krzychu83 Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Witam UAZ 452, Wojsko Polskie, przełom lat 80/90tych Model firmy Bilek, skala 1/35 Dość ciężki momentami, średnie spasowanie, detal też. Na plus blachy Eduarda w zestawie. kalki ToroModel, podstawka to ramka na zdjęcia, płyty Eureka, mata Polak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Fajowski i smaczny pokrak :- ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Piękny. Widziałem na FB również. Świetna praca kolorami. Zasługuje na stronę główną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Model zacny! Podoba mi się! Mała uwaga: jak na pojazd LWP, jest za mocno poobijany i zardzewiały. Za tak porysowane zderzaki i rdzę na pojeździe, kierowca dostał by "dychę w zawiasach na trzy miechy". Pojazdy mogły mieć zakatowane silniki, ale wyglądały nieźle. Były malowane, ropowane, myte, pastowane, szorowane itp. Te obicia i rdza nie pasują... Pooglądaj zdjęcia z epoki. Byłem w wojsku w drugiej połowie osiemdziesiątych lat. JW3832 i JW2962. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Dziękuję ;) Marioba, wierz mi, starałem się jak mogłem aby nie syfić za bardzo ale przy zderzakach nie mogłem się powstrzymać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Obicia rzeczywiście nadmierne, kierowca by się napompował ostro. Za to reflektory wyszły super - jak robiłeś? Jako wieczny poszukiwacz "LWP olive green" mam pytanie o farbę użytą jako zasadniczy kolor (producent i numer) - na fotkach wygląda na dobrze trafioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 No gdyby chcieć go zrobić ja w LWP, to byłby zwyczajnie nudny, bo wyglądałby jak z parku maszyn, miejscowe podmalówki ale czysty, wyropowany, i opony też powinien mieć wypastowane ...ale przecież wiadomo, że nie o to chodzi, bo model powinien być plastyczny...choć co kto lubi. Podoba się, ma klimat, choć widać, że zestaw siermiężny trochę, zwłaszcza po tylnich drzwiach to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Jak dla mnie kolor trafiony , oprócz tego co napisali przedmówcy, jedyne do czego można się przyczepić to zestawowe,pancerne uchwyty lusterek , które dodatkowo nie są skierowane w stronę kierowcy. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Obicia rzeczywiście nadmierne, kierowca by się napompował ostro. Za to reflektory wyszły super - jak robiłeś?Jako wieczny poszukiwacz "LWP olive green" mam pytanie o farbę użytą jako zasadniczy kolor (producent i numer) - na fotkach wygląda na dobrze trafioną. Reflektory i reszta świateł - wew i od tyłu humbrol 56 aluminium a na zew red i orange transparentne od Humbrola Kolor nadwozia - Humbrol 159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Początek lat 80-tych, na poligonie widziałem NRD-owski egzemplarz. Codziennie przywoził i zabierał kilku ludzi a był tak zabłocony i zaniedbany że ten wygląda BARDZO przyzwoicie. Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam. Życzę kolejnych tak udanych prac. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Marioba, wierz mi, starałem się jak mogłem aby nie syfić za bardzo ale przy zderzakach nie mogłem się powstrzymać Ależ wszystko jest OK! Model jest bardzo fajny i straszliwie mi się podoba! A mój poprzedni wpis to taka mała tęsknota za czasami które nie chciałbym aby wróciły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Bardzo udany. Można powiedzieć, choć nie lubię tego słowa, klimatyczny. Podoba mi się. Gratuluję fotki Admina. BRAWO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Piękny, gratuluję fotki Admina. Moim zdaniem dużo ciekawszy pojazd niż przereklamowane VW serii T . Jeśli to nie jest problem, to przydałoby się przejechać czarnym matem po uszczelkach bocznych i tylnych okien, chociaż po krawędziach. Wyszczupliłoby to je trochę . Posiadasz jakiekolwiek zdjęcia z budowy- wnętrza, ramy, cokolwiek? Byłbym nimi bardzo zainteresowany. Jeśli tak, ale nie chcesz zaśmiecać wątku, proszę o kontakt PW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Świetnie wygląda, gratulacje modelu i fotki na głównej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Gratuluję fotki admina na stronie głównej. Zasłużona. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi