ra12 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam postanowiłem i ja wystartować ze swoim Karasiem. Na razie w założeniu model będzie wzbogacony jedynie o wykonanie nitów. Malowanie polskie. Regulaminowy inbox i do dzieła. created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 W końcu Karasie wychodzą z szaf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Dawaj ja kończę Hawker Hurricane i biorę się za ,,Karasia'' i PZL-43 Będę obserwował Twoją pracę i być może ominę rafy Zainteresowało mnie to że zamierzasz coś tam nitować Ciekawe jak Ci pójdzie Czym malujesz ? Ja kupiłem Hataki ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted September 4, 2017 Author Share Posted September 4, 2017 Zainteresowało mnie to że zamierzasz coś tam nitować Ciekawe jak Ci pójdzie Sam byłem ciekaw. "Coś tam" wyszło tak... Następnym razem będzie lepiej. 1/72 to jednak bardzo mały samolot... created by picasa2html.com Czym malujesz ? Ja kupiłem Hataki ! Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Nie narzekaj na to "cośtam" bo wstydu nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowmare Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Fajny Karaś wychodzi. Ja sam maluję praktycznie tylko Tamkami. Pod względem ilość/cena wychodzą chyba najlepiej a psika się świetnie no i są sprawdzone a Hataka tak nie do końca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 super. Ten model az sie prosi , żeby go przenitowac. Ja zostałem na te prośby głuchy ,_) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaQ Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Na ile zdjęcia pozwalają to ocenić, nitowanie fajnie wyszło. Nie ma co narzekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziobak Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Jak dla mnie nitowanie wyszło ok Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... Tamiyą będzie Ci ciężko dobrać idealny odcień. Mi pomarańczową Hataką maluje się lepiej niż Tamką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted September 7, 2017 Author Share Posted September 7, 2017 No, to jak wstydu nie ma to się cieszę... Dzięki za kibicowanie i pomoc. Trochę pracy nad wnętrzem. Pomalowane i złoszane. Jeszcze lekkie kurzenie. Nie jestem tylko pewien, czy łosz nie jest za mocny jak na samolotowy kokpit...? created by picasa2html.com I już po wklejeniu do kadłuba. Ciągle pracuję nad zdjęciami... Mam nadzieję, że są już lepsze. created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 ale obrodziło karasiami..... jeszcze ze dwa i będzie można eskadrę kompletować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Powoli do przodu... Kadłub zamknięty, szklarnia oklejona i zanitowana. Ładnie pasuje do kadłuba. Przyłożone jedynie na sucho. Tylne stanowisko jednak do szpachlowania... created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz75 Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 szacun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted November 28, 2017 Author Share Posted November 28, 2017 szacun Dzięki Prace trwają. Doszły stateczniki, dolna gondola, maskowanie i podkład na spód. Preshading i malowanie na załączonych obrazkach. Mam nadzieję, że zdążę... created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 szacun Dzięki Prace trwają. Doszły stateczniki, dolna gondola, maskowanie i podkład na spód. Preshading i malowanie na załączonych obrazkach. Mam nadzieję, że zdążę... created by picasa2html.com Czym wykonywałeś Preshading ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 Czarna akrylowa Tamiya rozcieńczona z IPA pół na pół i cienki pędzel, bo aero daje mi za szeroką linię. Zmagania trwają, a czasu coraz mniej.... Czas na górę. Preshading i malunki. Tak wygląda już po lakierze błysku i położeniu kalek. Zostało jeszcze kilka drobiazgów, obicia, delikatny łosz po wierzchu, lakier mat i będzie galeria końcowa... created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Fajnie wyszedł. Czy ósemka na prawej burcie jest do góry nogami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 Cieszę się. Nie. Też miałem takie wrażenie, ale liczba jest symetryczna i dlatego pewnie takie złudzenie. Ale po sprawdzeniu na modelu masz rację. Cyfra jest symetryczna, ale po zewnętrznej krawędzi. Kółka w środku są różnej wielkości. Ósemka jest do góry nogami. Masz oko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Cieszę się. Nie. Też miałem takie wrażenie, ale liczba jest symetryczna i dlatego pewnie takie złudzenie. Ale po sprawdzeniu na modelu masz rację. Cyfra jest symetryczna, ale po zewnętrznej krawędzi. Kółka w środku są różnej wielkości. Ósemka jest do góry nogami. Masz oko... Ale tą ósemkę to akurat nakleiłeś poprawnie. Zresztą zgodnie z instrukcją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Cieszę się. Nie. Też miałem takie wrażenie, ale liczba jest symetryczna i dlatego pewnie takie złudzenie. Ale po sprawdzeniu na modelu masz rację. Cyfra jest symetryczna, ale po zewnętrznej krawędzi. Kółka w środku są różnej wielkości. Ósemka jest do góry nogami. Masz oko... Ale tą ósemkę to akurat nakleiłeś poprawnie. Zresztą zgodnie z instrukcją. A ja spytałem o to, bom lajkonik w temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trewor2212 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Też sklejam ten model (rekreacyjnie ,po bracie ).Czy wypraski zgadzały Ci się z instrukcją?Brakuje mi elementu A20 przy etapie 2.Miałeś może ten sam problem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... To napisz konkretne kolory lub mieszanki Tamiya jeżeli można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra12 Posted December 4, 2017 Author Share Posted December 4, 2017 Też sklejam ten model (rekreacyjnie ,po bracie ).Czy wypraski zgadzały Ci się ... ? Tak, u mnie było wszystko według instrukcji. Trzeba jedynie zwrócić uwagę na sposób wklejenia radiostacji w oszkleniu kabiny pilota. Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... To napisz konkretne kolory lub mieszanki Tamiya jeżeli można. Plany planami, a kolory ostatecznie to: góra Mr. Hobby H81 (rozcieńczone 1/1 z IPA), a spód to Valejo Air 71046 (rozc. 1/1 mieszanką IPA z retarderem Talensa 10/1). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts