M.A.V. Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 ambitnie dodatkowe +20 do szacunu że nie wybrałeś smarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 37 minut temu, M.A.V. napisał: ambitnie dodatkowe +20 do szacunu że nie wybrałeś smarka Hehe, na smarka pewnie przyjdzie czas, ale na razie nie mam na niego pomysłu, a w zasadzie na dioramie z nim w roli głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 1 godzinę temu, chudyhunter napisał: Hehe, na smarka pewnie przyjdzie czas, ale na razie nie mam na niego pomysłu, a w zasadzie na dioramie z nim w roli głównej A to akurat jest proste - albo jak płynie albo jak tonie. No może jeszcze jak jest zdewastowany. Za dużego wyboru to tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 A ja mam dla Ciebie inny pomysł na hipotetycznego smarka. Myśle, że w miarę oryginalny. Skoro jesteś z trójmiasta to temat nie do końca Ci obcy.. Jeśli kręcą Cię dioramy to zbuduj go "w trakcie budowy" w Hamburgu. Trzeba by pewnie poszperać w zdjęciach z budowy i ogólnie poszerzyć wiedzę z etapów budowy pancernika. Ale zawsze to ciekawsze niż kolejny smark z maja 1941.. Było by też pole do popisu malarskiego - rozumiesz, czysto ale realnie, trochę etapów pośrednich, więcej farby podkładowej (red primera, czy coś.. ), trochę surowej blachy gdzieniegdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 Bazylms zawsze jest jakaś koncepcja inna od innych I to jest Hans bardzo dobra koncepcja W końcu byłoby coś innego niż tylko zwykły smark w biało-czarne pasy. Na szybko rzuciłem okiem na pierwszą fotkę jaką znalazłem i powiem Ci to jest wyzwanie. Graf w szczecinie to pikuś. Weź ogarnij ten burdel na pokładzie Olinowanie niemalże jak w jakimś żaglowcu oczywiście wezmę ten pomysł pod uwagę, jak tylko uporam się z tym, co na razie mam na warsztacie. Oczywiście jedynym słusznym smarkiem byłby Flyhawk, chociaż przy takiej jakości wykonania, trochę szkoda nie zrobić go w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 A tak w ogóle co do smarka (1/350), to swój mały epizod z nim już miałem. Warsztat zacząłem jakieś 9 lat temu i niestety go nie ukończyłem. Na tamtą chwilę trochę mnie to przerosło, za małe doświadczenie i umiejętności. Wydawało mi sie, że zrobić dobry rak to żaden problem, teraz już wiem, że zrobić dobry wrak to tak w zasadzie sztuka. Może kiedyś się za niego zabiorę, ale na chwilę obecną wydaje mi się, że jeszcze dużo muszę się nauczyć, więc póki co w takim przebywa w piwnicznych ciemnościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Jeśli szukasz elementów do dioramy to polecam tego producenta. Dodatki , statki , kolej, budynki , samochody, elementy portowe . W skali 1/700 http://evadam.pl/ Edytowane 22 Listopada 2018 przez Kolekcjoner WP Spacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Listopada 2018 Autor Share Napisano 22 Listopada 2018 Dzięki Kolekcjoner WP, z pewnością coś zamówię z tej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 Najważniejsza część projektu właśnie dotarła. Czekam jeszcze na pokład z blachami, który mam nadzieję dojdzie jeszcze w tym miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Wszystko całe? Trochę sponiewierane te pudlo,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 Tak Hans, wszystko całe, nic nie brakuje, więc spoko. Pudło musiało zostać tak sponiewierane przed wysłaniem, bo sama paczka była wręcz w idealnym stanie. Pozostało kupić jakieś pojazdy, załogę Grafa, cywili i nie wiem co tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Dzisiaj odebrałem załogę Grafa i ludność cywilną. W sumie to muszę jeszcze kupić tramwaj, jakieś pojazdy i będzie wszystko Co do drzew i kamienic nie pozostanie mi nic innego, jak własnoręcznie je wykonać. Edytowane 9 Grudnia 2018 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 No ale te plaskate ludki to sOM takie trochę nie teges....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 A jak by nadał im kraglosci np nakładając krople lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 Możnaby spróbować, ja kombinowałem raczej z PVA, tyle że trzeba by pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2018 Kurde, trochę małe te figurki. Może coś podziałam, ale nie obiecuję że os z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 Z racji tego, że to mój ulubiony lotniskowiec przyglądam się bacznie Twoim poczynaniom i kibicuję. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2018 Nie zawsze wszystko idzie tak jak powinno i zamiast pokładu w 700ce otrzymałem za tą samą cenę pokład w 350ce sprawa na szczęście została wyjaśniona i ma zostać wysłany do mnie właściwy pokład. W ramach dalszego gromadzenia rzeczy niezbędnych do wykonania dioramy zakupiłem zestaw pojazdów. Nie miałem wcześniej kontaktu z takimi dodatkami i jestem ciekaw jak one będą w rzeczywistości wyglądały. Pewnie 4 liter nie urwie https://www.ebay.fr/itm/1-700-Opel-Blitz-assorted-set/192187726083 https://www.ebay.fr/itm/Set-de-véhicules-Etat-Major-Wehrmacht-1-700/201921404346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 Pytanie z innej beczki - te drewniane pokłady to są na jednej warstwie sklejki wypalane ( coś jak materiał na kobiałki ) czy to fornir może? Pytam, gdyż chodzi za mną jakieś płwadło a w pracy mam dostęp do lasera, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2018 Czesiek Fuso się właśnie maluje Messer Znawcą drewna nie jestem i nie chciałbym wprowadzić cię w błąd, ale wydaje mi się że jest to fornir obrabiany laserowo. Może ktoś inny jest bardziej oblatany w temacie i będzie chciał odpisać. Jak tak uważam, ale mogę się mylić. Wrzucam zbliżenie pokładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 Takie cienkie sklejki sa z forniru wiec to prawdopodobnie to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Grudnia 2018 Share Napisano 17 Grudnia 2018 Ok, dzięki panowie, w takim razie po nowym roku zaopatrzę się w fornir i zacznę jakieś próby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 Właśnie dotarł do mnie kolejny element układanki. Musze przyznać, że jestem naprawdę zadowolony z jakości wykonania tych pojazdów. Zdaję sobie sprawę z tego że na fotkach słabo to wygląda, bo nawet słabo widać okna w pojazdach, ale na żywo jest naprawdę bardzo dobrze!! Pozostało mi oczekiwać i mieć nadzieję, że za jakiś czas dotrze do mnie obiecany drewniany pokład. Na całe szczęście budowa lotniskowca nie będzie zbyt skomplikowana i będę mógł robić wszystko bez pokładu i dodać go nawet na sam koniec prac. No nic, poczekamy zobaczymy. Planowany termin rozpoczęcie prac: połowa lutego 2019 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 Podczas dzisiejszej wizyty w sklepie modelarskim, całkowicie przypadkiem natknąłem się na zestaw AK Interactive. Przynajmniej mam za wczasu rozwiązany problem doboru kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Też się skłaniam ku temu zestawowi do malowania "Bismarcka"... Także już jestem ciekaw twojej opnii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi