Qz9 Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 ale z tych artykułów wynika, że zminili iglice a nie dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 50 minut temu, ledak napisał: Już jest to znane od kilku miesięcy, tym którzy ...... O zmianie iglicy pisano już tutaj kilka miesięcy temu. Co do dyszy, to widać wyraźnie że są mocno zmienione i nie chodzi tylko o oznaczenia "kalibru". Sporą zmianą jest inny profil w okolicach wylotu samej dyszy. Ciekawe czy to coś co może nieco zmienić pracę aerka i ograniczyć zasychanie farby na iglicy, możliwe że skopiowali jakieś rozwiązania Iwaty. Ciekawi mnie też jak tez nowa iglica wpływa na problem zasychania farby na jej czubku, o czym piszą w linkowanym tekście. Bobek - gdzie kupiłeś te nowe dysze? Warto by to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 (edytowane) moje hobby Pomaluje wieczorem i po chamsku sprawdzę czyszczenie na szybko, zawsze u mnie to sklejalo igle z dysza. Sama dysza i tak wystaje poza obręb osłony, wiec może zasychać ale sprawdze i powiem. farba zasycha dalej ale ma stara wersje igły , natomiast mam wrażenie ze się już tak nie skleja i po szybkim czyszczeniu pozostawiona na 1h nie skleila sie. Edytowane 9 Lipca 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 (edytowane) Tak to wygląda w przybliżeniu, co to zmieni czas pokaze. Edytowane 9 Lipca 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Krawędź wylotu dyszy jest wyraźnie pogrubiona, czyli powinna być mocniejsza jak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Na moje hobby ja tych nowych dysz nie widzę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Godzinę temu, Solo napisał: Krawędź wylotu dyszy jest wyraźnie pogrubiona, czyli powinna być mocniejsza jak sądzę. Jeśli została pogrubiona mógłbyś ocenić tylko na podstawie starej nie używanej dyszy. Widać wyraźnie, że stara jest rezepchnięta i być może są ubytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Zdjęcia są stare na ich stronie. Wiesz ja tez bylem zaskoczony tym co dostałem, napisałem do H&S w zapytaniu o te dysze, o co chodzi, ale cisza narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Na Fine-Art. iglice są wyraźnie oznaczone, że to v. 2.0, ale o dyszach ani słowa. Trzeba by do nich zadzwonić i wypytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Dostałem odpowiedź od Fine-Art w sprawie dyszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Dokładnie tej samej treści dostałem przed chwila maila od producenta niemieckiego, tyle ze po angielsku Edytowane 10 Lipca 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 56 minut temu, Solo napisał: Dostałem odpowiedź od Fine-Art w sprawie dyszy: Czyli LIPTON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Możliwe że sama nowa iglica załatwia problem zapychania się dyszy przez zasychanie farby na iglicy, a przynajmniej ten problem zmniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Czas pokaże, bo widać ze jest dokładniej wykonana, ścianki są grubsze na długości skosu, może nie na końcu gdzie styka się z igłą, trzeba by porównać, ale jednak lepiej wykonana. Czy cos to zmieni, zobaczymy. To zasychanie to IMO wynika z wysunięcia poza obrys nakretki niż z budowy, ale kto wie, moze... Edytowane 10 Lipca 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Daj znać jeśli dojdziesz do jakiś wniosków, bo jeśli te iglice faktycznie poprawiają pracę aerków H&S, to na pewno bym je zanabył do mojego sprzętu. Kto wie, może jeszcze stare Ultry i Infinity zyskają drugą młodość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio_Kce Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Witam, proszę o polecenie aeografu dla osoby początkującej. Nigdy nie maiłem styczności z tego typu sprzętem dlatego najlepiej proszę o przykłady zestawów. Z góry wielkie dzięki PS. przepraszam bo pewnie było to poruszane 1214235 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Jaki budżet masz na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio_Kce Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Szczerze nie zastanawiałem się nad tym. Po prostu racjonalne podejście na początek - jeśli trafi w kąt żeby nie było żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) No to jeśli tak to proponuję H&S Ultra - ja od takiego zaczynałem i mam go do tej pory. Kosztuje w okolicach 300 zł i to bardzo porządny sprzęt, choć nie bez wad. Dobrze się nim maluje, łatwy w czyszczeniu i konserwacji - gdybym dziś szukał czegoś takiego w podobnej cenie, pewnie bym wybrał go ponownie. Jeśli stać Cię na więcej, to daj znać, wtedy na pewno dobierze się lepszy sprzęt. W przypadku aerografu naprawdę nie warto oszczędzać. Edytowane 12 Lipca 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Sparmax SP-35. Świetnie wykonany i najbardziej uniwersalny aerograf za śmieszne pieniądze jaki znam. Każdy, kto go kupił rzucił Ultrę w kąt. https://www.airbrush4you.de/en/sparmax-airbrush-sp-35c/airbrush/a-884026/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Ostatnio pewien znany tu modelarz kupił Sparmaxa i chyba po kilku tygodniach go sprzedał, bo się do niczego nie nadawał. Ostrzegałbym z tymi Sparmaxami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Adam kupił SP-20X. Ten bym też nie kupił, z resztą zawsze mówię, że jeśli SP-20, to bez X. I SP-35 to zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) Jak ktoś chce, to cienką kreskę rysował. Mi głównie jego ergonomia nie leżała. Nie ujął mnie niczym szczególnym, żeby zostawić sobie jako trzeci aerograf. Może jescze ten znany modelarz by się wypowiedział, to by była jasność. Edytowane 12 Lipca 2019 przez karambolis8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Mnie to jakoś zniechęciło do tej marki zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Procon boy Double action albo lepiej Double action Platinium ściągnięty z Japonii. Będzie ciut droższy od Ultry, ale tez zdecydowanie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi