Szydercza Gała Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 BendOM jeszcze z Ciebie ludzie........................................................ się śmiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 6 stron wątku, a tu jeszcze kadłub nie gotowy! A tak naprawdę to dobrze, że tak to wygląda - mam się od kogo uczyć! BTW: Wciąż nie mogę kupić na eBayu tego pokładu. Jest jeszcze dostępny pokład Huntera. Macie jakieś zdanie co do jego jakości? Edit: Sprawa rozwiązana - kupiłem od niejakiego 'globaltoy'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Mam jeden poklad Huntera do tego cholernego tfuuu Titanica. Osobiście uważam że jest słabo wykonany i szkoda pieniędzy. Próbowałeś na jakiejś innej aukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Elegancko Voyteque, czekamy na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 6 stron wątku, a tu jeszcze kadłub nie gotowy! Gały i tak nie przebije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 6 stron wątku, a tu jeszcze kadłub nie gotowy! Gały i tak nie przebije. Co prawda, to prawda... Właśnie dotarł do mnie mój księciunio! Ale to maleństwo jest. To będzie mój pierwszy okręt w skali 1:700, będzie zabawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Voyteque dawaj od razu warsztat No jest maleństwo i pewnie jak sam widzisz, szczegóły i ilość części bije na głowę niejedną 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Ja mam rozgrzebanego U-Boata... ale równoległe relacje tego samego modelu? Brzmi kusząco! Tym bardziej, że mojego księciunia chcę zrobić pływającego na dioramie Przyznaj, chcesz żeby karcąca ręka Gały rozeszła się na dwa tyłki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Tym bardziej, że mojego księciunia chcę zrobić pływającego na dioramie No i o to chodzi Tak jak ja Przyznaj, chcesz żeby karcąca ręka Gały rozeszła się na dwa tyłki! Róbmy wszyscy Prince of Wales, to może Gała nie wychwyci wszystkich niedociągnięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Choroba Tywysog Cymru zaczyna niebezpiecznie panoszyć się po forumie. Strzeżmy się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Choroba Tywysog Cymru zaczyna niebezpiecznie panoszyć się po forumie.Strzeżmy się!!! Hehe No dobra, co by nie było, że same off topy to zabrałem się za poprawki. Zjechałem to niedociągnięcie o którym mówił Gała. No i w sumie postanowiłem trochę poprawić dno. Oczywiście Książę będzie w wodzie, więc zrobienie tego było kompletnie bez sensu, jednak wychodzę z bardzo prostego założenia. Jeśli ma się na czym szkolić, to trzeba to wykorzystać Nigdy nie robiłem czegoś takiego, więc wyszło jak wyszło, ale jakby nie było, są to kolejne punkty do skilla Pozostało malowanie podkładem. Jeśli chodzi o wykonanie, to wzorowałem się mniej więcej na fotce którą wstawił Hans. Przy śrubach się nie spuszczałem nad wykonaniem poszycia, gdyż byłoby to trudne ze względu na zamontowane wały, a i tak nie będzie tego widać A więc wszystko zamaskowałem taśmą, następnie pokryłem szpachlą i zeszlifowałem nadmiar by był na równi z taśmą. Odkleiłem taśmę, przejechałem jeszcze papierem 1000 i tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 „Przy śrubach się nie” co robiłeś? ;). Jak pragnę, chłopaki zwracajcie uwagę na to co piszecie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Nie spuszczałem się, czyli nie przyłożyłem się do wykonania tego zbyt dokadnie. No chyba że komuś przeszło przez myśl coś innego jeśli tak to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Bo mnie się Panie Sierżancie... No dobra, jeszcze nie kapuję do końca tego slangu modelarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Hmmm czegoś nie rozumiem. Czemu po naklejeniu pasków taśmy nie psiknąłeś tego podkladem, tylko "wysmarowałeś" szpachlą? Po pomalowaniu podkładem miałbyś równe paski imitujące poszycie bez szlifowania. Dziwna metoda, trochę pod górę. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Piotras nie mówię, że nie jest to prostsza metoda i może nawet skuteczniejsza, nie wiem. Zrobiłem to szpachlą ponieważ wydawało mi się, że wtedy pasy będą bardziej widoczne i nie będzie za dużej roznicy pomiędzy tymi, a tymi już istniejącymi. Obawiałem się też tego, że jak psikne podkładem, to po tych wszystkich warstwach i zabiegach mogą one być mało widoczne. Tak jak mówię może się mylę, i farba podkładów daje taka grubość, że moje obawy są bezpodstawne. Oczywiście metodę z podkładem też przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Ha, naiwniacy, przed mojOM gałOM i naganem Pułkownika Mitrofanowa, nic się nie schowa Lepiej było natrysnąć z puchy, od razu masz równomierną warstwę. Widziałeś żeby w żabie coś zniknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Zgadza się Gała , nic nie zniknęło i pewnie masz rację Prawda jest taka, że tak na prawdę dopiero znaczynam się wdrażać w cały ten modelarski świat i dlatego ciągle eksperymentuje. I właśnie dlatego też ciągle liczę na wasze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Kamo zrobione, pierwsze próby zrobienia odprysków także podjęte. Jeśli chodzi o kolory to liczę na wasza pomoc i zdanie. Z tego co widziałem w necie, to jest jeden wielki rozpierdziel, generalnie panuje dowolność. Początkowo wymieszałem kolory zgodnie z instrukcja Flyhawka, ale wyszły bardzo intensywne i postanowiłem je trochę, a nawet trochę bardziej niż trochę rozjaśnić. Jakoś mi sie wydaje, że nadal są za bardzo intensywne i tutaj już liczę na wasze zdanie. Ja chyba bym je trochę przygasił. Oczywiście po wszystkich zabiegach i tak wyjdą mniej intensywne, ale i tak chyba są za żywe ? Pokład zamontowany tylko do fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Chudy, masz tempo zabójcze! Jak do krucy bomby w parę godzin położyłeś tyle kolorów? Coś czuje, że zaraz po łapach dostaniesz kolbą nagana. Z tym kamuflażem to słusznie kombinujesz, trzeba tą kolorowankę ostro przygasić żeby nie wyszła zabawka. To co widać na zdjęciach - bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Niezłe to, to! Jak robiłeś obtarcia? Lakier, czy pilnik? Galerie: HMS Dreadnought 1:350, M4A3E8 Sherman "Easy Eight" 1:35, USS Missouri 1:200 Warsztat: U.S. SP155mm M40 "Big Shot" 1:35, U-Boat U-552 1:48 Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Muszę je przygasic i to nawet bardzo i tutaj liczę na porady. Psiknąć to może szarym wszystko, czy może jasno szary wash na całość, lakier, później iem i wash w szczeliny itp? No fakt tępo mam, a to dlatego, że maluję jednym kolorem, 5 min czekam, maskowanie, kolejny kolor, 5min, maskowanie itp Czy to farby tamki, czy vallejo nic nie odchodzi z taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Lepiej mieć intensywne barwy.Zgasisz to wszystkimi siuwaksami i lakierem,a jak będzie zbyt oczojebnie jeszcze to poprawisz z lewej mańki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Jeśli chodzi o konkretne kroki,co,kiedy,czy i jak, to obserwuj i podejmuj reakcje w zależności od rozwoju sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Chudy, gapie się na tą prawą burtę.. Tam jest wszystko ok z kolorami? Prawie w ogóle nie ma 507C? (jasny szary). Nie przestudiowałem jeszcze tego wzoru dokładnie, ale chłopaki z reguły robią tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi