Mikele Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Chyba chcesz coś zakombinować. Tak, jak jest pomalowane jest ok dla pasażerskiego. Zrób retusz linii podziałowych panel linerem (ciągle uważam, że szary byłby niegłupim rozwiązaniem ;) ) i tyle. Jak z pędzla zaczniesz cudować jakiekolwiek przebarwienie bez zmywania to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Michał ale na tej klapie położyłem łosz na goły plastik i dopiero biały. Na białym nie ma łosza. Jaki pędzel i przebarwienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Pokażesz foty to zobaczymy co i jak. Wydaje mi się, ze Twoja idea jest ok, ale może jakieś nieporozumienia się wkradają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Idea jest taka, że na pomalowany model samym szarym podkladem kładę czarnego łosza. Póżniej maluję wszystko białą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 A widzisz. Ja myślałem, że to biały lakier na czarnym preshadingu jest. I na to dopiero planujesz coś kombinować z washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 No to mały błąd się wkradł . Jak będzie za mocno to skoryguję to białym, a jak za lekko to dam szarego łosza na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Teraz na to wszystko pójdzie biały. Być może trzeba będzie jeszcze położyć szarego łosza na koniec, ale zobaczę po pomalowaniu jak wyjdzie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Sam jestem ciekaw co z tego Ci wyjdzie. Aktualnie to chyba preshading? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Sam jestem ciekaw co z tego Ci wyjdzie. Aktualnie to chyba preshading? No taki preshading. Też jestem ciekaw jak wyjdzie . Zawsze będzie można na górę dać łosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Sam jestem ciekaw co z tego Ci wyjdzie. Aktualnie to chyba preshading? no właśnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Chciałem sobie zrobić eksperyment i tyle . Przecież nie pisałem, że to nie preshading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 eksperymenty mile widziane - zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Zobaczymy jutro . Tak jak pisałem wcześniej może dam szarego łosza na koniec. Przynajmniej na skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Podoba mi się ten model i Twoje wykonanie, ale IŁ-62 wywołuje we mnie smutne skojarzenia, więc będę podziwiał u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Dzięki ale model jeszcze nie skończony. Co do drugiej części Twojego posta to trochę nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) 2 katastrofy polskich IŁów 62, ostatnio oglądałem filmy o tym i tak mnie to jakoś zdołowało, że Rosjanie doskonale o tym wiedzieli, tylko o to mi chodzi. Edytowane 30 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Rozumiem. Obydwie katastrofy to sprawa smutna, zresztą jak każda katastrofa gdzie giną ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 te klapy to Twoje dzieło czy model tak zdetalizowany? Bo wyglądają przekozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 To właśnie 'ultimate kit' Zvezdy. Super sprawa. Ja teraz robię takiego A320. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 te klapy to Twoje dzieło czy model tak zdetalizowany? Bo wyglądają przekozacko Oczywiście zestawowe. Tak jak napisał milczacy to "Ultimate Kit" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 W/g mnie możesz tak zostawić .Tak wygladają ,,białe pasażery,, dojdą kalkomanie i powinno sie zapełnic/ozywic poszycie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Kurcze zgubiłem gdzieś jedno koło podwozia głównego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Kurcze zgubiłem gdzieś jedno koło podwozia głównego . Wspólczuje. Ja przwedwczoraj myłem umywalkę i na rancie znalazłem małą blaszkę. Nawet nie wiedziałem, że się zgubiła... Jest więc szansa, że i Twoje koło się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Pocieszę, że prawie wszystkie drobne części które zgubiłem, znalazłem. Czasami przypadkiem, w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach. Czasami po kilku miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Podaj wymiary koła - mam sporo pozostałości po A330, po AN-124, może coś przypasi, to ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi