spiton Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 (edytowane) Leżał taki biedak w pudle, rozbabrany...szkoda mi się zrobiła, tego modelu, więc go na szybko skończyłem. Edytowane 11 Maja 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1971 Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Cześć kolego model bardzo dobrze się prezentuje, podobają mi się ślady eksploatacji -sam temat również ciekawy.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Drugie zdjęcie rewelacja. Trochę brakuje jakiejś "infrastruktury" w tle i mogłoby aspirować do prawie prawdziwego Jedynie klapki chłodzące trochę budzą wątpliwość co do kąta pod jakim są otwarte. Na oko za bardzo, przez co wyglądają jakby dodatkowo sprawiały funkcję hamulców aerodynamicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Klapki otworzyłem na bogato ,-)) Maja dorobione popychacze, tak, że nie da się ich poprawić, ale na ziemi, silnik, musi się wietrzyć !!! Smigiełko, jest zrobione fajnie, leciutko się kręci, tak, że postaram się jeszcze zrobić jakies zdjęcie z ręcacym smigiełkiem, co jednak jest o tyle trudne , że potrzebuje asystenta. Sam nie dam rady. braknie mi jednej głowy do dmuchania. No chyba, że będzie wiaterek. Wczoraj nie było wiaterka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Fajny model fajnego samolotu i świetne zdjęcia. Rzeczywiście, te skrzela może trochę za bardzo, ale co tam. Podoba sie jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Zdjęcia trochę demonizują kąt otwarcia żaluzji. Poszedłem zobaczyć, i to jest około 55 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Klapki otworzyłem na bogato ,-)) Maja dorobione popychacze, tak, że nie da się ich poprawić, ale na ziemi, silnik, musi się wietrzyć !!! Smigiełko, jest zrobione fajnie, leciutko się kręci, tak, że postaram się jeszcze zrobić jakies zdjęcie z ręcacym smigiełkiem, co jednak jest o tyle trudne , że potrzebuje asystenta. Sam nie dam rady. braknie mi jednej głowy do dmuchania. No chyba, że będzie wiaterek. Wczoraj nie było wiaterka... Nie masz w domu suszarki do włosów? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Rewelacja, cz.-białe zdjęcia mnie powaliły, szczególnie 6. te od góry. Przez chwilę nie wiedziałem czy to model czy oryginał. Szczere gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Model bardzo ładnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Wiesz co, mógłbyś niektóre cz-b zdjęcia przedstawić jako zdjęcia samolotu, na którym się wzorowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Fajna rzecz. "Tyż chcę być sztukasem, jak dorosnę" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Maja 2018 Autor Share Napisano 12 Maja 2018 Fajna rzecz. "Tyż chcę być sztukasem, jak dorosnę" ;) Grace to bardzo porządny samolot. Prędkość 570 mk//, zasięg 3000 km, i to bez dodatkowych zbiorników. Komora bombowa (mniejsze opory) Słowem Sztukas mógłby mu buty czyścić ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Model i prezentacja 5+. Brawo, wspaniałe wykonanie, zwłaszcza w tej skali. Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Pod kątem wykonania model bardzo mi się podoba - fajna maszyna, ładnie sklejona, mocno utytłana wojennym losem. Ma swój urok. Co do zgodności z historią, to nie wiem, czy Grace były aż tak wyeksploatowane. Weszły do linii pod koniec wojny, zbytnio się nie nalatały. Są zdjęcia pokazujące stopień zużycia, ale nie aż taki. Co do aotake, wydaje mi się, że Japończycy wtedy używali interior green we wnękach podwozia i komory bombowej (albo wcale nie malowali), ale nie dam sobie czegokolwiek uciąć, że tak było na 100%. Generalnie, fajne wykonanie samolotu, który sam w sobie ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Maja 2018 Autor Share Napisano 13 Maja 2018 Pod kątem wykonania model bardzo mi się podoba - fajna maszyna, ładnie sklejona, mocno utytłana wojennym losem. Ma swój urok. Co do zgodności z historią, to nie wiem, czy Grace były aż tak wyeksploatowane. Weszły do linii pod koniec wojny, zbytnio się nie nalatały. Są zdjęcia pokazujące stopień zużycia, ale nie aż taki. Co do aotake, wydaje mi się, że Japończycy wtedy używali interior green we wnękach podwozia i komory bombowej (albo wcale nie malowali), ale nie dam sobie czegokolwiek uciąć, że tak było na 100%. Generalnie, fajne wykonanie samolotu, który sam w sobie ładnie wygląda. Masz chyba racje. 1. Kolorki i detale wnętrza wziąłem z jakiegoś modelu w większej skali, był niezły to sobie pomyślałem, że może Autor wiedział co robi. Odpryski z kolei z kadłuba jakiegoś rozmontowanego egzemplarza muzealnego, itp. Słowem raczej improwizacja niż rzetelna wiedza, której po prostu nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Pierwszorzędna technika zużycia powierzchni Model kojarzy się z prawdziwym samolotem , nie wygląda absolutnie jak "plastik fantastik" . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Chyba najlepszy Twój model, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Świetny, szczególnie mi się podoba to zdjęcie jakby był na pasie startowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi