bożo wpożo Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Porzucił bożo chwilowo sowiecki samochodzik plastikowy na rzecz tejże żywicy . Trzeba zacząć ćwiczyć ciężarówki - na razie wojskowe , żeby w przyszłym roku móc wystartować z jakąś cywilną w konkursie 2017 , bo z koparkami i innymi traktórami zdaje się będzie zakaz wjazdu Pudełko rzeczonej IFY , zawartosć sobie darowałem , gdyż żywica jak żywica : Taka sytuacja : W ch.. olerę nikomu niepotrzebnej roboty , czyli zupełnie niewidoczny silnik Trochę zawieszenia z mostami : I przymiarka z ramą : Przypudruję jeszcze zawieszenie pigmencikami jak już zamontuję kółka . Porządek z drutami zrobi się jak będę pasował szoferkę . Czuwaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Auto będzie porzucone? Jeśli nie to moim zdaniem zbyt intensywna rdza na resorach i na kolektorze wydechowym. Jeśli tak to też zbyt intensywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Spokojnie spokojnie . To nie galeria . Na zawieszeniu jest rdzawy łosz od AK , a on na zdjęciach wychodzi mi zawsze bardzo intensywny wpadający w czerwień . Potem pójdzie jeszcze track łosz i wygasi wszystko , a potem bryzgi z kałuż czy tam co jeszcze . Natomiast pojazd bedzie mocno wyeksploatowany . Zapewniam Cię , że dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 W papraniu modeli siuwaksami to ty mistrzem Bożo jesteś. Na konkurs dawaj do naszego działu - tutaj raczej nikt trzaskać się nie będzie że ładny model robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Fajne autko bedzię. Kojarzy mi się z latami dzieciństwa w PRL - u. Mialem kiedyś IFĘ w skali 1:87 jako dodatek do kolejki HO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Będę zaglądał. Szkoda że będzie usyfiona po brzegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 No no francja elegancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Moja rozczochrana jest spokojna, tak tylko sygnalizuję bo widzę, że chciałeś taką fuszerkę przepchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Fajnie Co do konkursu to można pomyśleć nad kategorią "bożo wpożo", tylko nie wykup tych wszystkich żywic, żeby coś na nagrody zostało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 IFA W50LA...tak myślę może z Moson 2017 przytargam. Świetna ciężarówka. Będę się bacznie przyglądał Twoim postępom. Puki co, z E-Day zamierzam przywieść sobie Tatrę 148 VNM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 bożo wpożo - model modelem ale jak dla mnie to w każdym warsztacie robisz perfekcyjne fotki Już samo to dodaje na starcie +10 do zajebistości PS: widzę że stałeś się Balatonowym fetyszystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Cieszę się , że się podobają - i zdjęcia i Ifunia Balatony zaś polecam bardzo - naprawdę super opracowane modele . Świetna gatunkowo żywica , pasujące do siebie części , niepokoślawione , ładny detal , ślady po ewentualnym druku 3D jeżeli w ogóle są - to w miejscach później nie widocznych w modelu, normalnie jak nie żywica . Nie trzeba rozhuśtywać garnka z wodą , nie wspomnę o cenach , bo to mniej więcej połowa ceny u konkurentów , a jakościowo są kilometry do przodu . Tak polubiłem żywicę , że zdaje się pozbędę się magazynu plastikowych modelików - wbrew pozorom przy budowie samego modelu znacznie mniej pracy jest . Tymczasem nadciąga do mnie ruski WALEC drogowy z Redirona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Bożo, Twoje modele mogłyby robić za okładki do ich pudełek! Każdy model wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Września 2016 No to dołożysz sobie pewnie do kompletu takie cosik http://www.thundermodel.com/US-Army-Loader.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Widziałem zapowiedzi tych modeli na stronie Ammo. W końcu szansa na pokraczne traktory w niskich cenach. Tylko ciekawe jak będzie z jakością, bo to chyba kolejna, nowa chińska firma w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 Heloł ewrybadym . Zacząłem ciuranie podwozia IFuni i będę mógł pomału zabierać się za nadwozie . Kółka : i z mostkami : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 To są sztuczki czarnoksiężnika. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Dzięki chłopy . Radek : Tamijowski "ruber black " , boki rozjaśnione błekitnoszarym . Na to mieszanka : troszkę akowskiego plastera + każdego akowskiego pigmentu po trochu + akowski olejny siuwaks zdaję się glina+ łajtspiryt . Obsmarowałem opony i nadmiar usunąłem takim cyngwajsem co se kobity oczy malują ( taka gąbka na patyku ) . Potem gdzie nie gdzie jasnym pigmentem z wodą posmerałem dla zróżnicowania i znowu tym patykiem nadmiar usunąłem . Ot - tyle . Przyznam , że musiałem się trochę nagimnastykować , bo w zasadzie pierwszy raz mordowałem podwozie co jest w zasadzie całe czarne i jest to według mnie dość niewdzięczny kolor do ciurania Powycinałem sobie wstępnie pozostałe cząstki - żeby zrobić IFuni mieszkanko i szoferkę . Domek : Szoferka w stanie rozkładu : I podwozie poskładane do kupy . Nie wiem po co się z tym mordowałem bo oprócz kółek to za wiele widać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Elegancka ta żywica i elegancka robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Dziwny ten traktor ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Bo to będzie "traktor-camper" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 z czego robisz zakucia węży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Brudzenie - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Dzięki za komentarze z czego robisz zakucia węży ? W tym modelu : viewtopic.php?f=88&t=51488&hilit=koparko+spycharka&start=30 były takie zakucia , kilka rodzai i było ich na górkę , poprosiłem wiec kolegę i odlał mi z żywicy trochę na zapas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 25 Października 2016 Autor Share Napisano 25 Października 2016 Tyle mam . Tera jeszcze trzeba tu poprawić , tam poprawić , dopasować drzwi , pomalować , drugi łoszyk , trochę obić i olejami ściurać . Do kupy też złożyć ... Szoferka - nie jest najłatwiejszym etapem , zwłaszcza szyby z okładki na dokumenty Domek : Nie omieszkałem przymierzyć na sucharka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi