jureczek Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Witam Tak jak w tytule .Biore sie za Su-22 w skali 1:48 .Moje dotychczasowe ulepki w 1:72 wedruja na wyzsza polke Dlugo przegladalem zawartosc pudla ,bojac sie zaczac ,aby nie spaprac,ale jak to mowia -"raz kozie smierc" Praca bedzie robiona z pudla ,malowanie prawdopodobnie Ukrainskie Zawartosc pudla przeogromna ,nie to co 72. Dziewiec duzych wyprasek ,mala blaszka , oszlkenie i kalki Pozwole sobie zanudzic Was zawartoscia pdelka Kontrowersyjna owiewka .Duzo o niej w opisach modelu Malowanie, prawdopodobnie wybiore tego Ukrainca z 50 To powolutku do pracy ,a Wy trzymajcie kciuki ,i jak by co to solidnie opie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Bedziem patrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Powodzenia, choć stosunkowo trudny model sobie wybrałeś, zważywszy na to jak KH pociął kadłub. Z tego co słyszałem, to w przypadku tego zestawu warto zignorować instrukcję i skleić najpierw jedną, a potem drugą połówkę kadłuba i dopiero to razem zmontować w całość, bo inaczej (jeśli będziesz sklejać poszczególne odcinki kadłuba) może wyjść pofalowany rurociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Także chętnie popatrzę tym bardziej że też będę w najbiższym czasie brał tem model na warsztat. Rozmawiałem z colega z Włoch który ma go już za sobą i twierdzi że nie jest prosty w złożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Proszę o Polskie malowanie może w pierwszym malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Fajnie że znowu działasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Jedna uwaga: wrzucaj zdjęcia w mniejszej rozdzielczości niż 4000x1410, bo wejście w ten wątek powoduje że się czeka kilkadziesiąt sekund zanim można cokolwiek przeczytać (zdjęcia muszą się wgrać). Skutecznie to zniechęca do wchodzenia do Twojego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Słuszna uwaga. Koniecznie też dowiedz się, czy w Niemczech jest dostępny biały brystol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Biały? BIAŁY???!!! U nich to byłby rasizm gdyby spytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomick Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Cześć Też chętnie popatrzę, bo po Nowym Roku wróciłem do "żywych" i przymierzam się do Su-22. Waham się właśnie między KH i HB. Ten ostatni nęci prostszą budową, co akurat mi pasuje. KH za to ma lepsze detale. No i ten ogromny zestaw uzbrojenia Też bym spróbował składać go połówkami, o ile później da się je złożyć sensownie w całość ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Dziękuje za trafne uwagi i zainteresowanie Jak zmiejszyc zdjęcia ? Wstawiam przez Imgura ,po przycięciu przez aplikacje zainstalowana na kompie windos-10 Prawdopodobnie tak jak podpowiadacie będę sklejał całość polówek ,a później cale polówki razem- mam nadzieje ze "banan " nie wyjdzie Wypraski są zarąbiste ,masa nitów,otworów inspekcyjnych -nie wiem czy zgodnych z planami ? .Po złożeniu na sucho model ma ponad 30 cm. Linie podziału pięknie się pokrywają -nie ma przesunięć.Jako kolki ustalające producent wstawił prostokątne płytki które stabilizują przesuniecie Powalczyłem troszkę z kokpitem .Alez tu duperelek.Nie trzeba nic kombinować . Jest nawet rura z tylu za fotelem - nie wiem do czego służy ,ale widziałem na zdjęciach od dd1968 na naszym wakurondzie Jeszce klej nie wysechl ala musiałem się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 No kabina wygląda bardzo ładnie, detal jak w żywicy. To jaka decyzja z malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Malowanie ,tak jak wspominalem pudelkowe -nie mam polskich kalek Potrenowalem zmnieszanie zdjec Tutaj o spasowaniu A tutaj o