tombie01 Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 to żeby położyć tą kalkę to jest już sukces sam w sobie - także szacun; przesunięcia faktycznie widać ale to niestety mankament kalki - dlatego ja cały czas optuję za malowaniem; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 Wklejaj te klapy i sloty bom ciekaw jak z tym wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 Coś mi się nie podoba w kalkomanii okien na wysokości skrzydła. Jakieś małe przesunięcie i dziury, czy to tylko kwestia padającego światła?Brudzenie w miarę ok. Na dole bym bardziej przybrudził. Dał jakieś ślady po gumie. A kadłub w porównaniu z resztą jest... za czysty! Ja tam dziur żadnych nie widzę, może to światło. Natomiast przesunięcie może i delikatne jest. Co do brudzenia to na fotkach może nie widać ale kadłub jest ok. Na dole i na silnikach będę jeszcze troszkę brudził. O jakie ślady po gumach Ci chodzi ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 A o to chodzi . Czyli zrobić smugi za podwoziem z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Tylko nie przesadzaj... a model zapowiada się miodnie Chyba najładniejszy wariant malowania Lotowskiego jaki był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Samolot gdy siada na pasie, to zawsze trochę pali gumy z kół. I drobinki gumy osadzają się na kadłubie samolotu, zostawiając czarne smugi. … Nie tylko z tyłu. Przednie koło też brudzi.Sprawdzam: OK-BYZ, RA-86496, RA-86561, RA-86559. Tylko nie przesadzajChyba bym się do tego przychylił.a model zapowiada się miodnie Chyba najładniejszy wariant malowania Lotowskiego jaki był. Dla przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 To co napisał kolega spotter o ,, przylepianiu kawałków gumy z opon ,, jest opowieścia z mchu i paproci .Ktoś kolege żle poinformował . Natezezie brudu na kadłubie samolotu pasazerskiego definiuja takie czynniki jak; - pora roku -opady deszczu/śniegu -odladzanie -dbałość operatora o swój wizerunek czyli. jak czesto jest myty samolot z zewnatrz Natężenie wystepowania zanieczyszeń na powierzchni płatowca zależy równiez od dokładnej obsługi techniczne. Co sie za tym kryje ? Ano dokrecanie paneli ,srub, wycieranie nadmiaru smarów , olejów itp. Istnieje jeszcze zjawisko brudu ;) ze zlego wykonanego nitowania . Przykład ufajdanego samolotu jest w watku kolegi mydło ATR-72 Eurolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 No widać, że brudne to one nie są na tych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Więc nie ma co deliberować, leć według tych zdjęć i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 W Gdańsku byłem zwiazany z p.Marcinem P. z OLT .I chwale sobie Co nie znaczy że potrafił bym sam załozyć bank To tak odnośnie bycia pod samolotem... Zdjęcie małego embraera ,owszem są tam zawsze slady ale jak pisałem pochodzace z wody , płynu hydraulicznego ,płynu do odladzania oraz kompozytu węglowego z jakiego zrobione są okładziny w bebnie hamulcowym kół głównych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Dotarły do mnie nowe kalki firmy BOA. Jestem w trakcie nakładania i muszę powiedzieć, że są o wiele lepszej jakości niż poprzednie Techmodu. "Kalki Techmodu" to te, które Martola sprzedaje pod swoją firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Share Napisano 2 Lipca 2016 Dotarły do mnie nowe kalki firmy BOA. Jestem w trakcie nakładania i muszę powiedzieć, że są o wiele lepszej jakości niż poprzednie Techmodu. "Kalki Techmodu" to te, które Martola sprzedaje pod swoją firmą? Chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Share Napisano 2 Lipca 2016 Już prawie koniec. Zrobiłem jeszcze lekkie przybrudzenia na silnikach oraz na spodzie. Maski z kabiny pilotów też już zdjęte, a cały model pokryty końcowym lakierem. Teraz pozostało tylko doklejenie reszty części. created by picasa2html.com created by picasa2html.com[/size Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Share Napisano 2 Lipca 2016 Super. Dla mnie rewelacja! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Bardzo ładny liniowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Share Napisano 2 Lipca 2016 Dziękuję. Jutro podoklejam resztę części i pewnie do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 No i koniec . Cieszę się, że udało mi się skończyć ten model. Mogłem się trochę bardziej postarać i zdaję sobie sprawę z popełnionych baboli. Jednak jestem zadowolony z efektu, a model na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Masz minusa za wygląd tego czegoś co ma udawać pas p/odblaskowy pod oszkleniem szoferki. On taki nie był ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Masz minusa za wygląd tego czegoś co ma udawać pas p/odblaskowy pod oszkleniem szoferki. On taki nie był ;) No wiem, ale już nie chciało mi się tego malować. Taki był w kalkomanii Techmodu. Ten z kalki BOA był jeszcze gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 A gdzie się podziały drzwi dla pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 A gdzie się podziały drzwi dla pasażerów ? W Ił 62 M chowały się do środka. Są ale ich nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 No widzisz tego nie wziąłem pod uwagę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Obsługa sprawdzała ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Moze jeszcze to dorzucisz? http://www.martola.com.pl/pl164/produkty37521/schody_lotniskowe_typu_fhg http://www.martola.com.pl/pl2684/produkty36990/airfield_accesories Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Moze jeszcze to dorzucisz? http://www.martola.com.pl/pl164/produkty37521/schody_lotniskowe_typu_fhg http://www.martola.com.pl/pl2684/produkty36990/airfield_accesories Dzięki . Chyba zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi