kubisz Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 (edited) WARSZTAT Trochę ogólnych ujęć: Trochę krajobrazów: Trochę szczegółów: Zrobiłem, jak umiałem. A że nie umiałem lepiej, jest jak jest. Wszystkim zaglądającym do warsztatu dziękuję za doping, nawet ten niewyrażony wpisami Dziękuję też Kolegom, od których dostałem różne fanty do tej dioramy Edited October 13, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Urzekł mnie zwłaszcza flak na dachu i... nie wiedzieć czemu, klimatyzatory na ścianie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Super drugi plan w połączeniu z dioramką bardzo fajnie zgrany i robi się klimacik jak żywy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Świetny efekt udało Ci się osiągnąć. Jakbym oglądał scenkę z tego rejonu. Co mi się nie podoba to brak przerw między zdjęciami. Przez to zlewa mi się jedna fotka z drugą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Dzięki Co mi się nie podoba to brak przerw między zdjęciami. Przez to zlewa mi się jedna fotka z drugą. Poprawiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Dopieszczona na maxa. Nic dziwnego. Robiłeś ją w końcu około pół roku. Wielkie uznanie Akurat to nie moje klimaty. Jednak uważam ,że odwaliłeś kawał dobrej roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Obejrzałem 3 razy i pewnie jeszcze kilka razy zajrzę. Gratulacje przede wszystkim za ukończenie i to nawet w niezłym czasie. Ewidentne plusy, to A. Sam humvee- swietnie wygląda. Bardzo mi sie podoba kolor kurzu na kołach, który stosujesz. Nie jest piaskowy, ale lekko szary. Dopracowany, kapitalny model. B. Ilość szczegółów- tu można poszaleć. Fantastyczny śmietnik! (Kupiłem ten zestaw, wiec tez sie nacieszę). Dopracowanie chałupy z wnętrzami robi wrażenie. C. Figuranci, choć z małym "ale". Trudny do pomalowania kamuflaż wyszedł na 80%. Chyba jednak nie zroznicowales wielkości plam pixeli. Większość jest tej samej wielkości, podczas, gdy w oryginale grupują się w większe skupiska. Jednakowoz brawo za cieniowanie i kolor oporządzenia. D. Plus za "samoróbstwo budowlane" Co mi niezbyt podchodzi- nadal masz zamiłowanie do sterylności. Z duża nieśmiałością brudzisz i kurzysz, choć już i tak jest postep Znam koncepcję, która przedstawiłeś, ale i tak nie przemawia do mnie markiza nad sklepem, firanki i trochę czystość budynku. Człowiek sprzedawca chyba z innej bajki kulturowej ze swoim wyglądem na handlarza bananami raczej nie wyglada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr111 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 REWELACJA . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Hejka... Całość świetna... Jednak mam malutkie "ale" Scenka - jak dla mnie - trochę "cukierkowa" - Mam wrażenie, że za bardzo kontrastowa... To w końcu bliski wschód... pustynia niedaleko - brakuje kurzu np. na antenie sat., agregatach klimy... Ale to oczywiście subiektywne wrażenie. Tak czy siak, pełen szacun. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarek90 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Śledziłem warsztat i czekałem z niecierpliwością na finał i jest!! Muszę powiedzieć że efekt końcowy przerósł moje oczekiwania jest świetnie Brawo!!! Wysłane z mojego CAVION_10_3GRQ przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Dlaczego wątek nie znajduje się w dziale dioramy, tutaj? viewforum.php?f=81 Bardzo ładna praca ;) Czy można zobaczyć setup całej scenki wraz z usytuowaniem tła zdjęciowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Dlaczego wątek nie znajduje się w dziale dioramy, tutaj? viewforum.php?f=81 Bo tam mało kto zagląda, a tu przynajmniej się te pracę doceni. Dzięki za poprawę fotek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Dlaczego wątek nie znajduje się w dziale dioramy, tutaj? viewforum.php?f=81 Bo tam mało kto zagląda, a tu przynajmniej się te pracę doceni. To nawet nie o to chodziło, po prostu z przyzwyczajenia poszło do "Pojazdów", to w sumie moja pierwsza diorama. W zasadzie to chciałem zbudować Humvee w wersji M1114 USMC, reszta jakoś tak się niechcący dorobiła Dziękuję bardzo za całkiem pozytywny odbiór tego, co zdziałałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Za bardzo sterylnie, ale poza tym rewelacja - podziwiam za wkład i wytrwałość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cade Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 O wow! Super efekt. Szczurek w warsztacie urzekający:) P.S. hehe brakuje tylko "ajdika" ukrytego koło śmietnika hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Mistrz! Dla mnie najlepsza praca jaką widziałem. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 O niektórych detalach podyskutowaliśmy sobie w warsztacie i na PW, ale całość złożona zussamen do kupy robi robotę. Daję okejkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Co tu dużo mówić... i tyle! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 O niektórych detalach podyskutowaliśmy sobie w warsztacie i na PW, ale całość złożona zussamen do kupy robi robotę. Oczywiście pamiętam. Wybacz, jeżeli Twoich uwag nie wziąłem pod uwagę Mistrz!Dla mnie najlepsza praca jaką widziałem. Mocno odleciałeś w swoim komentarzu Aczkolwiek bardzo dziękuję Czy można zobaczyć setup całej scenki wraz z usytuowaniem tła zdjęciowego? Jak przeczytałem "setup", to się chwilę śmiałem przypominając swoje wczorajsze wygibasy w kącie na podłodze Ustawiałem po prostu wydrukowane zdjęcia opierając kartki o szafkę lub ścianę i odpowiednio manewrując dioramą pstrykałem te fotki. A że format A3 okazywał się często zbyt mały, to trzeba było się sporo nagimnastykować, żeby to jakoś wyglądało. Gdzie mi tam do Twoich eleganckich fotomontaży Za bardzo sterylnie Co do tej sterylności, to naprawdę na żywo jest to wszystko bardziej wyraziste. Ciężko też przykurzyć całość, jak się nie ma aerografu. No i przede wszystkim nie chciałem przedobrzyć. Dzięki wszystkim za wpisy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vooyo82 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Chapeau bas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Super praca, moje klimaty, mieszkałem w bardzo podobnej hawirze jak ta na dioramie . Jakbym miał się czepić to ,tak jak ktoś pisał wcześniej, wszystko powinno być o wiele bardziej przykurzone, ale rozumiem, że bark kurzenia miał na celu zachowanie większej wyrazistości elementów na dioramie. Tak czy siak, świetna robota, gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Świetna praca! Pełna detali i modelarskich "smaczków"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Dziękuję Kolegom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Kapitalna robota kolego:) Brak worów przy wejściu to nic przy takiej robocie:) Można więc wysnuć wniosek: jeśli coś przeoczysz, to robiąc resztę epicko sprawisz że ten drobiazg stanie się niewidoczny:) Jeden drobiazg do jakiego bym się przyczepił: Na przyszłość używaj jaśniejszych barw, diorama będzie wtedy wydawała się bardziej "nasłoneczniona". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Dzięki i Tobie za wpis, jerzype Faktycznie nie miałem już siły kombinować z dodatkowymi elementami. Diorama zamknięta w gablocie i już raczej nic do niej nie dołożę - żeby ją do tej gabloty włożyć, musiałem odkręcić drzwi Na przyszłość... No cóż, lepiej już nie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts