gorlock Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Witam! Po paru ładnych latach od sklejenia pomaluję sobie trójkę. Model to stara dobra Tamka z blaszkami Aber. Parę elementów pozyskane z Dragona. Lufa KwK to RB (a właściwie 2 lufy złożone w jedną bo RB jest za krótka:). Skrzyneczka zrobiona od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Pięknota ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Jestem pod wrażeniem klamer przy narzędziach. Jak ja ich nienawidzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Jakie malowanie przewidujesz, bo gąsienice sugerują jakieś zimowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 W jaki sposób robisz (zaginasz) zawiasy, potrzebuję rady bo sam sobie w tym rady nie daję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Świetna blacharka i bardzo ładne spawy. Przedni KM to też RB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Mniamnusi jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Czym kleić blaszki, żeby wychodziły tak "czysto"? Ja klejem cyjanoakrylowym zawsze coś upapram :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 Jakie malowanie przewidujesz, bo gąsienice sugerują jakieś zimowe? Tak, będzie zimowe. Białe łaty na panzer grey sPzAbt 502 (słonik). W jaki sposób robisz (zaginasz) zawiasy, potrzebuję rady bo sam sobie w tym rady nie daję.... Zawiasy zaginam raczej w tradycyjny sposób, na sztywnych drucikach o różnych średnicach przy pomocy skalpela i pęsety. Przedni KM to też RB? Lufa MG to Aber Czym kleić blaszki, żeby wychodziły tak "czysto"? Ja klejem cyjanoakrylowym zawsze coś upapram :P Nie da się dobrze kleić blaszek nie pozostawiając śladów po kleju. Także kleję cyjanoakrylem a cała tajemnica czystych blaszek tkwi w dobrym debonderze (zmywaczu kleju CA) np. czeskim PS-F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Piękna robota - spawy - gąski - wymienione części - blacharka - świetnie to wygląda. Piękne wykonanie modelu i dlatego myślę że warto poprawić małe niedociągnięcia. Mianowicie : - na przednich reflektorach - brak śrubek mocujących podstawę (na fotkach ich nie widać) http://data3.primeportal.net/tanks/john_griffin/panzer_iii/images/panzer_iii_34_of_54.jpg - na zasobniku wieżowym drewniane osłony (odbojniki) - brak takowych na dole zasobnika http://data3.primeportal.net/tanks/john_griffin/panzer_iii/images/panzer_iii_09_of_54.jpg - na kołach brak pierścieni - (choćby tylko na zapasach) http://data3.primeportal.net/tanks/john_griffin/panzer_iii/images/panzer_iii_52_of_54.jpg Mnóstwo dodatków dodałeś do modelu i aż szkoda że nie wymieniłeś wieżowego MG. Haki na górnej płycie źle umieszczone. - te bliżej wieży powinny być wysunięte do krawędzi zewnętrznej płyty. Druga para wydaje się być w dobrym miejscu. Teraz to co rzuciło mi się w oczy na samym początku - gaśnica. W wersji ausf.L gaśnica w publikacjach (np.Panzer Tracts, Achtung Panzer 2 itp.) - montowana prosto. Na zdjęciach z epoki też widać że montowane prosto.(Te co widziałem.) Lewarek powinien być zamocowany bliżej krawędzi błotnika.Wtedy będzie miejsce dla gaśnicy. Trzeba też trochę skrócić łom jest za długi i nie będzie miejsca na lewarek. Taka ciekawostka. Jest zdjęcie w Panzer Tracts No.3-3 na str.3-3-57 pokazuje że gaśnice były też mocowane ukośnie. (Jednak to egzemplarz Pz.Kpfw.III Ausf.L ze stajni Alkett.) Ukośne, lecz odwrotnie do mocowania w Twoim modelu - z jednej strony gaśnica schowana lekko za podnośnik. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Rewelacyjnie się prezentuje. Blacharka pierwsza klasa. Możesz zdradzić jak robisz takie wspaniałe zdjęcia? Ile lamp stosujesz, czy używasz namiotu? W jakim formacie robisz zdjęcia w RAW`ach czy w JPG`ach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Ile lamp stosujesz, czy używasz namiotu? W jakim formacie robisz zdjęcia w RAW`ach czy w JPG`ach? Jak widać na załączonym obrazku moje obecne "studio" to czysta prowizorka Fotki robię w zwykłym formacie jpg, białe kartki, 3 lampki, statyw i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 To sie nazywa fajne studio fotograficzne, dzięki za typ. Ja mam problemy z dobrym fotografowaniem modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Piękna robota gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Ja podzielam zdanie kolegów ale mam pytanie na co przyklejasz blaszki Mam z tym ogromny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Pewnie na CA ;] Najlepiej w żelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 warto poprawić małe niedociągnięcia. Dzięki za sugestie, poprawię co w mojej mocy. na co przyklejasz blaszki Mam z tym ogromny problem Obecnie kleję na klej ca UHU w żelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 EXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Podoba mnie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 Dzieki, czasem cos trzeba zaczac malowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Pięknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 Świetne malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 ładny czas cię tu nnie było. Świetnie wygląda. Jakieś plany na koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Marca 2019 Autor Share Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) Koła będą w Panzergrau, ublocone i może trochę śniegu dostaną. Ale to potem, najpierw błocenie wanny i zobaczymy jakie mi wizualnie koła podpasują. Edytowane 20 Marca 2019 przez gorlock błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi