ra12 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam postanowiłem i ja wystartować ze swoim Karasiem. Na razie w założeniu model będzie wzbogacony jedynie o wykonanie nitów. Malowanie polskie. Regulaminowy inbox i do dzieła. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 W końcu Karasie wychodzą z szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Dawaj ja kończę Hawker Hurricane i biorę się za ,,Karasia'' i PZL-43 Będę obserwował Twoją pracę i być może ominę rafy Zainteresowało mnie to że zamierzasz coś tam nitować Ciekawe jak Ci pójdzie Czym malujesz ? Ja kupiłem Hataki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 4 Września 2017 Autor Share Napisano 4 Września 2017 Zainteresowało mnie to że zamierzasz coś tam nitować Ciekawe jak Ci pójdzie Sam byłem ciekaw. "Coś tam" wyszło tak... Następnym razem będzie lepiej. 1/72 to jednak bardzo mały samolot... created by picasa2html.com Czym malujesz ? Ja kupiłem Hataki ! Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Nie narzekaj na to "cośtam" bo wstydu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Fajny Karaś wychodzi. Ja sam maluję praktycznie tylko Tamkami. Pod względem ilość/cena wychodzą chyba najlepiej a psika się świetnie no i są sprawdzone a Hataka tak nie do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 super. Ten model az sie prosi , żeby go przenitowac. Ja zostałem na te prośby głuchy ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Na ile zdjęcia pozwalają to ocenić, nitowanie fajnie wyszło. Nie ma co narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Jak dla mnie nitowanie wyszło ok Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... Tamiyą będzie Ci ciężko dobrać idealny odcień. Mi pomarańczową Hataką maluje się lepiej niż Tamką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 7 Września 2017 Autor Share Napisano 7 Września 2017 No, to jak wstydu nie ma to się cieszę... Dzięki za kibicowanie i pomoc. Trochę pracy nad wnętrzem. Pomalowane i złoszane. Jeszcze lekkie kurzenie. Nie jestem tylko pewien, czy łosz nie jest za mocny jak na samolotowy kokpit...? created by picasa2html.com I już po wklejeniu do kadłuba. Ciągle pracuję nad zdjęciami... Mam nadzieję, że są już lepsze. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 ale obrodziło karasiami..... jeszcze ze dwa i będzie można eskadrę kompletować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Powoli do przodu... Kadłub zamknięty, szklarnia oklejona i zanitowana. Ładnie pasuje do kadłuba. Przyłożone jedynie na sucho. Tylne stanowisko jednak do szpachlowania... created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 szacun Dzięki Prace trwają. Doszły stateczniki, dolna gondola, maskowanie i podkład na spód. Preshading i malowanie na załączonych obrazkach. Mam nadzieję, że zdążę... created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 szacun Dzięki Prace trwają. Doszły stateczniki, dolna gondola, maskowanie i podkład na spód. Preshading i malowanie na załączonych obrazkach. Mam nadzieję, że zdążę... created by picasa2html.com Czym wykonywałeś Preshading ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Czarna akrylowa Tamiya rozcieńczona z IPA pół na pół i cienki pędzel, bo aero daje mi za szeroką linię. Zmagania trwają, a czasu coraz mniej.... Czas na górę. Preshading i malunki. Tak wygląda już po lakierze błysku i położeniu kalek. Zostało jeszcze kilka drobiazgów, obicia, delikatny łosz po wierzchu, lakier mat i będzie galeria końcowa... created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Fajnie wyszedł. Czy ósemka na prawej burcie jest do góry nogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2017 Cieszę się. Nie. Też miałem takie wrażenie, ale liczba jest symetryczna i dlatego pewnie takie złudzenie. Ale po sprawdzeniu na modelu masz rację. Cyfra jest symetryczna, ale po zewnętrznej krawędzi. Kółka w środku są różnej wielkości. Ósemka jest do góry nogami. Masz oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Cieszę się. Nie. Też miałem takie wrażenie, ale liczba jest symetryczna i dlatego pewnie takie złudzenie. Ale po sprawdzeniu na modelu masz rację. Cyfra jest symetryczna, ale po zewnętrznej krawędzi. Kółka w środku są różnej wielkości. Ósemka jest do góry nogami. Masz oko... Ale tą ósemkę to akurat nakleiłeś poprawnie. Zresztą zgodnie z instrukcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Cieszę się. Nie. Też miałem takie wrażenie, ale liczba jest symetryczna i dlatego pewnie takie złudzenie. Ale po sprawdzeniu na modelu masz rację. Cyfra jest symetryczna, ale po zewnętrznej krawędzi. Kółka w środku są różnej wielkości. Ósemka jest do góry nogami. Masz oko... Ale tą ósemkę to akurat nakleiłeś poprawnie. Zresztą zgodnie z instrukcją. A ja spytałem o to, bom lajkonik w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trewor2212 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Też sklejam ten model (rekreacyjnie ,po bracie ).Czy wypraski zgadzały Ci się z instrukcją?Brakuje mi elementu A20 przy etapie 2.Miałeś może ten sam problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... To napisz konkretne kolory lub mieszanki Tamiya jeżeli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2017 Też sklejam ten model (rekreacyjnie ,po bracie ).Czy wypraski zgadzały Ci się ... ? Tak, u mnie było wszystko według instrukcji. Trzeba jedynie zwrócić uwagę na sposób wklejenia radiostacji w oszkleniu kabiny pilota. Farby to będą na pewno Tamki. Innymi nie umiem malować... To napisz konkretne kolory lub mieszanki Tamiya jeżeli można. Plany planami, a kolory ostatecznie to: góra Mr. Hobby H81 (rozcieńczone 1/1 z IPA), a spód to Valejo Air 71046 (rozc. 1/1 mieszanką IPA z retarderem Talensa 10/1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi