talmud12 Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 8 minut temu, Albatros napisał: 400 zł za aerograf to dość przeciętna cena za standardowy kompresor, dobre kompresory - tzw. lodówkowce - zaczynają się od ok 700 (samoróbki, ale można kupić naprawdę dobrze wykonane, tutaj nawet na forum ogłasza się kolega, który takie robi) wzwyż do ok nawet 2000 za firmowy. Do wygodnej i precyzyjnej pracy kompresor jest równie ważny jak aerograf. O tu jest o uszczelkach: Jak widać da się te problemy rozwiązać- trzeba tylko chcieć Edytowane 29 Grudnia 2024 przez talmud12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talmud12 Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 A tu jest, informacja który aeograf wybrać na początek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 3 godziny temu, talmud12 napisał: Nie da się kupić - kompresora z butlą; za mniej niż 400 zł?.... https://allegro.pl/oferta/kompresor-aerografu-z-butla-3l-oryginal-as-186-7460229541?srsltid=AfmBOookyNseEUL0SxgZ0jSEQ2AZWzJqDQnEK7b4QnUISyIAfcbJRFJ3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talmud12 Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 36 minut temu, giberes napisał: https://allegro.pl/oferta/kompresor-aerografu-z-butla-3l-oryginal-as-186-7460229541?srsltid=AfmBOookyNseEUL0SxgZ0jSEQ2AZWzJqDQnEK7b4QnUISyIAfcbJRFJ3 No rzeczywiście złotówka różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 9 godzin temu, talmud12 napisał: Nie da się kupić - kompresora z butlą; za mniej niż 400 zł?.... Tutaj masz jakis za 290zł jak chciałes tani https://allegro.pl/oferta/kompresor-modelarski-do-aerografu-zbiornik-sumake-9105966236 Edytowane 29 Grudnia 2024 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talmud12 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Jeszcze jedno, słyszałem- na youtubie; że spust infinity lekko chodzi w porównaniu do spustu Ultry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talmud12 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Mam takie pytanie: jak aeografem, można malować duże powierzchnie skrzydeł czy kadłuba samolotu- za pierwszym, drugim razem tworzą mi się grube linie, a chcę by farba była jednakowo położona na całej szerokości skrzydeł kadłuba samolotu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 10 minut temu, talmud12 napisał: jak aeografem, można malować duże powierzchnie skrzydeł czy kadłuba samolotu- za pierwszym, drugim razem tworzą mi się grube linie A jakim aerografem tworzą ci się grube linie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talmud12 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 4 minuty temu, giberes napisał: A jakim aerografem tworzą ci się grube linie? PS-289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) - Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talmud12 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 9 minut temu, Xmen napisał: Na YT nie było? W ogóle śmieszne jest malowanie tymi aeografami pędzlem malujesz- duże powierzchnie szybciej- jedyną wadą jest to, że widać ślady włosia... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Długo jeszcze zamierzacie karmić tego trolla ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) - Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 2 godziny temu, _OldMan_ napisał: Długo jeszcze zamierzacie karmić tego trolla ? Jakaś rozrywka dla nas też musi być 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 28 minut temu, giberes napisał: Jakaś rozrywka dla nas też musi być No chyba że tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 21 godzin temu, talmud12 napisał: W ogóle śmieszne jest malowanie tymi aeografami pędzlem malujesz- duże powierzchnie szybciej- jedyną wadą jest to, że widać ślady włosia... Zły aerograf kupiłeś, tym idzie znacznie szybciej. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia @talmud12którą Ultrę chcesz kupić, tą z filmików Tomka z Agtomu czyli starszy model czy nową Ultre 2024 ? Wszyscy polecają Procona od skośnookich ale nikt nie wspomina o gwarancji (wysyłać w razie czego do nich?!) - wiem zaraz powiecie, że to jest mega giga hiper pancerny i dopracowany aerograf, no ale niestety dwa lata temu ja musiałem swojego reklamować i klops. Ultra 2024 jest fajnym wyborem dla kogoś początkującego przez wzgląd na płynną dyszę a nie przykręcaną i do tego poprawili dysze w nowych modelach, nawet w którymś z podcastów "in scale" bodajże Kamil Trembacz też właśnie poleca ten aerograf na początek gdzie pamiętam, że zawsze też polecał najpierw Procona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia 4 godziny temu, 5pirit napisał: @talmud12którą Ultrę chcesz kupić, tą z filmików Tomka z Agtomu czyli starszy model czy nową Ultre 2024 ? Wszyscy polecają Procona od skośnookich ale nikt nie wspomina o gwarancji (wysyłać w razie czego do nich?!) - wiem zaraz powiecie, że to jest mega giga hiper pancerny i dopracowany aerograf, no ale niestety dwa lata temu ja musiałem swojego reklamować i klops. Ultra 2024 jest fajnym wyborem dla kogoś początkującego przez wzgląd na płynną dyszę a nie przykręcaną i do tego poprawili dysze w nowych modelach, nawet w którymś z podcastów "in scale" bodajże Kamil Trembacz też właśnie poleca ten aerograf na początek gdzie pamiętam, że zawsze też polecał najpierw Procona. Nie chcę rozwijać dyskusji o japońcach ale no muszę się spytać jako użytkownik ich właśnie (ciekawość) co siadło w Twoim Proconie ,że musiałeś reklamować? I gdzie kupowany był? Raczej i tak na korzyść japońców przemawia jakość .Ultry miały w tych zestawieniach więcej awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia (edytowane) 8 godzin temu, 5pirit napisał: poprawili dysze w nowych modelach Tylko w Infinity. Podobno tytanowa i się nie odkształca mimo cienkich ścianek. Osobno kupić się na razie nie da, więc koszt nieznany. W opisach Ultry 2024 i Evolution 2024 na stronie HS nie ma o tym słowa, więc należy założyć, że dysze są z tego samego materiału co poprzednio. Zmienili natomiast ich rozmiar - z 0.2 na 0.28 i z 0.4 na 0.45. Być może to poprawi ich trwałość, ale ja bym poczekał na rezultaty. Edytowane 2 Stycznia przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi