jureczek Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Pięknie,pięknie ,bardzo pięknie Z herbatka uważaj aby maleństwo w niej nie " zanurkowało " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Fajnie to wychodzi, przy takich modelach zawsze znajdzie się coś co trzeba poprawić, to norma i nie należy się tym przejmować. zaglądam tu regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Hej, Herbatkę Lipton kupiłem i okazało się że nie tą co trzeba (zapomniałem listę którą podał Lucky Luke). Ale będzie nowy gretting - cięty laserem. A póki co - walczę z drobnicą. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Jest jedna herbata z "biedry", która też to ma siateczki a 3 razy tańsza. Nawiasem, trafiłem na to przez przypadek po kilkukrotnym pudle z liptonami...Po malowaniu zawsze trzeba sprawdzić czy nie jest zalana o co nie trudno. Marudek, ...ten Twój warsztat to jest świetna sprawa, podoba mi się zwłaszcza sposób w jaki kombinujesz np. z tą folią na kominie, efekt kapitalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 Dzięki za poradę, ale już mam upatrzoną siatkę z kartonu ciętą laserem. Właśnie to kombinowanie to jest najprzyjemniejsza sprawa w całym moim modelarstwie Teraz zbieram siły i wenę do skończenia drobnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Pitu pitu, 50 wONtków konkursowych pootwierane, a tu pustki..... kwalifikuje się do wizyty Ochrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Siateczki z Liptona są super, bo reagują z cienkim klejem z Tamki. Polecam tego allegrowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Witam, Aktualny postęp w pracach nad Nurkiem to skończenie wszystkich bębnów do nawijania lin i węża doprowadzającego powietrze dla nurków: Wszystkie przygotowane wcześniej części mam już pomalowane podkładem. Jak widać bom do wyciągania nurków z wody jest już poprawiony. Montaż na pokładach już wkrótce: Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 no dobra... Ziu skończony to liczę że u Nurka coś się ruszy.... Marudek - nie ma zmiłuj bo widownia już nogami przebiera z niecierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Października 2017 Autor Share Napisano 25 Października 2017 Witam, Wielkie dzięki za doping Prace w stoczni ruszyły już kilka dni temu. Zdjęcia aktualnych postępów wstawię wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 A w jakiej skali zrobiłeś model jednogroszówki? Szacunek! Gorąco dopinguję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Hej, Wielkie dzięki za doping! To naprawdę pomaga skończyć ciężki model. Prace nad modelem powoli posuwają się do przodu. Takielunek zrobiłem z tego co miałem pod ręką ale obiecuję, że w kolejnym okręcie użyję porządnych nici. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Dajesz czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Wygląda zarąbiście, sylwetka, model itp. Ale jednak pomyślałbym nad wymianą takielunku. Będzie wtedy super. Polecam nici do szycia skór. Nie kłaczą się i ładnie reagują z cyjanoglutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Ale jednak pomyślałbym nad wymianą takielunku. Będzie wtedy super. Polecam nici do szycia skór. Nie kłaczą się i ładnie reagują z cyjanoglutem. Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Będzie stał na tej kurzej łapce, czy umieścisz go w galarecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 Panowie byłem już we wszystkich pasmanteriach w Toruniu i w żadnej nie znalazłem odpowiedniej nici :( . W tym modelu już chyba nie będę nic zmieniał - bo po prostu więcej bym zepsuł niż poprawił. Ale do kolejnych postaram się o lepsze takielunki. Model będzie stał na kurzej łapce choć nie wykluczam, że w przyszłości mógłbym się pokusić o model z kawałkiem morza i figurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Panowie byłem już we wszystkich pasmanteriach w Toruniu i w żadnej nie znalazłem odpowiedniej nici :( . W tym modelu już chyba nie będę nic zmieniał - bo po prostu więcej bym zepsuł niż poprawił. Ale do kolejnych postaram się o lepsze takielunki. Model będzie stał na kurzej łapce choć nie wykluczam, że w przyszłości mógłbym się pokusić o model z kawałkiem morza i figurkami. Użyj tej nici https://bogdangawlik.pl/product-pol-7963-Uni-Caenis-Thread.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Czasem lepiej nie dodawać bo można popsuć... Model zresztą i tak poniewiera dostatecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Szczerze - to olinowanie psuje całą misterną robotę, którą włożyłeś w ten model. O ile czarne linki jakoś jeszcze ujdą, to te jasne są ... Jeżeli nie chcesz się bawić z nićmi to może spróbuj wyciąganych nad płomieniem ramek PS? Cienki polistyren również jest nieco plastyczny i pozwoli Ci na wykonanie zwisów. Wystarczy wziąć brązową ramkę wtryskową po jakimś modelu i nie trzeba będzie malować linek. Gorąco zachęcam do spróbowania! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 Hej, Bardzo dziękuję szanownym kolegom za to że nie pozwalają bym spaprał ten model słabym takielunkiem lesio69 wielkie dzięki za linka - obdzwoniłem już Toruńskie sklepy wędkarskie ale niestety nie mają tych nici. Postaram się zamówić te które podlinkowałeś. donalyah00 Dzięki za poradę - spróbuję rozciągnąć patyki do liczenia i sprawdzić czy uda mi się rozciągnąć na odpowiednią grubość. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Bylem zwolennikiem zylki ale chyba tez zamowie te nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Bylem zwolennikiem zylki ale chyba tez zamowie te nici Żyłka to słaby pomysł, ma tendencję do kurczenia się, jak nie zostawisz trochę luzu to może pogiąć lub złamać maszty... Nici z linka są super, mają jednak jedną wadę, są strasznie cienkie, ledwo je widać... Można nabyć perukę dla dzieci, są różne kolory, koszt niewielki a masz materiał na olinowanie do końca życia... Oraz polecany przez Blackmana drucik - https://shelfoddity.com/index.php?route=product/product&path=20_64&product_id=73 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Poanowie ale jest spora różnica międy skalami 1:144 a 1:700. Sztuczne włosy mam bo używałem ich jako szprychy do swoich motorków skali 1:72, qle na takielunek w 1:44 się nie nadają. Podobnie drucik Shelf Oddity jest dedykowany do skali 1:700 więc u mnie byłby za cienki. Mam już zamówione nici polecane przez kolegę lesio69 a za chwilę zrobię lróby z rozciąganjem patyków. Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi