KRL Napisano 20 Października 2018 Napisano 20 Października 2018 Czas na prezentację MiG'a-25RBT od ICM Fota 1:1 Model do którego podszedłem z wielkim dystansem za sprawą producenta firmy ICM to był mój pierwszy model tej firmy i jak na razie ostatni. Przyznam się jednak że po pierwszym MIG'u-25 w mojej poczekalni pokazały się pozostałe wersje 25'ki Okazało się że model jest bardzo przyjazny i składa się bez problemowo a dla mnie jak zapewne wiecie jest to najważniejsze. Nie przepadam za przeróbkami, dodatkami itd, zupełnie zadowala mnie fakt że model w ogólnym stopniu przypomina oryginał więc waloryzacja to nie mój konik. Jak wiadomo każdy ma swoje oczekiwania itd. Dla mnie sednem modelarstwa jest wykonanie modelu tak by dawało mi to możliwie najwięcej frajdy jak to możliwe i by efekt końcowy wypełniał moje pojęcie dobrego wyglądu. Do modelu nie dodałem więc kompletnie nic ot model prosto z pudła wykonany bez napięcia. ICM 1:48 Cytuj
bazylms Napisano 20 Października 2018 Napisano 20 Października 2018 Wykonanie mi się podoba. Mam jednak uwagę co do goleni podwozia tylnego. Jakby za długie są i przez to wygląda on dość nienaturalnie. Chyba nawet nie jest opadający do tyłu jak to widać na fotce oryginału. Cytuj
KRL Napisano 20 Października 2018 Autor Napisano 20 Października 2018 Wykonanie mi się podoba. Mam jednak uwagę co do goleni podwozia tylnego. Jakby za długie są i przez to wygląda on dość nienaturalnie. Chyba nawet nie jest opadający do tyłu jak to widać na fotce oryginału. To fakt siada na tył bardzo delikatnie, jak będę robił następny to pokombinuję z tym. Cytuj
xspace Napisano 20 Października 2018 Napisano 20 Października 2018 Niezła rakieta, fajne wykonanie Cytuj
Martinezol Napisano 21 Października 2018 Napisano 21 Października 2018 wielkie, brzydkie i fajnie pomalowane gratulacje 1 Cytuj
KRL Napisano 21 Października 2018 Autor Napisano 21 Października 2018 Dzięki fajnie że się podoba ten wielki "ptak" Cytuj
Mates Napisano 21 Października 2018 Napisano 21 Października 2018 Ooo, bardzo mi się podoba. Od dłuższego czasu mam na oku ten model, cieszy informacja, że nie trzeba nie wiadomo ile kombinować z klejeniem i pasowaniem. Cytuj
KRL Napisano 22 Października 2018 Autor Napisano 22 Października 2018 Zmalowany znakomicie! Dzięki, moja żona twierdzi że to dzięki temu że nie poprawiłem go co zwykle robię. Podobno największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre. Cytuj
spiton Napisano 23 Października 2018 Napisano 23 Października 2018 Bardzo mi się podoba brudzenie. Chyba wzorowałeś się na podobny zdjęciach jak ja w swoim czasie ,-)) 1 Cytuj
Gerd Napisano 26 Października 2018 Napisano 26 Października 2018 dla mnie rewelacyjny, i wielki! Gratuluję udanej pracy. Cytuj
smialus Napisano 26 Października 2018 Napisano 26 Października 2018 Rusek to Rusek. Bardzo mi się też podoba Cytuj
rymulus Napisano 30 Października 2018 Napisano 30 Października 2018 ... ot model prosto z pudła wykonany bez napięcia. I te Twoje modele podobają mi się najbardziej, o czym już pisałem w innej galerii. Mam taką prośbę do Ciebie i myślę, że kilka osób poprze mój wniosek, abyś nakręcił jakiś filmik instruktażowy jak wykonujesz te rewelacyjne dysze. Prawdę mówiąc nie widziałem nigdzie takiego filmiku, który pokazywałby jak tak zmęczone dysze robić, a pisanie tylko, że tu pacnąłem, tu maźnąłem, a tam przetarłem nam maluczkim nic nie mówi. Wiem oczywiście, że zwykle nie używasz farb typowo modelarskich do lakierowania więc tak po cichutku chciałbym zasugerować abyś w ewentualnej produkcji filmowej użył może takich modelarskich. Cytuj
KRL Napisano 31 Października 2018 Autor Napisano 31 Października 2018 ... ot model prosto z pudła wykonany bez napięcia. I te Twoje modele podobają mi się najbardziej, o czym już pisałem w innej galerii. Mam taką prośbę do Ciebie i myślę, że kilka osób poprze mój wniosek, abyś nakręcił jakiś filmik instruktażowy jak wykonujesz te rewelacyjne dysze. Prawdę mówiąc nie widziałem nigdzie takiego filmiku, który pokazywałby jak tak zmęczone dysze robić, a pisanie tylko, że tu pacnąłem, tu maźnąłem, a tam przetarłem nam maluczkim nic nie mówi. Wiem oczywiście, że zwykle nie używasz farb typowo modelarskich do lakierowania więc tak po cichutku chciałbym zasugerować abyś w ewentualnej produkcji filmowej użył może takich modelarskich. Oczywiście nie widzę problemu. Jednak musiałbym porozumieć się z kimś z forum by zorganizował samo nagranie. Kompletnie nie ogarniam aparatów fotograficznych, kamer że o oprogramowaniu do poskładania takiego filmiku nie wspomnę. Może podczas jakiś warsztatów lub wystawy. W kwestii wykorzystania materiałów modelarskich także nie widzę problemu w odszukaniu w palecie odpowiedników (kolorów) które używam. Postaram się wcześniej przećwiczyć sposób pracy z tymi produktami tak by ewentualne osiągane efekty były zbliżone. Tak więc w wielkim skrócie jeżeli byłoby to przydatne dla kolegów jestem otwarty. Cytuj
joles Napisano 31 Października 2018 Napisano 31 Października 2018 Zmalowany znakomicie! Dzięki, moja żona twierdzi że to dzięki temu że nie poprawiłem go co zwykle robię. Podobno największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre. To nie poprawiaj przypadkiem, bo szkoda by było Cytuj
KRL Napisano 31 Października 2018 Autor Napisano 31 Października 2018 Zmalowany znakomicie! Dzięki, moja żona twierdzi że to dzięki temu że nie poprawiłem go co zwykle robię. Podobno największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre. To nie poprawiaj przypadkiem, bo szkoda by było Załatwione Cytuj
Mariucha Napisano 2 Listopada 2018 Napisano 2 Listopada 2018 Zupełnie nie moja bajka, ale doceniam świetną robotę, brawo Cytuj
Mirek66 Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Całość super jak i reszta twoich modeli dysze jak pisał kolega rewelacja podobnie jak w Su 35 i reszcie tej rodziny . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
zzz Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 Kolor bazowy mieszałeś sam KRL, czy jakiś gotowy? Cytuj
KRL Napisano 10 Listopada 2018 Autor Napisano 10 Listopada 2018 1 minute ago, mbrnnr said: Kolor bazowy mieszałeś sam KRL, czy jakiś gotowy? Tak, kolor mieszałem sam. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi