mig Napisano 23 Lipca 2018 Share Napisano 23 Lipca 2018 IBG rozpoczyna pracę nad modelami rodziny samolotów Lublin R-XIII https://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/zapowiedzi-ibg-models-lublin-r-xiii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Lipca 2018 Share Napisano 23 Lipca 2018 Czyli będzie pucki hydro na półeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Są przecież pięknie malowane rajdowe Lubliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Arma Hobby ogłasza Projekt PZL P.11c dobiegł końca. Kolejny model (całkowicie nowe formy), którego wypuszczenie planowane jest na koniec września, zostanie zapowiedziany już w tym tygodniu. Bądźcie czujni, nie przegapcie zapowiedzi na blogu armahobbynews.pl. Tekst ze strony http://armahobbynews.pl/blog/2018/07/24/model-pzl-p-11c-podsumowanie-projektu/ Edytowane 25 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Jak to co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woits Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Oby RWD-14 Czapla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Widzę że te Łosie Fly'a już są w Moje Hobby - warto to brać? Nigdzie nie widzę zdjęć wyprasek. Jest nawet wersja B, jedyna dla mnie akceptowalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 no cóż... to nie jest model klasy SH, jednak poziom wyższy niż ZTS Plastyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Nigdzie nie widzę zdjęć wyprasek. Są (kiepskie ale zawsze) na stronie FLY https://www.fly814.cz/products/a72040-pzl-37-a/ https://www.fly814.cz/products/a72041-pzl-37-a-bis/ https://www.fly814.cz/products/a72042-pzl-37-b/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Tak, widziałem już, ale dzięki za linki. Chyba sobie jednak daruję ten model, szkło wygląda odpychająco trochę. Fajnie że dali żywice, to jest już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Zawartość FLY ŁOŚ "B". Może komuś się przyda. [imghttps://images89.fotosik.pl/7/32f7d4300559b967.jpg][/img] i kolory sugerowane przez FLY Żadnych blaszek w zestawie nie ma. Maski dostępne z firmy Artillery za ok. 16 zł. Edytowane 27 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 Nie widać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 No nieźle to wygląda. Jak wrażenia ogólne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Ogólne wrażenia bardzo średnio. Pierwsze skojarzenie, że to poziom Wellingtona z MPM. Moim subiektywnym zdaniem poziom tego modelu jest daleki od tego co pokazało dotychczas na swoich zdjęciach IBG. Myślę, że do poziomu Arma Hobby również sporo "FLY" brakuje. Na minus (moim subiektywnym zdaniem, w porównaniu do IBG) to tylko jedna, wczesna wersja tylnego usterzenia, wnętrze jest dość ubogo zdetalowane, brak jakichkolwiek detali we wnękach podwozia (po prostu dziura). Szkło nie jest złe ale mniej przejrzyste niż np. w "Karasiu IBG. Do tego przednia część oszklenia podzielona na 3 części. Połączenia ramek i części modelu są dość mocno zintegrowane (jak dla mnie ramki dosłownie wchodzą w części modelu). Wydaje mi się, że wersje "A bis" i "B" różnią się tylko kalkomaniami, wypraski są te same. Na plus to magazynki do "szczeniaka" odlane osobno, możliwość zrobienia otwartej kabiny pilota i kalki w zestawie. Reasumując, jak dla mnie, cena ponad 100 zł ma się dla mnie nijak do tego co otrzymujemy. Gdyby ten model kosztował 50 zł to były ciekawą alternatywą. Kolejnego FLY'a nie kupię i spokojnie zaczekam na IBG. P.S. moim zdaniem komora bombowa też jest skopana w tym modelu (za krótka, ostatnie para pokryw jest zamknięta. Edytowane 27 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 Acha, no to raczej pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 Jakoś od początku, jak tylko pojawiły się pierwsze zdjęcia, ten Łoś z Fly mnie nie przekonywał. Cena też nie zachęca do zakupu. Poczekam na Łósia z IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 coś wiadomo na temat nastepnego modelu z Arma Hobby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 To w przyszłym roku koniecznie muszą wypuścić F/A-18F albo drona… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Jest i zapowiedziana zapowiedź - Hurricane z Bitwy o Anglię. Sprytny ruch - wkrótce do kin wchodzą dwie dwugodzinne reklamy tego modelu ;-) - to się musi dobrze sprzedawać! I super, niech zarobią, żeby mieli z czego inwestować w niszowe projekty. A na Britmodellerze prosili Airfixa o Mk.I z metalowym skrzydłem i prosili. Brawo za wybór tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Link do zapowiedzi Arma: http://www.hurricane303.pl/ Premiera modelu jest planowana na koniec września 2018. W sprzedaży ukażą się dwie wersje. Hawker Hurricane Mk I Expert Set dla zaawansowanych modelarzy z dodatkami waloryzującymi.. Hawker Hurricane Mk I Junior Set dla początkujących modelarzy i dla tych, którzy chcą szybko stworzyć kolekcję malowań asów Bitwy o Anglię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 No to mamy kumulację ! Złote czasy dla modelarzy Polskich ! Sam nieraz myślałem że Huragan z BoB by się przydał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Dublet do skasowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Masakra. Tyle polskich konstrukcji czeka na wydanie, a tu Hurricane. No, ale jak się wtopiło na Fokkerze, to trzeba trochę odrobić. Może nastepny bedzie polak. Jak dla mnie wielki zawód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Masakra. Tyle polskich konstrukcji czeka na wydanie, a tu Hurricane. No, ale jak się wtopiło na Fokkerze, to trzeba trochę odrobić. Może nastepny bedzie polak. Jak dla mnie wielki zawód Kolejna rocznica BoB ! Do kin wchodzą dwa filmy w których Hurricane gra główną rolę ! Nie ma od lat na rynku nowego modelu Huragana z BoB ! Na tej maszynie Polscy piloci odnieśli swój największy sukces ! Ja tam nie płaczę Ja się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Całkiem dobry ruch..fajna samolota... polskie konstrukcje ..no cóż.. poczekają chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi