Jump to content

SH-2G Polish Navy KITTY HAWK 1:48

KRL
 Share

Recommended Posts

Model śmigłowca SH-2G od KH.

Nie bedę się mocno rozpisywał w temacie samego modelu jak widzicie wykonany prosto z pudła.

Sam model dość typowy dla KH - ogólnie nie należę do fanów modeli tej marki ale trzeba także im oddać ża zwykle posiadają całkiem przyzwoity detal.

Spasowanie także nie jest złe no może poza dla mnie dość dziwnym pomysłem pocięcia oszklenia ani to wygodne ani lepsze w spasowaniu od oszklenia wykonanego z jednego odlewu.

Moim zdaniem jest to najsłabszy punkt modelu kolejnym słabym punktem są kalki.

Sam także nie ustrzegłem się błedów ale postaram się nauczony doświadczeniem poprawić je jak sięgnę po SH-2F który z racji malowania podoba mi się bardziej.

8c6WITL.jpg?1DYh2FJO.jpg?1FVuiAa1.jpg?1Fn9GfB2.jpg?1biLUuIb.jpg?14me6zoN.jpg?1dWGF6r4.jpg?1FCfnAGm.jpg?1jR3LX3U.jpg?1Gj8D4nv.jpg?1

Kolejny raz potwierdza się że najlepiej robi się modele bez zacięcia i nastawienia na jakiś efekt. Tak jest w tym wypadku model zrobiony ot tak dla frajdy.

Dzięki wielkie za pozytywny odbiór.

Bardzo ładny. Napisy eksploatacyjne zostawiłeś kittyhawkowe? Można się pośmiać przy niektórych

To fakt, ale to taki maluch że trudno w ogóle dostrzec co tam jest napisane. A nie wiem czy jest jakaś alternatywa dla kalkomanii zestawowych.

Bardzo ładny. Napisy eksploatacyjne zostawiłeś kittyhawkowe? Można się pośmiać przy niektórych

To fakt, ale to taki maluch że trudno w ogóle dostrzec co tam jest napisane. A nie wiem czy jest jakaś alternatywa dla kalkomanii zestawowych.

Tak, Pepsi Adam zrobił. Będzie też - mam nadzieję wkrótce żywiczny GPS i dźwig z bilmodel.

Świetna robota, bardzo mi się podoba. Nie wiem co Ci nie wyszło bo podejrzewam, że żaden zwykły oglądacz nie będący specjalistą od tego typu maszyn nic nie zauważy. Ja tam widzę precyzyjnie wykonany model w atrakcyjnym malowaniu który oko cieszy i tak chyba ma być? Jeszcze raz gratulacje