wspomnianych bolcach ustalających Skleiłem fotelik Jak na razie jestem pod ogromnym wrażeniem i presja ,aby nie popsuć Zdjęcia pomniejszałem programem Fotosizer . Na podglądzie sa duże .Ciekawe jak wyśle czy będą mniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Widzisz jak fajnie robić dobre zestawy? Szkoda życia na złe modele. A małe zdjęcia możesz przecież robić od razu telefonem, choć pomniejszanie w programie graficznym daje lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Solo nie mam telefonu Naprawdę W sprawie fotek poprosiłem Administracje o ich zmniejszenie . Za co bardzo serdecznie dziękuje Sklejać dobry zestaw to bajka. nie mowie tu o robieniu modelu. Skleić i mieć satysfakcje ,ze jest fajnie , to super sprawa. Marzyło mi się zawsze skleić samolot i aby miał pełno nitów ,elementów podziału blach itp. Dłubałem i ryłem i nitowałem 1:72 z zapałem , jednak bardzo kiepsko mi to wychodziło Teraz powoli ,dokładnie i czysto wszystko skleić i powinno być OK Jak mi dziś czas pozwoli pobawię sie fotelikiem . Po sklejeniu wygląda jak prawdziwy . Teraz ładnie go pomalować i odpowiednio ucacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Solo nie mam telefonu Naprawdę Pomyłka, miało być "aparatu". Aparat pewnie masz, skoro robisz zdjęcia. W aparacie, w ustawieniach, na pewno masz możliwość wyboru rozmiaru zdjęć, jakie on robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Kalki ew moge Ci odstąpić bo zostanie mi coś napewno. Powinieneś zaopatrzec się w zywiczna duszę do tego modelu, bo zestawowa to porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2018 Jureczku, a w jakim programie po zrobieniu, obrabiasz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Malujesz strzałeczki na zdjęciach, a nie potrafisz zmienić ich rozdzielczości? Coś ściemniasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Przepraszam za kłopoty ze zdjęciami Jawkers dziekuje za zmniejszenie fotek .Korzystam z programu w komputerze ,chyba aplikacja zdjęciowa Microsoftu . Obecnie zainstalowałem Fotosizer .Łatwy jak dla mnie. Robi kopie orginalow i zmniejsza zdjęcia .Tylko teraz mam problem - czy jak usunę z mojego folderu zdjęcia orginalu to nie znikną kopie ?.Czy mogę usunąć kopie aby nie zaśmiecać miejsca na kompie to czy nie znikną z forum ? Kip_a_man dziękuje za wskazówki Nie ściemniam jestem z kompem jeszcze gorszy niż klejeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 … Obecnie zainstalowałem Fotosizer.Use gimp Luke.… czy jak usunę z mojego folderu zdjęcia orginalu to nie znikną kopie?Czy jak zrobię xero i zniszczę oryginał to xero też ulegnie samozniszczeniu?…Czy mogę usunąć kopie aby nie zaśmiecać miejsca na kompie to czy nie znikną z forum?Zdjęcia wyświetlane na forum leżą na komputerach należących do firmy imgur. Jeśli usuniesz ze swojego komputera to imgur leżących tam kopii automagicznie nie skasuje.Kip_a_man dziękuje za wskazówki…Dlatego lubię' date=' jak to napisał kolega jawkers „kombinować”, ponieważ mogę dać zmniejszone zdjęcie, które po kliknięciu daje nowe okno z oryginałem. Tutaj przykład. A tu kod:[url=http://i.imgur.com/JwDK40I.jpg][img=http://i.imgur.com/JwDK40Im.jpg][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Troszkę podłubałem Na zdjęciach widać niedoróbki i drążek wstawiłem odwrotnie . Musze to jeszcze dopieścić i będę zadowolony składa się idealnie ,muszę jednak poprawić technikę malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Jest całkiem przyzwoicie, choć podłogę lepiej było machnąć aerografem. Ale jak to pozamykasz to i tak dużo nie będzie pewnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Drążek moim zdaniem jest wstawiony poprawnie. Kokpit cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi