KRL Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Czas na prezentację MiG'a-25RBT od ICM Fota 1:1 Model do którego podszedłem z wielkim dystansem za sprawą producenta firmy ICM to był mój pierwszy model tej firmy i jak na razie ostatni. Przyznam się jednak że po pierwszym MIG'u-25 w mojej poczekalni pokazały się pozostałe wersje 25'ki Okazało się że model jest bardzo przyjazny i składa się bez problemowo a dla mnie jak zapewne wiecie jest to najważniejsze. Nie przepadam za przeróbkami, dodatkami itd, zupełnie zadowala mnie fakt że model w ogólnym stopniu przypomina oryginał więc waloryzacja to nie mój konik. Jak wiadomo każdy ma swoje oczekiwania itd. Dla mnie sednem modelarstwa jest wykonanie modelu tak by dawało mi to możliwie najwięcej frajdy jak to możliwe i by efekt końcowy wypełniał moje pojęcie dobrego wyglądu. Do modelu nie dodałem więc kompletnie nic ot model prosto z pudła wykonany bez napięcia. ICM 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Wykonanie mi się podoba. Mam jednak uwagę co do goleni podwozia tylnego. Jakby za długie są i przez to wygląda on dość nienaturalnie. Chyba nawet nie jest opadający do tyłu jak to widać na fotce oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Października 2018 Autor Share Napisano 20 Października 2018 Wykonanie mi się podoba. Mam jednak uwagę co do goleni podwozia tylnego. Jakby za długie są i przez to wygląda on dość nienaturalnie. Chyba nawet nie jest opadający do tyłu jak to widać na fotce oryginału. To fakt siada na tył bardzo delikatnie, jak będę robił następny to pokombinuję z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Fajny, mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Niezła rakieta, fajne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Piękny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 wielkie, brzydkie i fajnie pomalowane gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Października 2018 Autor Share Napisano 21 Października 2018 Dzięki fajnie że się podoba ten wielki "ptak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 Ooo, bardzo mi się podoba. Od dłuższego czasu mam na oku ten model, cieszy informacja, że nie trzeba nie wiadomo ile kombinować z klejeniem i pasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Zmalowany znakomicie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Października 2018 Autor Share Napisano 22 Października 2018 Zmalowany znakomicie! Dzięki, moja żona twierdzi że to dzięki temu że nie poprawiłem go co zwykle robię. Podobno największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Bardzo mi się podoba brudzenie. Chyba wzorowałeś się na podobny zdjęciach jak ja w swoim czasie ,-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 dla mnie rewelacyjny, i wielki! Gratuluję udanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Rusek to Rusek. Bardzo mi się też podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 ... ot model prosto z pudła wykonany bez napięcia. I te Twoje modele podobają mi się najbardziej, o czym już pisałem w innej galerii. Mam taką prośbę do Ciebie i myślę, że kilka osób poprze mój wniosek, abyś nakręcił jakiś filmik instruktażowy jak wykonujesz te rewelacyjne dysze. Prawdę mówiąc nie widziałem nigdzie takiego filmiku, który pokazywałby jak tak zmęczone dysze robić, a pisanie tylko, że tu pacnąłem, tu maźnąłem, a tam przetarłem nam maluczkim nic nie mówi. Wiem oczywiście, że zwykle nie używasz farb typowo modelarskich do lakierowania więc tak po cichutku chciałbym zasugerować abyś w ewentualnej produkcji filmowej użył może takich modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 ... ot model prosto z pudła wykonany bez napięcia. I te Twoje modele podobają mi się najbardziej, o czym już pisałem w innej galerii. Mam taką prośbę do Ciebie i myślę, że kilka osób poprze mój wniosek, abyś nakręcił jakiś filmik instruktażowy jak wykonujesz te rewelacyjne dysze. Prawdę mówiąc nie widziałem nigdzie takiego filmiku, który pokazywałby jak tak zmęczone dysze robić, a pisanie tylko, że tu pacnąłem, tu maźnąłem, a tam przetarłem nam maluczkim nic nie mówi. Wiem oczywiście, że zwykle nie używasz farb typowo modelarskich do lakierowania więc tak po cichutku chciałbym zasugerować abyś w ewentualnej produkcji filmowej użył może takich modelarskich. Oczywiście nie widzę problemu. Jednak musiałbym porozumieć się z kimś z forum by zorganizował samo nagranie. Kompletnie nie ogarniam aparatów fotograficznych, kamer że o oprogramowaniu do poskładania takiego filmiku nie wspomnę. Może podczas jakiś warsztatów lub wystawy. W kwestii wykorzystania materiałów modelarskich także nie widzę problemu w odszukaniu w palecie odpowiedników (kolorów) które używam. Postaram się wcześniej przećwiczyć sposób pracy z tymi produktami tak by ewentualne osiągane efekty były zbliżone. Tak więc w wielkim skrócie jeżeli byłoby to przydatne dla kolegów jestem otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Zmalowany znakomicie! Dzięki, moja żona twierdzi że to dzięki temu że nie poprawiłem go co zwykle robię. Podobno największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre. To nie poprawiaj przypadkiem, bo szkoda by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 Zmalowany znakomicie! Dzięki, moja żona twierdzi że to dzięki temu że nie poprawiłem go co zwykle robię. Podobno największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre. To nie poprawiaj przypadkiem, bo szkoda by było Załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Zupełnie nie moja bajka, ale doceniam świetną robotę, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Całość super jak i reszta twoich modeli dysze jak pisał kolega rewelacja podobnie jak w Su 35 i reszcie tej rodziny . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Listopada 2018 Share Napisano 10 Listopada 2018 Kolor bazowy mieszałeś sam KRL, czy jakiś gotowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Listopada 2018 Autor Share Napisano 10 Listopada 2018 1 minute ago, mbrnnr said: Kolor bazowy mieszałeś sam KRL, czy jakiś gotowy? Tak, kolor mieszałem sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi