blacman Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 pięknie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Świetny Ci ten grosz wyszedł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Jakie to ładne rzeczy mogą wyjść z braku części do modelu Racja Sam się sobie dziwię Świetny Ci ten grosz wyszedł! Hahahaha DZIĘKI!! No dobra, prace nad tratwami nadal trwają i jest to strasznie męcząca praca, ale warta swojego efektu. W chwili obecnej wykonanych 13 z 22. Jak tylko będą skończone i pomalowane, to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 aaaaaaaaa... mam dość !!! nienawidzę nie mania tratFÓWWW !!!! Kto to widział, by siedzieć kilka dni, po kilka godzin i robić takie coś !!! No ale dobra, jakoś to wyszło i trzeba to jeszcze pomalować. Tym razem nie chciało mi się robić kolejnego grosza tylko do fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 chudyhunter - tym tutorialem w temacie tratw to zaszalałeś niczym Stoch w Planicy majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 chudyhunter - tym tutorialem w temacie tratw to zaszalałeś niczym Stoch w Planicy majstersztyk Dzięki Na razie tratwy tylko położone na pokładzie, by sprawdzić, jak będą się prezentować. Wydaje mi się, że efekt jest zadowalający ( przynajmniej dla mnie ) Pozostaje jeszcze kwestia olinowania (tutaj muszę się jeszcze zastanowić z czego je wykonam), muszę jeszcze dodać kilka drobiazgów i zastanawiam się tez na wykonaniem łańcuchów kotwicznych, jednak nie wiem czy nie zainwestuję w łańcuchy Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Pierwsze próby wykonania olinowania za mną i niestety nie wyszło tak jak chciałem. Wiem, że w rzeczywistości Olinowania praktycznie nie widać i tutaj też udało mi się uzyskać ten efekt Jakieś propozycje z czego wykonujecie olinowanie w 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Chłopaki używają jakieś potwornie cienkiej żyłki wędkarskiej. Ja myślę nad włosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Ja używam linki z Infini http://infini-model.com/index.php/portfolio/ir0201b/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Z włosami próbowałem na Romie i jakoś efekt dla mnie bardzo słaby. Dam sobie czas do końca tygodnia i jeśli nic nie wykombinuje, to zamówię te linki, a w czasie oczekiwania chyba zabiorę się za Hood'a albo Titanica, nie mogę się zdecydować Wczoraj odebrałem z poczty drewniane pokłady do obu modeli i jestem w szoku, bo czekałem na przesyłkę z Chin tylko 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Chłopaki używają jakieś potwornie cienkiej żyłki wędkarskiej. Pewnie chodzi o słynną nić Uni Caenis, jest w kolorze czarnym i białym, no i cena jest ok... http://www.taimen.com/pl/pl/product/uni-caenis_2136/89803 Można jeszcze użyć blackmanowy drucik... https://www.shelfoddity.com/index.php?route=product/product&path=20_64&product_id=73 I na koniec specjalnie dla Foresta - peruka Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Dzięki taltos1! Cena bardzo spoko i grzechem byłoby nie sprawdzić, tak więc zamówione i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Efekt użycia tej 20 denierówki mozesz sobie zobaczyć na moim C.K. U-bootku, ja mam tą czarną, ale da sie pomalowac w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Dzięki Gała, myślę że się efekt będzie spoko. Właściwie pracę nad francuzem są skończone, jedynie pozostała kwestia olinowania, a że mamy święta i przesyłka pewnie dotrze do mnie w czwartek/piątek, to mam wolny tydzień A że mam wolny tydzień, to trzeba sobie jakoś ten czas zająć, tak więc otwieram warsztat Hood'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2018 W końcu udało mi się dotrzeć na pocztę i odebrać paczkę Nić UNI-Caenis jak dla mnie sprawdza się znakomicie!!! No i oczywiście cena 4,99 zł - rewelacja. Zabrałem się do roboty i tak jak na razie prezentuje się na modelu. Dobra, nie ma co gadać, pisać, cza sie brać do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Nić UNI-Caenis jak dla mnie sprawdza się znakomicie!!! No i oczywiście cena 4,99 zł - rewelacja. Bardzo mnie to cieszy, że mogłem pomóc, zatem czekamy na finisz Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 na zbliżeniach super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Psia krew! Ale wysoko poprzeczkę podnosisz ta 1:700... Zapowiada się rewelacyjnie. Pozdrawiam, czekam na galerie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2018 taltos1 - jeszcze raz wielkie dzięki Dzięki choopy Nigdy nie miałem przekonania do 1:700. Zawsze tylko 350/400 chodziło mi po głowie, ale powiem wam, że jak zabrałem się ostatnio za Titanica 1:400, to jakoś dziwnie mi się go robi, jakieś to wszystko za duże Zdecydowanie przerzucam się na 700! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 ZDRAJCA !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Zaraz tam zdrajca Jeszcze dwie 350 i do następnej będę musiał doliczyć kredyt na nowe mieszkanie, a 700 jeszcze parę się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2018 Dodałem kotwice, dodałem łańcuch kotwiczny, który był dołączony do pokładu drewnianego Hood'a, zrobiłem te jakieś takie małe dźwigi co trzymają trapy no i prawie skończyłem olinowanie. Zostało jeszcze parę pierdółek do dokończenia i w końcu upragniony koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 No to czekamy na galerię. 1/700 ci się podoba bo narazie lepisz same pancerniki. One pewno mają koło 35cm długości. Jak skleisz jakiegoś niszczyciela w tej skali to pogadamy A na poważnie to klej co się podoba, tylko dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Waćpan bazylms rzuca mi wyzwanie Spoko, niszczycielom nie mówię nie. Jak na razie w kolejce czeka 5 modeli a szósty siedzi w głowie, tak więc poczekamy, zobaczymy. Z pewnością jeśli chodzi i okręty, to będę chciał robić takie, które miały ciekawy kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Patrząc na tego malucha z dymkiem to wydaje mi się, że i niszczyciel w 1/700 nie będzie Ci straszny. Tym razem koniecznie na fali i z odbojami! Czekam także na galerię! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi