piotrkur Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Bez lodu?Jak zwierzęta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Się łikend zaczął a warsztatach nie ma ruchu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 Się łikend zaczął a warsztatach nie ma ruchu! "Fiesta" w Warszawie, wystawa w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Przecież u mnie tak jest, więc co się awanturujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Ooo, to bolało. Jeszcze się zdziwisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Wiesz że jak zacznę, to wszyscy będą musieli ustąpić miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Solo pewnie już ma gtowy, wstawi tylko finalne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Niegłupi pomysł. I jeszcze można emocje podkręcać - "patrzcie, dopiero teraz zaczynam pracę, ostatnie dwa tygodnie, może zdążę". No i wrzucam galerię na 2 minuty przed północą przed upłynięciem terminu. A ludzie gryzą palce do krwi z emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 ...No i wrzucam galerię na 2 minuty przed północą przed upłynięciem terminu. Gorzej jak wtedy Ci net wysiądzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 To wtedy ja gryzę palce do krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Problemem jest chyba to że temat ma ograniczoną ilość znaków i nie można wpisać całej nazwy pracy, modelu, skali itd. Przynajmniej ja próbowałem w jednym warsztacie i końcówkę ucieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Problemem jest chyba to że temat ma ograniczoną ilość znaków i nie można wpisać całej nazwy pracy. Dokładnie,. Czasami na dioramie może brać udział kilka pojazdów, figurek,obiektów. Kolejna sprawa to na 100% nie mam pewności czy do dioramy w późniejszym etapie prac czegoś nie zmienię. Np. dodam jakiś model/figurki/łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Jeśli masz na myśli KLASA od 1-4 to zgadzam się z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Diorama to jedna sprawa, pojedynczy model to sprawa druga. W Swoim temacie - "A niech te lato gęś kopnie! Grumman JRF-5 Goose 1/48" - też się ledwo zmieściłeś z tytułem i innymi informacjami - zostało Ci jeszcze 8 znaków do wykorzystania Co do dioram to trochę bez sensu byłoby w tytule podawać nazwy wszystkich wykorzystywanych modeli. A tak swoją drogą czepianie się nazw warsztatów i wymagania zamieszczania w nich konkretnych informacji - ma to sens ? Może ma - dla mnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Tu się akurat z kolegą zgodzę. Osobiście też wolę opis modelu. Szczególnie że wyszukiwarka nasza też nie działa w 100% dobrze. Spróbujcie np znaleźć "T-34". Co do diorama to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Blisko coraz bliżej Ja już nie moge sie doczekać widzę mnóstwo ciekawych prac ktore przyjemnie będzie oceniać. Jak ten czas leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Zdaję sobie sprawę że temat był pewnie poruszany, ale kończę dioramę i nie dam rady wszystkiego przeczytać Czy jeśli mam dioramę Sci-Fi wystawioną w kategorii "diorama" mogę ją również wystawić w "Sci-Fi" czy albo jedno albo drugie ? pytam bo nie mogę edytować tej części wątku warsztatowego :p Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Jedno albo drugie. Nie ma tak dobrze. Każda praca to jedna kategoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 A ja się tak nieśmiało zapytam, będzie konkurs zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 A ja się tak nieśmiało zapytam, będzie konkurs zima? Dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Raczej nie ma szans na dwa konkursy rocznie, bo biorąc pod uwagę że każdy z nich trwa 4 miesiące, praktycznie mielibyśmy nieustający konkurs przez cały rok. Nie mówiąc już o pozyskiwaniu sponsorów, którzy raczej nie mają ochoty fundować nagród tak często, jak podejrzewam. Moja propozycja: konkurs raz do roku i pozbawiony tematu przewodniego. Niech każdy robi model jaki chce, bo jak widać w wielu warsztatach, temat przewodni jest naciągany na siłę. Nie ma to zbyt wiele sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Bardzo dobrze to ująłeś Spotter. Jak dla mnie - trafione w 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 A jak tak z pełną śmiałością poproszę, aby był tylko 1 konkurs rocznie. Nie zrozumcie mnie proszę źle, bo sama idea jest super i bardzo mi się podoba. Ale przez konkursy włączą sie rywalizacja (u każdego na innym poziomie) i warsztaty wyglądają znacznie inaczej, niż przed konkursem. Odczuwam, i nie tylko ja, że przez to trochę się traci to, na czym na tym forum nam zależy chyba najbardziej - na wzajemnej pomocy przy osiąganiu jak najlepszych efektów. Wiem, mogę powyższym stwierdzeniem wywołać burzę i zapewne pojawią się głosy, że przecież jest dobrowolność i jak nie chcę, to nie muszę brać udziału. Ja to rozumiem - ale pamiętajcie, że co za dużo, to nie zdrowo. Ten konkurs ma wielu sponsorów i moim zdaniem ma ogromną rangę. A im coś rzadsze, tym cenniejsze. Chciałem ten problem poruszyć po zakończeniu obecnego konkursu, ale skoro już się zaczęło... Moim, czysto subiektywnym zdaniem, konkurs na naszym forum powinien odbywać się TYLKO RAZ do roku. Dzięki temu będzie jeszcze lepszy i wspanialszy, bo wtedy wszystkie siły, które obecnie trzeba by poświęcać na edycję letnią i zimową, będzie można spożytkować na jedną, coroczną edycję. Również sponsorzy - zamiast oferować nagrody na dwie edycje, mogą dać jeszcze więcej i jeszcze wspanialsze nagrody. Poza tym, po zakończeniu tego konkursu, po wynikach, proponowałbym rozpocząć dyskusję podsumowującą obydwie edycje, wypisać wszystkie pozytywne kwestie oraz wszystkie negatywne i wspólnie się zastanowić co zrobić, aby kolejna edycja była jeszcze lepsza. Ok, jestem gotów na falę krytyki... No, dobrze gadasz. Raczej nie ma szans na dwa konkursy rocznie, bo biorąc pod uwagę że każdy z nich trwa 4 miesiące, praktycznie mielibyśmy nieustający konkurs przez cały rok.Nie mówiąc już o pozyskiwaniu sponsorów, którzy raczej nie mają ochoty fundować nagród tak często, jak podejrzewam. Moja propozycja: konkurs raz do roku i pozbawiony tematu przewodniego. Niech każdy robi model jaki chce, bo jak widać w wielu warsztatach, temat przewodni jest naciągany na siłę. Nie ma to zbyt wiele sensu. Raz do roku, bez tematu przewodniego jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Temat przewodni nie jest zły. Obecnie mocno naciągany, ale to można by przecież zmienić. Ba, można to wręcz zrobić jako kategorię specjalną. Wprawdzie to są kwestie na dyskusję PO zakończeniu konkursu, ale i tak się będzie ta dyskusja toczyła. Ja bym proponował likwidację kategorii za najlepszy warsztat. Bo każdy prowadzi go inaczej i dla każdego oznacza to co innego. Jeden będzie to upiększał w piękne historie pomijając kwestie techniczne budowy, zaś inny skupia się na budowie modelu. No i jak to oceniać? Dla mnie trudno. Temat przewodni sprowadzić do jednej kategorii specjalnej, ale wtedy konkretnie opisać granice. Żeby nie było tak luźnej interpretacji jak obecnie. Na pewno doda to trochę więcej pikanterii. Również dobry pomysł. Z ta kategorią specjalną za warsztat to się zgodzę każdy ma swój styl i ciężko to oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Myślę, że w ocenianiu w kategorii najlepszy warsztat nie chodzi o to, żeby porównywać poszczególne warsztaty między sobą, bo to jest bez sensu. Ja mam zamiar każdy przejrzeć i zupełnie subiektywnie ocenić - jak bardzo mi się ten warsztat podoba jako całość, w skali od 0-10 czy jaka tam skala będzie. Bez odnoszenia do innych. Po zsumowaniu wszystkich głosów użytkowników warsztaty same się porównają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi