Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Różnica nie jest tak bardzo odczuwalna ale w tym tempie zużycia niestety za pół roku dyszę będę musiał wymienić bo nie poradzi sobie w mikropracach. Fakt, nikt nie powiedział iż one mają być wieczne ale może jest coś lepszego na rynku. Jeżeli chodzi o pieniądze to od 500 do 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Nie obraź się proszę, ale patrzę na zdjęcia na Twojej stronie i ja tutaj nie widzę niczego czego by nie ogarnęła nawet dobra 0,3mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Przy takim budżecie dasz radę kupić Iwatę HP-CH na ebaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Dzięki Solo, przypatrzę się jej zatem wytworowi Japończyków. http://vaevictis15mm.blogspot.com/2017/09/alalalalalai-late-macedonian-foot.html Ferracie - do takich rzeczy jak np. powyższe nmm bądź płaszcz muszę mieć małą dyszę. Figurka ma 3cm, a to jedna z tych większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Jestem pewien, że nie musisz. Ale ok. BTW HP-CH to 0,3mm. Jeśli chcesz coś mniejszego, to HP-B 0,2mm. Ma też mniejszy zbiorniczek, więc lepiej przez niego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Cóż, jak popracujesz przy takich rzeczach i pokażesz mi swoje efekty z pewnością będę mógł Ci przyznać w tym zakresie rację. Ale ok. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Prawdopodobnie nigdy, ale aerograf potrafię sobie wybrać. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Ja polecam Iwatę sprzedawaną pod marką Procon. Wychodzi sporo taniej, a dysza, iglica i funkcje te same ;) viewtopic.php?p=890108#p890108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Prawdopodobnie nigdy Eh... Ja polecam Iwatę sprzedawaną pod marką Procon. Wychodzi sporo taniej, a dysza, iglica i funkcje te same ;)viewtopic.php?p=890108#p890108 Dziękuję i za tą propozycję. Faktycznie taniej. Przyznaję, że nigdy o Proconie nie słyszałem. To nie jest żadna podróbka wykonana z gorszych materiałów? Kluczem dla mnie jest nie tylko precyzja ale wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Przyznaję, że nigdy o Proconie nie słyszałem. To nie jest żadna podróbka wykonana z gorszych materiałów? Kluczem dla mnie jest nie tylko precyzja ale wytrzymałość. To warto to nadrobić. Na forum jest sporo o Proconie, na świecie zresztą też Nie, to nie jest podróba wykonana z gorszych materiałów, to aerograf godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Zachęcające. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Zamiast iwaty hp-ch lepiej brać Procon boy ps770 czyli rebrand iwaty custom micron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Prawda https://imgur.com/a/GOh8B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Trochę wkurzające jest to satynowe wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 PS-770 w budżecie 500-800zł? Powodzenia. Prędzej kupi Olymposa MP-200C L3. @Mariucha - w czym jest wkurzające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 @Mariucha - w czym jest wkurzające? MNIE wkurza, nie wiem dlaczego Po prostu przyzwyczajony jestem do błyszczących wykończeń i już H&S też mi się nie podoba, przez te cepeliowe wstawki. Cóż poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Aha, czyli Ci się nie podoba, nie że masz z tym jakieś doświadczenie i Ci coś w tym przeszkadza. Rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Tak tak, nie chodzi mi absolutnie o wrażenia z pracy, gdyż takowych nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Dziękuję i za tą propozycję. Faktycznie taniej. Przyznaję, że nigdy o Proconie nie słyszałem. To nie jest żadna podróbka wykonana z gorszych materiałów? Kluczem dla mnie jest nie tylko precyzja ale wytrzymałość. Podobno są to aerografy robiony z częściowo tych samych części co Iwata, ale chyba nikt tego nigdy na pewno nie udowodnił. Ludzie którzy mają Procony są zadowoleni, ale ja jednak wolałbym oryginalną Iwatę, bo co oryginał to oryginał. Ale co byś nie wybrał to będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Pdobno są to aerografy robiony z częściowo tych samych części co Iwata, ale chyba nikt tego nigdy na pewno nie udowodnił. Ściśle rzecz ujmując, nie tyle chodzi o to, że podobno robiony z tych samych części, ile że podobno robiony PRZEZ Iwatę. Taki drobiazg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 O takiej plotce też słyszałem, ale też nie ma na to chyba dowodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Podobno... Podobno... Podobno... A jeszcze niedawno były polecane przez niektórych na tym forum tylko H&S Teraz Procon... Pewnie niedługo coś innego... Najgorsze w tym polecaniu i ocenianiu jest to "PODOBNO"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Nie wisa, w polecaniu Procona nie ma podobno. Podobno pojawia sie jedynie w kontekście powiązań z Iwatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Przecież pisząc PODOBNO to miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Wolałem uściślić, ponieważ zdanie - "Najgorsze w tym polecaniu i ocenianiu jest to "PODOBNO" wskazuje na co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi