jerzype Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 No to chyba kupię pierwszy samolot...a w zasadzie dwa tzn staruszka P 7 i 23. BTW IBG ma piękne boxarty, uwielbiam je oglądać, podobnie jak RPMu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rylo1970 Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Czy już wiadomo jakie malowania ?,ciekawe czy blaszki "Part" z Hellera będą pasowały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Po kliknięciu w OBRAZEK zostaniecie przeniesieni w inny wymiar Obrazek ukradziono z innego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Instrukcja wygląda porządnie - to rzadkość. Chyba sam się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Renderki modelu IBG Models 1/72 PZL.23A Karaś! Dostępny po 1. czerwca! I niech mi teraz ktoś powie że dobra zmiana to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Instrukcja konkrecik! Czyli wnętrze jednak khaki? off topic: Radek naprawdę szanuję Cię, ale proszę, nie wplataj tych #%^%^&^U@& hasełek do modelarstwa(może i ironicznie, ale ja je widzę już po raz n-ty), chociaż to miejsce niech będzie wolne od tego pie...&*&*&*&%^%^$. Dziękuję. Jaro Edytowane 25 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Tablice są ! pośród kalek W tej skali to jest OK ! A Yahu o ile znam życie (a życie znam ) Swoje zrobi Edytowane 25 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Tablice są ! pośród kalek W tej skali to jest OK ! A Yachu o ile znam życie (a życie znam ) Swoje zrobi Zwolnij trochę bo zadyszki dostaniesz. A firma nazywa się Yahu (Models). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Nazwę firmy poprawiłem ! Instrukcja konkrecik!Czyli wnętrze jednak khaki? off topic: Radek naprawdę szanuję Cię, ale proszę, nie wplataj tych #%^%^&^U@& hasełek do modelarstwa(może i ironicznie, ale ja je widzę już po raz n-ty), chociaż to miejsce niech będzie wolne od tego pie...&*&*&*&%^%^$. Dziękuję. Jaro JA się cieszę jak małe dziecko że moje marzenia się spełniają , a tu opeer za politykę ! PZL P-23 A PZL P-23B PZL P-42 PZL P-7a Wkrótce cdn.... TO chyba się nazywa KUMULACJA A do tego Polskie farby ! Normalnie POTĘGA jak za Jagiellonów Czy już wiadomo jakie malowania ?,ciekawe czy blaszki "Part" z Hellera będą pasowały . Zastanawiam się czy poza tym co jest w modelu ,jakieś blaszki będą potrzebne ? Heller blaszek potrzebował .IBG moim zdaniem nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Karaś, pezetelki...przed wojną też tak było.;) Piękna instrukcja, czytelna nawet dla idiotów. Chociaż pewnie i tak ktoś zamontuje podwozie odwrotnie Ciekawe, że na pudełku mamy samolot bez kaloszy, a w instrukcji tylko pełne owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Mam nadzieję, że tylko na zdjęciu podkład do kalek wyszedł tak paskudnie, a w rzeczywistości będzie niewidoczny. Ale ja i tak poczekam na B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Żałuję, że nie robię w 1:72. Naprawdę jest na co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mam nadzieję, że tylko na zdjęciu podkład do kalek wyszedł tak paskudnie, a w rzeczywistości będzie niewidoczny. Ale ja i tak poczekam na B. I ja myślę że kalki powinny być na przejrzystym podkładzie , obawiam się że farby zawsze będą różniły się odcieniem od kalek. Jak dotąd wszystko wygląda perfekcyjnie. Gotowej formy się nie poprawi ,kalki można sobie zrobić dowolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 (edytowane) Jako nastoletni chłopak, lepiący NOVO i KP ,i malujacy je wilbrą, albo srebrzanką do rur, marzyłem o takim świecie, w którym polskie firmy będą wypuszczać modele polskich samolotów. Spełniło się jedno z moich marzeń. Jeszcze Polska nie zginęła ,-) Edytowane 26 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Jeszcze.... Jeszcze żeby nową Czaplę wypuścili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mysle, że wypuszcza nowego łosia, i worek z fajnymi Polskimi modelami sie otworzy. Chyba własnie sie otworzył ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 (edytowane) Jako nastoletni chłopak, lepiący NOVO i KP ,i malujacy je wilbrą, albo srebrzanką do rur, marzyłem o takim świecie, w którym polskie firmy będą wypuszczać modele polskich samolotów. Spełniło się jedno z moich marzeń. Jeszcze Polska nie zginęła ,-) A ja myślałem że tego typu refleksje dostępne są tylko takim starcom jak ja Do tej pory mogliśmy tylko zazdrościć Czechom, że w kraju sporo mniejszym można a u nas nic się podobno nie opłaca Co prawda próby zrobienia czegoś podobnego do modelu samolotu w naszym kraju-raju podejmowane były, ale łączyło je jedno wspólne określenie -PORAŻKA ! IBG I Arma Hobby pokazują że można Niech w IBG pójdą na całość ! Jeszcze PZL P-43 PZL P-46 i będzie komplet Edytowane 26 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 I ISKRĘ niech zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 I ISKRĘ niech zrobią. Tjaaa a Arma Hobby niech się za ,,karasia'' weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 ISKIER nigdy za wiele. Poza tym konkurencja spowoduje obniżenie cen, wzrost jakości itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 PZL P-23 A PZL P-42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Wygląda na to, że ten rok będzie urodzajny jeśli chodzi o samoloty PZL. Już jest w sprzedaży PZL P.8, za niedługo ma być PZL.23A Karaś, PZL.42, PZL.23B Karaś i PZL P.7a. Dobrze, że już zrobiłem miejsce na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 P.8 to żywica, czy coś przegapiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 P.8 to żywica, czy coś przegapiłem? Żywica od Armahobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 PZL P-8 był dostępny kilka lat temu od MK ! I jakość byłą bardzo dobra. Jeżeli zaczniemy wymieniać dostępne modele z żywicy to jest tego sporo. Jednak modele wtryskowe to to czego nam najbardziej potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi