Tak więc zadaję pytanie, zdążysz na Bytom?

Zdążysz na Bytom jest już niemodne.

Lepsze jest :

mam nadzieję że pomogłem

Tymczasem poskładałem trochę traktora . Wszystko bez kleju , szoferka , maska , chłodnica , itp .

Pozostało zrobić resztę przewodów na silniku , kilka detali i do malowania .

d9_zpsuqxbxosk.jpg

d8_zpsp7gu3b6l.jpg

d10_zpslq8wowe4.jpg

d12_zpsmmgamwmi.jpg

d13_zpsq6kpulxb.jpg

d14_zpsab5pqm4y.jpg

d15_zpsmtmcljeo.jpg

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Heloł ewrybadym . Zacząłem kolorować traktora , elementy poskładane tylko do foto , bo jeszcze trzeba mu szyby od środka wstawić :

s1_zpscpfx1dsb.jpg

s2_zpsvbqwifu5.jpg

s3_zps9abpsj3i.jpg

s4_zpsenzumwng.jpg

s5_zpsnpdzqhhy.jpg

s6_zpsv4gfcvcm.jpg

s7_zpsckb0tj7j.jpg

s8_zpsm7gztb9t.jpg

s9_zpss1ilnpj2.jpg

i przymiarka z szuflą wstępnie odartą z bazowej farbki

s10_zpsljsiqhx0.jpg