wielkamucha Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Oj, kuź… , to już za wysokie loty dla mnie! Ta sieć tramwajowa na górnym i rufowym pokładzie wygląda very nice, jak to mówią imperialiści . Reszta "biżuterii" z resztą też Muchom się podoba bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 super robota nawet zwis niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 A zwis jak wiadomo ważna rzecz... Ekstra wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 Ten wyciENty listek to mi do złudzenia pewnOM czENść ciała służONcOM do siedzenia przypomina, na szczęście blast bagi wyszły lepiej niż brzmi nazwa rzeczonej czENści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 2 Lipca 2018 Autor Share Napisano 2 Lipca 2018 No to już nie mam szans tam na górze.. Skoro "d..py" z pustej strony Pisma wyciąłem . A przecież, wiadomo.. Nie będziesz wycinał blastbagów z kart Pisma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 NA STOS HERETYKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZEFOWI tam na górze blastbagi powinny sie podobać, może odpuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Lipca 2018 Autor Share Napisano 11 Lipca 2018 W ramach przygotowań do porządnego styrania kadłuba poniżej linii wodnej poszukuje zdjęć wydokowanych okrętów, najlepiej z epoki. Jeśli ktoś coś ma fajnego to niech śmiało wrzuca.. myślę, że się przydadzą. Znalazłem coś takiego np: Co prawda to wrak ale poglądowo cenny obraz: Trochę zaszalałem, nabyłem TEN jedyny lakier do włosów (dzięki Gała). Zrobiłem próby i jestem zadowolony. Mianowicie - prysnąłem na PETa beżowo-szarą bazę. Po wyschnięciu na to lakier i hull red. Wychodzi fajny chipping. Chodzi mi o taki efekt, głównie na dziobie: Jak wyjdzie na modelu, zobaczymy. Wrzucę zdjęcia niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Lipca 2018 Share Napisano 11 Lipca 2018 Gans, ostronie z tymi fotkami, na pierwszym masz wiécej rdzy niż właściwych osadów, a pozostałe dwa pokazują już oczyszczone kadłuby z zaprawkami.... wpisz sobie w gogla antifouling paint, hull cleaning drydock i temu podobne wariacje, znajdziesz fajniejsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Lipca 2018 Autor Share Napisano 11 Lipca 2018 Gans, ostronie z tymi fotkami, na pierwszym masz wiécej rdzy niż właściwych osadów, a pozostałe dwa pokazują już oczyszczone kadłuby z zaprawkami.... wpisz sobie w gogla antifouling paint, hull cleaning drydock i temu podobne wariacje, znajdziesz fajniejsze fotki Ok, widzę o co Ci chodzi.. Foty od wczoraj zbieram. Generalnie chodzi mi o to, że na większości zdjęć widzę odpryski i wytarcia farby i dopiero na tym osady. I taką chce przyjąć kolejność, aby pod osadami był taki lekki chipping w niektórych miejscach. Jest to co prawda trochę eksperyment w moim wydaniu.. zobaczymy. Tutaj widać co jest pod osadami (w tym przypadku musiało to być niezłe bAJORo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Lipca 2018 Share Napisano 11 Lipca 2018 Fajne te fartuchy na działa, ale trzeba uważać z waszowaniem. Białe formy i tak dobrze podkreślają kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Lipca 2018 Autor Share Napisano 11 Lipca 2018 Dzięki spiton. Też mnie trochę razi ten łosz. Zbyt brązowy na zdjeciach. Przygasi się. Na lepszych zdjeciach w dobrym świetle wyjdą miejsca do korekty. Poki co zaczynam zabawę w projekt "Styrana japonka 1944". O ile góra będzie względnie czysta to kadłub ma mieć znamiona wieloletniej służby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Lipca 2018 Share Napisano 11 Lipca 2018 Tego łosza na blastbagach możesz zrobić w szarościach, albo szarobrązowy. Sam biały też nie powinien być idealnie biały. To tak samo jak z czarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lipca 2018 Autor Share Napisano 16 Lipca 2018 Łosza na worach poprawię na bardziej szaro-biały aniżeli brOnzowy. Eksperyment pt przetarcia farby poniżej linii wodnej trwa w najlepsze. Na dziobie z lekka zaszalałem.. Sam nie wiem czy mi się podoba Teraz pójdą rdzawe przebicia na przetarciach, potem osad (czyli tzw kamień czajnikowy) oraz scum line a na końcu wierzchnie zacieki. Co z tego wyjdzie, nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Wygląda spoko technicznie, jest tylko jedno ale... podkład który stosuje sie na łajbach jest czerwony (red oxide primer)...... Gdybyś użył troche bardziej cielisto-piaskowego koloru, to to właśnie mogłoby robic za kamień czajnikowy, po dłuzszym casie od ostatniego skrobania, mozna by to w sumie załatwic filterm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lipca 2018 Autor Share Napisano 16 Lipca 2018 Wygląda spoko technicznie, jest tylko jedno ale... podkład który stosuje sie na łajbach jest czerwony (red oxide primer)...... . A to nie jest tak, że ten Hull Red odpowiada podkładowi o którym piszesz?? Bo mi chodzi o głębokie przetarcia "czerwonego" do tej jasnej warstwy (to już chyba jest blacha?) Po umyciu te kadłuby tak wyglądają.. I teraz chce tam przyrdzewić w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 generalnie przetarcia wyglądają fajnie. Widać, że farba porządna, nie odpada dużymi płatami ! Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 18 Lipca 2018 Autor Share Napisano 18 Lipca 2018 Pierwsze zabawy z rdzą. Tu przebicia w miejscach przetartej farby. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Wygląda niezle. Koniecznie zastosuj kilka ciemniejszych odcieni rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 25 Lipca 2018 Autor Share Napisano 25 Lipca 2018 Proces rdzewienia ciąg dalszy. Ciemniejszych odcieni jest juz wiecej. Chipping mam nadzieje nadal widoczny pod tą warstwą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 U mnie z kolei nuda. Kadłub rdzewieje dalej... A to wyjątkowo mało fascynujący proces jak wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Bardzo ładnie, z niecierpliwością czekam na całość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Rdza jak prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Ciekawa koncepcja, nie powiem, a co tam jeszcze docelowo będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 31 Lipca 2018 Autor Share Napisano 31 Lipca 2018 Tak jak pisałem. Na to osady, scum line i jakieś zacieki. Wyjdzie totalny miszmasz, ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Ciekawie to wygląda. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi