laskonogi Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 nono zajefajnie idzie dawaj wiecej, a co to tam stoi takie niewyraźne przed Grafem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2019 To Heianmaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2019 Taki mały zapas na przyszłość aż mnie nasza myśl, czy by nie zrobić dioramy z Commandosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Okazuje się, że z modelem do sklejania jest jest jak mówił Forrest GUMP z pudełkiem czekoladek - "nigdy nie wiadomo co się trafi", a w tym przypadku nie wiadomo co się "przytrafi" dajesz piękna lekcję konsekwencji. Lotniskowiec schodzi na drugi plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 No schodzi, schodzi, choć nie opisywanym tego w kategoriach pozytywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Wiem że już to mówiłem, chyba w trakcie budowy Fusiaka, ale teraz obiecuję, że to ostatnia moja diorama w dziale okrętowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 25 Sierpnia 2019 Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Narobisz domków to dioramka cały zalew będzie rekonstuowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Września 2019 Autor Share Napisano 2 Września 2019 W dniu 25.08.2019 o 23:13, unicaunica napisał: Narobisz domków to dioramka cały zalew będzie rekonstuowac Spokojnie na razie jeszcze mnie nie porąbało. Na razie Widzę że zrobił się spory ruch w dziale, więc i ja coś wrzucę. Zabrałem się za transportowiec, który będzie stał przed Grafem. Jak już wcześniej wspominałem, model to Heian Maru Hasegawy, który bedzie w malowaniu cywilnym. W związku z tym że Hasegawa nie powala jakością, będzie przy nim trochę dłubaniny. Na razie wykonałem relingi i maszt z drutu o średnicy 1,3 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Września 2019 Autor Share Napisano 2 Września 2019 Wszystko ułożone na luźno do zdjęcia, więc oglądać i nie oddychać Dodatkowo pierwsza próba wody, następnie będzie szlifowanie i papier na powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Ale ten cyc, co ma udawać flagsztok, to weź upitol i wstaw drucik, poza tym cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 Maszt gotowy. Z zestawowego masztu została tylko podstawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Graf zaczyna spoglądać na sąsiada z lekkim dąsem.. Mały gnojek będzie lepiej wymalowany niż ja - myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 41 minut temu, Super_Hans napisał: Graf zaczyna spoglądać na sąsiada z lekkim dąsem.. Mały gnojek będzie lepiej wymalowany niż ja - myśli. Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, ale generalnie masz rację, co nie do końca mnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Z czego robiłeś te odstające wONsy na maszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 7 minut temu, bazylms napisał: Z czego robiłeś te odstające wONsy na maszcie? Szpulce na kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Te cztery pod kątem? Ale jak to szlifowałeś na kształt wykałaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 Aaaaa o tym mówisz. To są igły zeszlifowane pilnikiem do metalu. Wkładasz w szlifierkę i na drewienku szlifujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Metoda sprawdzona. Prosta i szybka. Można zejść do 0,2 mm. Przy dobrej stali może nawet mniej. Żeby nie "biło" i do większej precyzji warto zrobić rowek w drewnie. Rowkiem też można regulować grubość. Warto się uzbroić w strzykawkę z wodą obok. Chyba że ktoś lubi zapach palonego drewna w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 40 minut temu, Super_Hans napisał: Metoda sprawdzona. Prosta i szybka. Można zejść do 0,2 mm. Przy dobrej stali może nawet mniej. Żeby nie "biło" i do większej precyzji warto zrobić rowek w drewnie. Rowkiem też można regulować grubość. Dokładnie! W końcu to Twoja metoda, którą wykorzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Dzięki, niezły patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Maluj maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 Pomalowane. Dojdzie jeszcze trochę cieniowania, marmurki, pryśnięcie elementów kolorem bazowym, wash, oleje, zacieki, zadrapania, lakiery, tak więc jeszcze dużo pracy pozostało do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Będziesz go mocno tyrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Września 2019 Autor Share Napisano 11 Września 2019 7 godzin temu, bazylms napisał: Będziesz go mocno tyrał? Mocno chyba nie. Myślę że tak w granicach dobrego smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2019 Autor Share Napisano 16 Września 2019 Dzisiaj, korzystając z chwili natchnienia udało mi się trochę popracować nad dioramą. W związku z tym że jestem przy kasie, na bogato fotka z piątakiem Chodnik zostanie pomalowany gdy zabiorę się za malowanie całości dioramy, by nie odstawał kolorystycznie od reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi