Mikolaj75 Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Troszeczkę trzeba umęczyć szoferkę, mam nadzieję, że jest to jakoś akceptowalne: I taki eksperyment na szybko z najnowszego wydanie FtF: Pozdro :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Robią się ostatnie gadżety, finalny montaż tuż tuż: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Śmielej z tą szoferką, plama po paliwie przy korku większa, przejedź ołówkiem płytę ryflowaną. Zacieków też byśmógł trochę dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Dzięki Andrzej, akurat mocno muszę przemyśleć, czy uwzględnić Twoje sugestie w tym konkretnym wypadku - bo oczywiście teoretycznie można to zrobić, a na Twoich wskazówkach zawsze dobrze się wychodzi. Ale jednak to nie jest maszyna wojskowa, ani nawet budowlana, a sam wiesz, jak ten mój oryginał wygląda. Już teraz buda jest intensywniej brudna niż znane mi fotki oryginału, ale kompromis pozwalający na ucieczkę od "efektu resoraka" jest tu niezbędny. Pokombinuję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Nie musisz się trzymać niewolniczo zdjęcia (no chyba, że chcesz), takie pojazdy też pewnie potrafiły być nieźle styrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Diamond skończony - galeria - UWAGA - w Cywilach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Lipca 2021 Autor Share Napisano 31 Lipca 2021 Czołgutek dostał podstawę kamuflażu. Na takim małym karalku 4 kolory to jednak trudna gimnastyka. Niektóre plamy malowalem na kilka sesji. No ale w końcu baza jest: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Szanowni, gdzie w LT vz.38 (Pz 38 (t) A) znajduje się wlew paliwa? Powoli go kończę, chciałbym jakąś plamkę zrobić i nie wiem gdzie... Na usprawiedliwienie dodam, że w samolotach też czasem nie wiem.... Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Sierpnia 2021 Share Napisano 29 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Mikolaj75 napisał: Szanowni, gdzie w LT vz.38 (Pz 38 (t) A) znajduje się wlew paliwa? Nie zgłębiałem jeszcze jego konstrukcji (model jeszcze w pudle) ale z tego co kojarzę, to wlewy paliwa znajdują się wewnątrz, pod bocznymi, uchylnymi klapami płyty nadsilnikowej. Nie poszalejesz zatem z plamami. Jeśli się mylę, mądrzejsi w temacie mnie poprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Dzięki Rafał, to istotna informacja Tymczasem poszczególne elementy się brudzą i eksploatują. Koniec powoli widać: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Bardzo fajnie to wychodzi. Kalki to jakiś gotowiec czy zamawiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 To co robisz z malowaniem tej skody to jest coś niewiarygodnego . Gratuluję umiejętności!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Dzięki serdecznie, djack - ja te kalki miałem normalnie na arkuszu w pudełku - przypuszczam, że FtF w przyszłości wyda LT-38 i już te kalki tak są zbiorczo wydrukowane. Poza tym robi je (i inne ciekawe do rodziny PZ 38) Ropos. Fleczer - no właśnie - jak to jest z nazwą? Czasem piszą Skoda, czasem Praga, a czasem tylko LT-38 albo LT vz. 38... Trudno się połapać. Ktoś wie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 (edytowane) Dzięki za informację. Zaglądałem do pudełka po kupieniu, ale nie oglądałem kalek. Wyszedłem z założenia, że skoro jest tylko schemat do niemieckiego wozu, to nie przypuszczałem, że będą jakieś kalki ekstra. A tu proszę taka siurpryza. Co do nazwy to moim zdaniem nazwa Praga jest nieprawidłowa, bo z Pragi to tam był tylko silnik, ze Skody armata, a głównym wytwórcą były chyba jednak ČKD (czyli praskie zakłady Českomoravská Kolben Daněk). Edytowane 1 Września 2021 przez djack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Mikołaj, jesteś geniuszem Modelarskim. Nie mam nic więcej do powiedzenie. Moge jeszcze zakląć, ale wtedy będe miał problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 W ramach konkursu transportowego na pwm buduję sobie Scammella R100. Generalnie pudełkowiec będzie z podmienionymi kółkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Garażowy tuning scammellowego Gardnera: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 2 godziny temu, Mikolaj75 napisał: Garażowy tuning scammellowego Gardnera: Całkiem sporo tych elementów producent pominął. Piękna, czysta robota, jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 Dzięki. W sprawie silnika kilka dalszych kroków, w tym - zgodnie z moimi korzeniami - śmigło 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Co ten silnik taki bez plam oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 Godzinę temu, patrykd napisał: Co ten silnik taki bez plam oleju? No nie ma. Poanalizuję jeszcze zdjęcia, na razie wychodzi mi, że planowany egzemplarz był zadbany. Silnik póki co nie jest zamontowany, wciąż można działać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Wykonałem od podstaw drzwiczki, żeby chociaż coś otworzyć. Szoferka i przedział transportowy zmalowane i zmontowane. Teraz finalne sklejanie całej budy: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Pięknie pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 Widać nawyki i umiejętności ze skali 1:72.... Zazdro 1500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi